Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Premierul Dacian Cioloș ajunge LUNI la Ciugud. Lansează pachetului de politici „Clasa de mijloc la sate”

Publicat

ciolos dacian premier Premierul Dacian Cioloș se va afla luni la Alba pentru a lansa pachetului de politici „Clasa de mijloc la sate”, potrivit agendei publicate de guvern. Acesta va ajunge în comuna Ciugud unde dorește să viziteze câteva din realizările administrației, pe fonduri europene, după care va avea o întâlnire cu localnicii, la căminul cultural din Drâmbar, unde va prezenta program elaborat în urmă cu puțin timp alături de Achim Irimescu, ministrul Agriculturii.

„Lucrăm împreună cu domnul ministru şi cu Cancelaria la un pachet de măsuri care să vizeze dezvoltarea clasei de mjloc la sate. Folosim şi Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, şi alte programe operaţionale, un pic după acelaşi model pe care l-am folosit şi pentru acest pachet antisărăcie, luând anumite instrumente financiare, luând anumite instrumente legislative care să stimuleze dezvoltarea clasei de mijloc la sate”, a anunţat premierul într-un discurs susţinut la o conferinţă pe teme rurale la sfârșitul lunii februarie.

Programul va fi lansat în comuna Ciugud (lângă Alba Iulia) acolo unde premierul va ajunge în cursul zilei de luni.

Dacian Cioloş a vizitat Ciugudul şi în 2013 când era comisar european pentru agricultură. Acesta a vizitat atunci noua staţie de epurare, construită în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, cel mai amplu proiect de infrastructură edilitară din zona rurală a judeţului Alba, care cuprinde 42 km reţea de canalizare, 36 km reţea alimentare cu apă, 14 staţii de pompare şi 1.600 cămine de vizitare. Fostul comisar european a mai vizitat microcentrala eoliană de la Şeuşa şi drumul agricol astfaltat.

Vezi şi MIERCURI: Soția premierului României va participa la evenimentul „Oameni talentați ai comunității”, organizat de Academia Doamnelor

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. george defalciu

    miercuri, 16.03.2016 at 19:25

    Un punct de vedere personal :
    -necesitatea realizarii la sate a unei agriculturi integrate in care vegetalul sa fie sustiinut de zootehnie,zootehnia de prelucrarea industriala si,toate impreuna de o desfacere unitara pentru a deveni o forta pe pieata.
    -parc induetriala la nivelul fiecarei comuni prin realizarea utilitatilor pana la poarta lui ,respectiv trifazic,apa potabila ,statie tratare ape uzate,drum aces pana la poarta parcului ,toate realizate din bani publici urmand ca in continuare concesionarii sa continuie investitiile conform planului lor de afaceri si din sursele lor de finantare.La concesionare se va face dovada sustineri realizarii activitatii.

  2. ionel munteanu

    miercuri, 16.03.2016 at 21:40

    Dl Premier sa lanseze politici pt clasa de mijloc si in zona Moldovei,politici pt construcția de autostrăzi,cai ferate ,etc.Observ ca toate se întâmpla numai in Ardeal,restul regiunilor rămânând in urma mai ales Moldova

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax