Connect with us
Publicitate

ABRUD

Premierul Nicolae Ciucă: Discuții la Guvern despre Cupru Min Abrud și investiții în prelucrarea resurselor minerale

Publicat

cupru min

Guvernul a reluat discuțiile legate de compania de stat din Munții Apuseni, Cupru Min, a declarat joi premierul Nicolae Ciucă, la Alba Iulia. Mai precis, este vorba despre discuții legate procesarea cuprului la noi în țară și nu doar despre exportarea lui ca materie primă.

”Incapacitatea noastră de a putea să prelucrăm aceste resurse nu ne aduce beneficiul care ar putea să fie mult mai consistent prin existența sau investițiile în domeniul prelucrării resurselor minerale.

Cupru Min este unul dintre subiectele care s-a discutat la nivelul Guvernului, este o problemă în analiză la nivelul Ministerului Economiei și în momentul în care se va finaliza analiza, urmează să discutăm ceea ce urmează să se realizeze practic” a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Declarații similare a  făcut anterior și ministrul Economiei, Florin Spătaru, care a spus că dorește ca România să nu mai exporte în China pentru prelucrare, concentratul de cupru extras în țara noastră.

Soluția ar fi, potrivit acestuia, investiția într-un centru de procesare a cuprului la noi în țară.

În primă fază, ministrul a solicitat ce celor de la Cupru Min este să vină cu un plan investițional, ca să optimizeze procesele de producție pentru a se putea obține un concentrat de cupru cu calități superioare, pentru că investițiile făcute acolo sunt de acum 20-30 de ani.

Într-un interviu recent pentru alba.24, directorul general Cuprumin, Tiberiu Rațiu menționa că ”Părerea personală este că dacă se vrea refacerea metalurgiei, condiții propice găsim în primul rând la Zlatna”.

Vezi: Interviu cu directorul general al Cuprumin Abrud, Tiberiu Rațiu, despre salarii, investiții și refacerea metalurgiei la Zlatna

Acesta a explicat și care ar fi condițiile condițiile în care s-ar putea construi o uzină de prelucrare, eventual la Zlatna, idee vehiculată de mai mulți miniștrii ai Economiei, până acum.

”Vreau să văd din partea Consiliului de Administrație propuneri concrete și un plan de acțiune pentru a putea exploata și pentru a putea procesa acest minereu mult mai bine decât o facem acum” a mai spus ministrul, care a vizitat Cupru Min în luna aprilie 2022.

Cupru Min Abrud este una dintre puținele firme românești de stat care funcționează foarte bine după regulile economiei de piață, reușind să obțină profit în fiecare an.

Compania are aproximativ 600 de angajați și este cel mai important angajator din zona Munților Apuseni.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax