Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a fost exclus din PSD. „În loc să plece Dragnea, plec eu”. Decizie a Comitetului Executiv al partidului

Publicat

valeriu zgonea Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a fost exclus din PSD, prin decizie a Comitetului Executiv Național al PSD, reunit miercuri. Înainte de a intra în ședință, Zgonea a spus că păstrează linia menținută, în timp ce Liviu Dragnea a precizat categoric că nu crede că mai poate face echipă cu Zgonea.

„În loc să plece el, plec eu. Asta-i viaţa”, a comentat Valeriu Zgonea, cel care i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea, în contextul condamnării definitive a acestuia în dosarul “Referendum”. Zgonea a spus că decizia PSD i-a amintit de inchiziţie.

Citeşte şi Liviu Dragnea, CONDAMNAT definitiv de Înalta Curte la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul „Fraudă la Referendum”

Decizia de excludere a lui Zgonea din partid a fost luată cu unanimitate de voturi de social-democraţi.

Astăzi împăratul este gol. PSD se îndreaptă cu paşi repezi şi cu ochii închişi către prăpastie. Este datoria mea să spun lucrurilor pe nume. Funcţia aceasta pe care mi-au dat-o colegii mei într-un congres mă obligă să blochez moartea partidului sub povara problemelor unor lideri. Este de datoria mea să spun ceea ce cred şi ceea ce simt. Nimeni nu poate să mă oblige, să mă oprească din această credinţă pe care o am. De peste 20 de ani de când sunt în partid’, a declarat Valeriu Zgonea, înaintea şedinţei BPN.

El a mai spus că nu intenţionează să reununţe la funcţiile pe care le deţine şi că îi lasă pe colegii săi să ia o decizie dacă îi retrag sprijinul politic sau nu.

„Nu eu am venit şi nu m-am ales singur în funcţia de preşedinte executiv sau preşedinte al Camerei Deputaţilor. Am fost ales într-un congres şi apoi în plenul Camerei. Principiile şi valorile mele au corespuns atunci cu principiile şi valorile PSD. Dacă azi nu mai corespund, este de datoria colegilor mei să ia o decizie. De aceea eu mă supun deciziei lor, în aşa fel încât ei să decidă ce trebuie să facă şi cine trebuie să fie în funcţia de preşedinte executiv sau preşedinte al Camerei Deputaţilor”, a mai precizat preşedintele executiv al social-democraţilor.

Vezi şi Valeriu Zgonea, aroganță la adresa albaiulienilor: ”Singura voastră bucurie este că NOI venim aici să celebrăm ceva”. Reacții după declarație

Cel care a convocat şedinţa CExN PSD, Liviu Dragnea a declarat că, în opinia sa, categoric nu va mai putea face echipă cu Valeriu Zgonea. Totodată, Dragnea a mai precizat că, în afară de Zgonea, nu i-a mai cerut un alt lider demisia. Dragnea a mai subliniat că PSD are dreptul să își aleagă liderul de partid din interior, și nu la presiuneea altcuiva.

„Astăzi, Comitetul Executiv Național, printre alte lucruri, trebuie să hotărască dacă îmi acordă în continuare sprijin politic sau nu pentru această funcție (de președinte — n.r.). Există o prevedere statutară în care oricând CExN poate menține sau retrage sprijinul politic pentru fiecare membru din Biroul Permanent Național. Vor fi mai multe voturi. Același lucru se va aplica și în privința președintelui executiv. În ceea ce privește decizia referitoare la soarta domnului Zgonea sau cariera politică a sa, colegii mei vor decide ce se va întâmpla. Vreau să precizez că, cu toate că în trecutul nu foarte îndepărtat, două — trei luni, au mai fost de cel puțin două ori curente pe care eu le-am oprit, de data asta nu o să mai am un punct de vedere, o să las CExN să ducă la capăt ceea ce simte pentru acest partid”, a afirmat Dragnea, la Palatul Parlamentului, înainte de începerea ședinței conducerii PSD.

El a adăugat că a convocat Comitetul Executiv Național pentru a lua decizii importante pentru PSD și pentru România.

„Vineri erau foarte multe emoții. Până astăzi colegii mei au avut timp să vorbească cu membrii organizațiilor județene, cu simpatizanții noștri și au fost dezbateri serioase în județe și discuții cu sutele de mii de membri. Au urmărit și dezbaterile în presă, au urmărit și comentariile și astăzi membrii CExN sunt în deplinătatea cunoștințelor pentru a putea lua decizii corecte. Astăzi partidul trebuie să-și reafirme unitatea, astăzi PSD trebuie să arate și să înțeleagă toată lumea că cel mai puternic partid din România are dreptul să-și aleagă liderii în interior, nu la sugestia sau prin presiunea altcuiva, are dreptul să-și stabilească obiectivele politice. Astăzi trebuie să se ia decizii care să arate forță și inteligență”, a menționat liderul social-democrat.

surse: realitatea.net, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Nelu

    miercuri, 27.04.2016 at 21:49

    Da foarte frumos ,asa am patit si eu ,daca as putea sal aud acuma pe domnu Zgonea ,nu cred ca ar mai apara penali cum a facuto la Alba

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax