Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Președintele României a început vizita de 10 zile în Africa. Este al treilea continent bifat în acest an. Cheltuielile, la secret

Publicat

Președintele României a început marți vizita oficială de 10 zile în Africa. Bifează Kenya, Tanzania, Senegal și Cabo Verde. Este al treilea continent vizitat de președinte în acest an, pe final de mandat. 

Sunt țări de importanță minimă pentru România, dar cu mare potențial turistic pentru președinte. Spre exemplu în Tanzania și Cabo Verde, țara noastră nu are nici măcar ambasade (are doar în Kenya și Senegal).

Reamintim că ambasadorul României în Kenya, Dragoș Viorel Țigău, a fost rechemat de Ministerul de Externe (MAE) de la post în urma unor comentarii rasiste, în urmă cu câteva luni.

De remarcat că Guvernul a acordat președinției încă 7,5 milioane de lei pentru deplasări externe.

Fondurile erau aproape terminate încă din iunie, după vizitele președintelui din Asia și America de Sud, care au fost efectuate cu aeronave de lux, foarte costisitoare.

Președintele României a început vizita de 10 zile în Africa: Cheltuieli la secret

De remarcat, cheltuielile au fost secretizate de Administrația Prezidențială.

YouTube video

Recorder a dezvăluit că două dintre deplasările în străinătate ale președintelui au ajuns să depășească 1,2 milioane de euro fiecare.

Suma este conform estimărilor realizate în baza cifrelor furnizate de companiile private și de specialiști în domeniul aviației.

Avion de lux, închiriat de Iohannis pentru deplasări. Reacția Ministrului Transporturilor: România trebuie să cumpere unul

Este vorba despre turneele făcute în Asia și în America Latină, în primăvara acestui an, respectiv în vară.

Vizita de acum din Africa este asemănătoare ca durată cu cea de pe continentul sud-american, iar cea din Japonia și Singapore a durat cinci zile.

Recorder mai scrie că România este singura țară din Uniunea Europeană în care președintele călătorește cu avioane private și secretizează costurile.

De exemplu, Klaus Iohannis a fost singurul șef de stat din Uniunea Europeană care a ales să meargă la încoronarea regelui Charles al III-lea cu un avion privat.

Foto: www.kbc.co.ke

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Santa Klaus

    marți, 14.11.2023 at 09:55

    Doi profesorasi de provincie, ajunsi in frunte prin nu stiu ce plocoane, calatoresc in lumea larga si ne saluta intre avioane…

  2. Dany

    marți, 14.11.2023 at 10:02

    Foarte bine face….daca reactionam doar din spatele tastaturi.

  3. Petru

    marți, 14.11.2023 at 14:32

    Omul și-a luat vacanță….că după atâta muncă.Oare orele suplimentare i-au fost plătite ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax