Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Președintele Klaus Iohannis a promulgat OUG privind închiderea localurilor care nu respectă normele în caz de incendiu

Publicat

pompier

exercitiu ISU Cugir_19 Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri, 16 martie, legea de aprobare a OUG care extinde atribuțiile Inspectoratului pentru Situații de Urgență şi dă posibilitatea ca aceştia să închidă localurile în care constată încălcarea reglementărilor privind siguranța la incendiu.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 52/2015 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor.

Prin actul normativ al Guvernului se extind atribuțiile Inspectoratului pentru Situații de Urgență, astfel inspectorii ISU pot sigila construcțiile și amenajările operatorului economic în punctul de lucru în care constată încălcarea reglementărilor privind siguranța la incendiu. Anterior prezentei reglementări, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă putea să dispună doar oprirea funcţionării/folosirii construcţiilor/amenajărilor.

De asemenea, în cazul aplicării sigiliului, firmele sunt obligate să înştiinţeze clienţii despre acest aspect, prin afişarea, la loc vizibil, a unui anunţ referitor la oprirea activităţii.

Potrivit OUG, ridicarea sigiliului la construcţiile sau amenajările operatorului economic în punctul de lucru poate avea loc în oricare dintre următoarele situaţii:

împlinirea termenului pentru care a fost dispusă oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor construcţiilor ori amenajărilor operatorului economic în punctul de lucru;

– în baza unei hotărâri judecătoreşti executorii;

– schimbarea proprietarului sau utilizatorului spaţiului în care se află construcţiile sau amenajările operatorului economic în punctul de lucru, în condiţiile în care se schimbă destinaţia construcţiei sau profilul de activitate;

– lucrări de reparaţii urgente sau necesare realizării cerinţei de securitate la incendiu în incinta construcţiilor sau amenajărilor operatorului economic în punctul de lucru;

obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu.

„De asemenea, în scopul creşterii nivelului de securitate la incendiu, Guvernul a stabilit o serie de criterii cumulative pe baza cărora se poate dispune oprirea funcţionării ori utilizării clădirilor şi spaţiilor amenajate în clădiri, cu aria de desfăşurare mai mare de 200 mp, având destinaţia de comerţ, cultură şi turism. Reglementările sunt incluse într-o Hotărâre adoptată astăzi (marţi – n.r.) de Guvern. Actul normativ vizează atât clădirile şi spaţiile autorizate din punct de vedere al securităţii la incendiu, cât şi pe cele care nu sunt autorizate”, se menţiona într-un comunicat al Guvernului din noiembrie 2015.

sursa: presidency.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax