Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Preșcolarii și elevii din Alba vor primi lapte, cornuri și fructe, în următorii trei ani. Care sunt condițiile. Licitație, în SEAP

Publicat

Preșcolarii și elevii din Alba vor primi lapte, cornuri și fructe, în următorii trei ani. Peste 29.000 de preșcolari și elevi din județ vor beneficia pe parcursul săptămânii de porții de mere, lapte, cornuri și biscuiți. 

Consiliul Județean Alba a lansat pe 25 octombrie, în SEAP, o licitație pentru furnizarea fructelor, legumelor, laptelui și produselor lactate și produselor de panificație în cadrul Programului pentru școli al României în judeţul Alba, pentru anii şcolari 2023-2024, 2024-2025 și 2025-2026.

Valoarea totală este estimată la 32.081.888 de lei, fără TVA.

Potrivit documentației, de porții vor beneficia 29.411 preșcolari și elevi de la 384 de unități de învățământ din județ, dintre care:

  • 4.408 preșcolari
  • 13.744 elevi de ciclu primar
  • 11.229 elevi de ciclu gimnazial
  • 321 elevi incluși în învățământul special

Vezi AICI Lista cu unitățile de învățământ din Alba / numărul de elevi beneficiari (.PDF)

Preșcolarii și elevii din Alba vor primi lapte, cornuri și fructe: cum se vor distribui

Pe parcursul săptămânii, unui preșcolar/elevi i se vor acorda gratuit două porții de fructe – mere, cinci porții de lapte și cinci porții de produse de panificație (trei porții de corn alternativ cu două porții de biscuiți uscați).

Pentru asigurarea diversității, porția de fructe va fi însoțită de o porție de biscuiți uscați. De asemenea, porțiile de lapte vor fi însoțite de corn.

Produsele vor fi distribuite preșcolarilor/elevilor astfel:

  • luni: lapte UHT + corn
  • marți: lapte UHT + corn
  • miercuri: lapte UHT + corn
  • joi: mere + lapte UHT + biscuiți uscați
  • vineri: mere + lapte UHT + biscuiți uscați

Preșcolarii și elevii din Alba vor primi lapte, cornuri și fructe: care sunt condițiile

Dreptul de a primi produsele îl au numai preșcolarii și elevii prezenți la cursuri, precum și cei înscriși în învățământul special.

Dreptul de a primi produsele pe perioada cursurilor îl au și preșcolarii/elevii prezenți la cursuri online, prin intermediul tehnologiei informației și comunicațiilor și al internetului.

Prin preșcolar/elev prezent la cursuri se înțelege:

  • preșcolarul/elevul care a frecventat cel puțin o oră de curs în ziua distribuției
  • preșcolarul/elevul inclus în învățământul special care a frecventat cel puțin o oră de curs și/sau a desfășurat o activitate didactică
  • preșcolarul/elevul inclus în învățământul special care este școlarizat la domiciliu
  • preșcolarul/elevul care a participat la cel puțin o oră de curs/zi în cadrul scenariilor de desfășurare a cursurilor în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor
  • preșcolarul/elevul care a participat la cel puțin o oră de activitate didactică în cadrul programelor „Școala altfel” și „Săptămâna verde”, iar preșcolarii care efectuează excursii sau tabere pot consuma o porție de produs în ziua/zilele respective, situație în care ajutorul financiar al Uniunii Europene nu se solicită pentru cantitățile aferente.

Preșcolarul/elevul prezent la cursuri poate consuma mai mult de o porție de produs în aceeași zi, ca urmare a redistribuirii produselor neconsumate din motive obiective, fără a se solicita ajutorul financiar al UE pentru aceste porții.

Limita valorii zilnice a produselor

Limita valorii zilnice a produselor distribuite este de:

  • 0,70 lei pentru porția de fructe/legume
  • 1,11 lei pentru porția de lapte de consum și produse lactate fără adaos de lapte praf
  • 0,65 lei pentru porția de produse de panificație

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax