Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a semnat petiția ”Fără penali în funcții publice”

dumitrel

Publicat

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a semnat lista pentru campania inițiată de USR „Fără penali în funcții publice”. Inițiativa cetățenească și strângerea de semnături au ca scop  propunerea de modificare a Constituției, în care să fie stipulată interzicerea cetățenilor condamnați definitiv să mai ocupe funcții publice în instituțiile de stat.

Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba, a semnat petiția pentru inițiativa de modificare a Constituției României, demarată de USR.

Inițiativă cetățenească, „Fără penali în funcții publice”, are ca scop interzicerea cetățenilor condamnați definitiv să mai ocupe funcții publice în instituțiile de stat.

Pentru ca inițiativa să ajungă pe masa Parlamentului ea trebuie să strângă cel puțin 500.000 de semnături din 21 de județe, în șase luni de zile de la publicarea ei în Monitorul Oficial.

După, Parlamentul trebuie să înainteaze propunerea către CCR pentru controlul de constituționalitate, trebuie să treacă prin procedura parlamentară, cu dezbateri în comisii și vot în plenul Camerei Deputaților și Senat, iar în urma procedurii se organizează un referendum decizional care trebuie să aibă cvorum și vot majoritar.

La nivel de țară tot mai multe personalități din lumea sportului, actori sau cântăreți se alătură campaniei inițiate pentru modificare Legii Fundamentale a statului român.

În Alba Iulia, cetățenii pot semna petiția la cortul amplasat lângă fostul Cinema Dacia din Cetate.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax