Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Președintele ANRE: Ne aşteptăm ca preţurile energiei electrice să scadă

Publicat

stalp electric Preţurile la electricitate ar putea scădea după licitaţiile ce vor demara vineri, 11 august, pentru că furnizorii de ultimă instanţă vor putea achiziţiona energia pe termen lung, a declarat joi Niculae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

„Licitaţiile vor fi în sens descrescător, astfel că ne aşteptăm ca preţurile să scadă, şi furnizorii să aibă un comportament normal. Furnizorilor de ultimă instanţă le vor fi recunoscute costuri care se vor calcula ca medie ponderată a preţurilor obţinute pe toate pieţele la care participă. Piaţa pentru Ziua Următoare nu va mai fi o tentaţie pentru furnizorii care se aşteaptă la recunoaşterea preţurilor de pe această platformă”, a spus Niculae Havrileţ, într-o conferinţă de presă, citat de Mediafax.

La rândul său, Emil Calotă, vicepreşedinte al ANRE, a menţionat că „din 10 august, costul recunoscut al furnizorilor de ultimă instanţă doar pe baza mediei ponderate de pe toate pieţele, pe care noi îl estimăm la 207,14 lei/MWh”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax