Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Președintele Klaus Iohannis, vizite oficiale în Brazilia, Chile și Argentina. Costurile, la secret

Publicat

Preşedintele Klaus Iohannis va pleca într-o serie de vizite oficiale în Brazilia, Chile şi Argentina, în perioada 18 – 26 aprilie 2023.  

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, obiectivul acestor vizite este ”relansarea dialogului la nivel înalt cu statele Americii Latine şi redinamizarea interacţiunilor bilaterale la nivel politico-diplomatic, respectiv sectorial”.

Costurile deplasării sunt însă la secret, pentru că, spune președintele, ”așa e legea”.

De asemenea, Iohannis va discuta în America Latină despre ”provocările de securitate fără precedent pe care România trebuie să le gestioneze la nivel național și, alături de partenerii săi, la nivel european și euroatlantic”.

Administrația Prezidențială:

  • „Interesul acordat de România consolidării relaţiilor cu Republica Federativă a Braziliei, Republica Chile şi Republica Argentina se înscrie, de asemenea, în procesul de aprofundare a cooperării Uniunii Europene cu America Latină şi Caraibi, proces orientat în prezent spre pregătirea Summitului Uniunea Europeană – Comunitatea Statelor Latino-Americane şi Caraibiene (CELAC), din luna iulie a acestui an, de la Bruxelles.
  • Continentul latino-american este considerat o zonă de importanţă strategică pentru Uniunea Europeană şi statele sale membre, inclusiv în actualul context geopolitic global, marcat de numeroase surse de divergenţe şi de acumularea de noi tensiuni.
  • În acest sens, va fi reafirmat angajamentul ţării noastre de a contribui activ, prin valorificarea avantajelor sale competitive şi a relaţiilor sale tradiţionale cu statele de pe continentul latino-american, la succesul acţiunii globale a Uniunii Europene şi la obţinerea unor rezultate de durată cu ocazia Summitului de la Bruxelles”.

Vezi și FOTO: Avion de lux, închiriat de Iohannis pentru deplasări. Reacția Ministrului Transporturilor: România trebuie să cumpere unul

Recent, președintele Klaus Iohannis a dat un răspuns sec atunci când a fost întrebat de un jurnalist de ce sunt ținute secret costurile provocate de deplasările sale oficiale, finanțate cu bani publici.

Jurnalist: ”În cazul Administrației Prezidențiale, voiam să vă întreb de ce nu sunt publice cheltuielile privind deplasările efectuate de Administrația Prezidențială”?

”Fiindcă așa este legea”, a răspuns sec, Iohannis, joi, 13 aprilie, aflat la Constanța.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    vineri, 14.04.2023 at 18:56

    Da ce treabă au ăia cu provocările pe care trebuie să le gestioneze România.Tot aşa poţi merge şi în Hawaii sau mai ştiu eu ce insule din Pacific şi să le torni la ăia gulgutele tale.Eşti penibil în motivare !

  2. SsS

    duminică, 16.04.2023 at 17:55

    Cheltuieli din bani publici, la secret….bravo români, ne merităm soarta !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax