Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Premii şi menţiuni la olimpiadele naţionale pentru elevi din Alba, clasele cu predare în maghiară sau germană

avatar

Publicat

Publicitate
Colegiul National Bethlen Gabor Aiud

Elevi din judeţul Alba, de la clase cu predare în limba maghiară şi germană maternă, au reuşit să obţină premii şi menţiuni şi în acest an, la etape naţionale ale olimpiadelor.

Aceştia au participat la Olimpiada de Limba și literatura germană maternă, Olimpiada de Religie romano-catolică în limba maghiară, Olimpiada de Religie ecumenică în limba maghiară, cultele reformat, evanghelic și unitarian, Olimpiada de Istoria și tradiţiile minorităţii maghiare din Români şi Olimpiada de Limba și literatura maghiară maternă „Mikes Kelemen”.

Olimpiada de Limba și literatura maghiară maternă „Mikes Kelemen”, etapa naţională,  a avut loc la Colegiul Naţional „Bethlen Gábor” din Aiud, în perioada 5-7 aprilie 2018.

Eleva Basa Laura (clasa a XI-a) de la Colegiul  Național  „Bethlen Gábor” Aiud a obţinut menţiune MEN şi premiul special UDMR Alba și Benedek Zakariás. Kabai Péter (clasa a VI-a), de la Şcoala Gimnazială „Toma Cocișiu” Blaj a primit premiul special „Horváth Arany”.

Liceul German Sebeş a fost reprezentat, în perioada 3-6 aprilie, la Olimpiada de Limba și literatura germană maternă de la Sibiu, de patru elevi din clasele VII-XII, doi dintre ei fiind recompensaţi cu menţiuni MEN. Este vorba despre Tabea Bebeşelea (clasa a VIII-a) şi Timon Elisei Müller (clasa a XI-a). La olimpiadă au mai participat Ioana Cautiş (clasa a VII-a) şi Julia Thiess (clasa a XI-a), profesor însoţitor fiind Delia Răulea.

Olimpiada de Religie romano-catolică în limba maghiară s-a desfășurat la Oradea, în perioada 3-5 aprilie 2018, judeţul Alba fiind reprezentat de elevi de la  Liceul Teologic Romano-Catolic “Gróf Majláth Gusztáv Károly” Alba Iulia, astfel:

Csinádi Dávid (clasa IX T), Nagyházi Hunor (clasa IX T), Bálint Barna (clasa X T), Kedves Szabolcs (clasa XI T), Gergely József (clasa XII T). Au fost însoţiţi de profesorul László István.

Au obţinut premii:

Nagyházi Hunor, clasa a IX-a teologic – Premiul III MEN

Kedves Szabolcs, clasa a XI-a teologic – Premiul II MEN

Gergely József, clasa a XII-a teologic – Menţiune

Olimpiada de Istoria și tradiţiile minorităţii maghiare din România, etapa naţională, s-a desfășurat la Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, în perioada 4-6 aprilie 2018. Au reprezentat judeţul Alba elevii de la Liceul Teologic Romano-Catolic “Gróf Majláth Gusztáv Károly” Alba Iulia, astfel: Komáromi Orsolya (clasa VI), Tóth Kincső-Dorottya (clasa VI), Cucuiet Hortenzia (clasa VII), Boros Eszter-Boglárka (clasa VII), însoţiţi de profesor Kovács Mihai.

La Olimpiada de Religie ecumenică în limba maghiară, cultele reformat, evanghelic și unitarian, etapa naţională, de la la Târgu Secuiesc, judeţul Covasna, desfăşurată în perioada 5-7 aprile 2018, au obţinut premii:

Szabó Andrea Krisztina, clasa a VI-a, Colegiul Naţional “Bethlen Gábor” Aiud – Premiul III MEN

Németh Tünde, clasa a VII-a, Școala Gimnazială Lopadea Nouă – Premiul II MEN

Szakács Amália, clasa a X-a, Colegiul Naţional “Bethlen Gábor” Aiud – Premiul I MEN.

Au mai participat elevii: Balázs Joshua (clasa a V-a), Kürti Gergő (clasa a VI-a), Szabó Andrea Krisztina (clasa a VI-a), Oniga Kriszta (clasa a IX-a), Kónya Csenge (clasa a XI-a), toţi de la Colegiul Naţional “Bethlen Gábor” Aiud. Profesor însoţitor, Molnár Melinda, de la Şcoala Gimnazială Lopadea Nouă.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

AIUD

FOTO: Un computer tomograf de ultimă generație a ajuns la Spitalul Municipal Aiud. Va intra în funcțiune anul viitor

avatar

Publicat

ct aiud

La Spitalul Municipal din Aiud a ajuns vineri, 14 decembrie, un computer tomograf (CT) de ultimă generație. Acesta va intra în funcțiune anul viitor, iar locuitorii din municipiu și din zonele învecinate nu vor mai fi nevoiţi să meargă în alte localităţi pentru a efectua investigaţiile medicale pe care le oferă aparatul. Administrația locală investește […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

UPDATE FOTO: INCENDIU în localitatea Vinerea. Camera unei locuințe, în care se afla o centrală pe lemne, a luat foc

avatar

Publicat

incendiu centrala lemne

Un incendiu a izbucnit vineri seara în localitatea Vinerea. Camera unei locuințe, în care se afla o centrală pe lemne, a luat foc.Potrivit ISU Alba, pompierii din Sebeș intervin cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu în localitatea Vinerea. Incendiul este în camera unde se află centrala pe lemne. Există posibilitatea de extindere a focului […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Românii preferă leacurile ”băbești” în sezonul rece. O țuică și un vin fiert în loc de vaccin antigripal

avatar

Publicat

Mai mult de jumătate dintre români nu s-au vaccinat vreodată împotriva gripei, potrivit unui studiu. În anul 2017 au fost înregistrate la nivel național 128 de decese cauzate de forme complicate de gripă. Dintre cei intervievați, cei mai mulți au răspuns că evită să se vaccineze pentru că nu consideră acest lucru necesar. La sate […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Protecția Consumatorului va verifica informațiile nutriționale de pe produsele alimentare. PROIECT

avatar

Publicat

laborator larex

Conformitatea informațiilor de pe produsele alimentare vor fi verificate de un laborator specializat care va funcționa, de acum înainte, în subordinea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Potrivit unui proiect aflat în dezbatere la Ministerul Economiei, vor fi verificate de asemenea și game de produse textile, produse petroliere, jucării și produse biocide.În nota de fundamentare […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate