Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Premierul Ciucă: Plafonarea și compensarea facturilor la gaze și curent va fi aprobată. De când se va aplica măsura. TARIFE

Publicat

Guvernul României va aproba marți seara, în ședință de Guvern, măsurile pentru plafonarea și compensarea facturilor uriașe înregistrate de români, în ultimele luni la gaze și energie electrică. 

Mai exact, potrivit premierului Ciucă, măsurile se vor aplica pe lunile februarie și martie. Este vorba despre un preț fixat de guvern pentru populația României, la gaze și curent și pentru consumatorii non casnici. 

Măsurile care vor fi aprobate de guvern au fost prezentate de premierul Nicoale Ciucă, într-o conferință de presă, la începutul ședinței. 

UPDATE 18.00: La 20 de minute, de la declarația ministrului Ciucă, reprezentații guvernului au declarat că OUG-ul a fost votat și că măsurile expuse de prim ministru a fost votat.

CITEȘTE ȘI: LIVE VIDEO: Guvernul a votat OUG-ul pentru plafonarea și reducerea prețului la gaze și energie electrică

”Aprobăm în ședința de Guvern de astăzi, un nou set de măsuri care să vină în sprijinul cetățenilor și al economiei, astfel încât să putem contribui la buna desfășurare a activităților, la păstrarea locurilor de muncă și la buna desfășurare a tuturor activităților.

Astfel pentru populație nimeni nu va plăti mai mult de 0.80 bani pe kilowatt oră, la energie electrică și 0.31 bani pentru kilowatt oră la gaze naturale, indiferent de consum.

Pentru consumatorii casnici, cu un consum de până la 500 de kilowati oră, energia elecrică sau 300 metri cubi gaze naturale se va plăti 0,68 de bani pentru energie electrică și circa 0,22 bani, pentru gaze naturale, cu toate taxele inculse.

Am decis de asemenea ridicarea nivelului de comepensatie pentru a prelua cât mai mult din criza energetică, astfel efectele să fie resimțite mai puțin. Avem nevoie acum mai mult ca oricând.

Pentru consumatorii non casnici, IMM-uri vom plafona prețurile la 1 leu pe kilowatt oră pentru energie electrică și 0,37 bani pentru kilowatt oră gaze naturale.

În ceea ce privește măsurile de care beneficiază marii consumatori de energie, după cum se știe beneficiază, anul trecut au fost alocate 130 de milioane de euro pentru susținerea acestora. Se discută continuarea acestei forme de sprijin.

Acest set de noi măsuri se va aplica pentru februarie și martie”, a declarat premierul României, Nicolae Ciucă, marți 25 ianuarie, la începutul ședinței de Guvern.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 25.01.2022 at 21:25

    Sunteţi cei mai inapoiaţi conducători dintre toate ţările din jurul nostru. Ce să faci dacă ne conduc doar absolvenţi de şcoli ajutătoare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax