Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Premii şi menţiuni la olimpiadele naţionale pentru elevi din Alba, clasele cu predare în maghiară sau germană

Publicat

Colegiul National Bethlen Gabor Aiud

Elevi din judeţul Alba, de la clase cu predare în limba maghiară şi germană maternă, au reuşit să obţină premii şi menţiuni şi în acest an, la etape naţionale ale olimpiadelor.

Aceştia au participat la Olimpiada de Limba și literatura germană maternă, Olimpiada de Religie romano-catolică în limba maghiară, Olimpiada de Religie ecumenică în limba maghiară, cultele reformat, evanghelic și unitarian, Olimpiada de Istoria și tradiţiile minorităţii maghiare din Români şi Olimpiada de Limba și literatura maghiară maternă „Mikes Kelemen”.

Olimpiada de Limba și literatura maghiară maternă „Mikes Kelemen”, etapa naţională,  a avut loc la Colegiul Naţional „Bethlen Gábor” din Aiud, în perioada 5-7 aprilie 2018.

Eleva Basa Laura (clasa a XI-a) de la Colegiul  Național  „Bethlen Gábor” Aiud a obţinut menţiune MEN şi premiul special UDMR Alba și Benedek Zakariás. Kabai Péter (clasa a VI-a), de la Şcoala Gimnazială „Toma Cocișiu” Blaj a primit premiul special „Horváth Arany”.

Liceul German Sebeş a fost reprezentat, în perioada 3-6 aprilie, la Olimpiada de Limba și literatura germană maternă de la Sibiu, de patru elevi din clasele VII-XII, doi dintre ei fiind recompensaţi cu menţiuni MEN. Este vorba despre Tabea Bebeşelea (clasa a VIII-a) şi Timon Elisei Müller (clasa a XI-a). La olimpiadă au mai participat Ioana Cautiş (clasa a VII-a) şi Julia Thiess (clasa a XI-a), profesor însoţitor fiind Delia Răulea.

Olimpiada de Religie romano-catolică în limba maghiară s-a desfășurat la Oradea, în perioada 3-5 aprilie 2018, judeţul Alba fiind reprezentat de elevi de la  Liceul Teologic Romano-Catolic “Gróf Majláth Gusztáv Károly” Alba Iulia, astfel:

Csinádi Dávid (clasa IX T), Nagyházi Hunor (clasa IX T), Bálint Barna (clasa X T), Kedves Szabolcs (clasa XI T), Gergely József (clasa XII T). Au fost însoţiţi de profesorul László István.

Au obţinut premii:

Nagyházi Hunor, clasa a IX-a teologic – Premiul III MEN

Kedves Szabolcs, clasa a XI-a teologic – Premiul II MEN

Gergely József, clasa a XII-a teologic – Menţiune

Olimpiada de Istoria și tradiţiile minorităţii maghiare din România, etapa naţională, s-a desfășurat la Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, în perioada 4-6 aprilie 2018. Au reprezentat judeţul Alba elevii de la Liceul Teologic Romano-Catolic “Gróf Majláth Gusztáv Károly” Alba Iulia, astfel: Komáromi Orsolya (clasa VI), Tóth Kincső-Dorottya (clasa VI), Cucuiet Hortenzia (clasa VII), Boros Eszter-Boglárka (clasa VII), însoţiţi de profesor Kovács Mihai.

La Olimpiada de Religie ecumenică în limba maghiară, cultele reformat, evanghelic și unitarian, etapa naţională, de la la Târgu Secuiesc, judeţul Covasna, desfăşurată în perioada 5-7 aprile 2018, au obţinut premii:

Szabó Andrea Krisztina, clasa a VI-a, Colegiul Naţional “Bethlen Gábor” Aiud – Premiul III MEN

Németh Tünde, clasa a VII-a, Școala Gimnazială Lopadea Nouă – Premiul II MEN

Szakács Amália, clasa a X-a, Colegiul Naţional “Bethlen Gábor” Aiud – Premiul I MEN.

Au mai participat elevii: Balázs Joshua (clasa a V-a), Kürti Gergő (clasa a VI-a), Szabó Andrea Krisztina (clasa a VI-a), Oniga Kriszta (clasa a IX-a), Kónya Csenge (clasa a XI-a), toţi de la Colegiul Naţional “Bethlen Gábor” Aiud. Profesor însoţitor, Molnár Melinda, de la Şcoala Gimnazială Lopadea Nouă.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Echipa de robotică a Colegiului HCC Alba Iulia, trei premii la Campionatul Național. Va participa la Mondialele din SUA

Publicat

XEO

O nouă performanţă pentru elevii din Alba Iulia. Echipa RO-001 XEO de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia a obţinut locul doi Inspire Award, locul doi la Connected Award, locul I la autonomia robotului și un premiu special oferit de VW, care vine la pachet cu o excursie în Germania. Cei […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

25 martie, BUNA VESTIRE: De ce nu este bine să te cerţi în această zi. Obiceiuri şi superstiţii

Publicat

cearta

Buna Vestire sau Blagoviștenia este una dintre cele patru mari sărbători închinate Maicii Domnului. Crendincioşii sărbătoresc, cu nouă luni înainte de Crăciun, momentul naşterii lui Isus. Cei care țin Marele Post al Paștelui au dezlegare la pește. În această zi, Fecioara Maria a primit vestea de la Arhanghelul Gavriil că-l va naşte pe Fiul lui […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

România, condamnată la CEDO pentru refuzul de a școlariza un condamnat în timpul detenției

Publicat

Statul român a fost condamnat de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în cazul unui deţinut căruia i s-a refuzat dreptul la şcolarizare, fiind încălcat dreptul la educaţie prevăzut de Articolul 2 din Protocolul 1 la Convenție, anunță APADOR-CH. Deținutul a primit 2.000 euro despăgubiri. Condamnarea a fost pronunțată la 19 martie 2019. În 2008, […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia schimbă criteriile de repartizare a locuinţelor sociale. Peste 400 de solicitări în aşteptare

Publicat

bloc locuinte sociala

Primăria Alba Iulia modifică criteriile pentru repartizarea locuinţelor sociale. În evidenţa Direcţiei de Asistenţă Socială sunt 434 de cereri pentru acordarea unor locuinţe sociale şi doar o singură locuinţă disponibilă pentru închiriat. Potrivit unui proiect prezentat consilierilor locali în şedinţa din 29 martie, se propun mai multe schimbări şi completări ale criteriilor privind locuinţele sociale, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate