Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Preşedintele Traian Băsescu a iniţiat procedura pentru un nou referendum privind Parlamentul, cu două întrebări. Vezi care sunt acestea

Publicat

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat că a declanşat procedura pentru un nou referendum privind Parlamentul unicameral, cu maximum 300 de membri. A spus că va emite decretul în funcţie de modul în care Parlamentul va respecta voinţa poporului exprimată în 2009.

Potrivit preşedintelui Traian Băsescu, atitudinea Parlamentului, a majorităţii USL, privind modificarea Constituţiei, este una „care nu este compatibilă cu statul de drept şi care creează un precendent extrem de periculos, în care se refuză punerea în aplicare a voinţei liber exprimate de popor”.

„Din punctul meu de vedere, această atitudine a majorităţii USL, care respinge punerea în aplicare a referednumului din 2009 nu are nimic de a face cu democraţia şi cu poporul în numele căruia Parlamentul susţine că îşi exercită mandatul”, a spus Băsescu.

„În această după-amiază am declanşat procedura unui nou referendum cu două întrebări: dacă românii vor Parlament unicameral şi dacă românii vor Parlament cu 300 de membri”, a spus Băsescu.

Sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Camelian Propinatiu

    miercuri, 12.06.2013 at 11:52

    Din cauza gravitatiei ei inumane, Casa Poporului nu poate genera decât legi strâmbe. In plus, Regimul Basescu-Boc a aparut si s-a pulverizat prin migratia alesilor dintr-o tabara in alta, rasturnând obscen vointa electoratului. Poanta populista cu 300 locuri si o singura camera face economii doar la grupurile de presiune, nu real la contribuabil, pentru ca le reduce serios spaga in sofisticatele ei forme. Cum nu avem infrastructura intelectuala si nu putem forma in RO oameni politici calificati, ne cam trebuie, dimpotriva, un Parlament Tricameral, pentru ca legile sa fie cât de cât gândite, de trei ori, de politicieni patrioti, in general culti. Luminarea Poporului cu pivotul ei Marea Recuperare presupune atunci, constitutional, a adauga la Camera Deputatilor si Senat o a treia camera, Camera Expertilor, aleasa pe principii neocorporatiste sau pe recomandari din partea mediului academic, civic, cultural si religios.

  2. Dede

    miercuri, 12.06.2013 at 12:27

    …singura idee cu ,care sunt de acord cu Basescu ca este populism sau demagogie nu ma intereseaza ce ma intereseaza este sa fie cat mai putini puturosi care traiesc precum parazitii pe spatele poporului roman indiferent ca sunt din UDMR,PPDD,PNL,PSD,PC,PDL ,as merge bucuros sa votez sa fie mai putini paraziti in parlament si parlament unicameral doar ca ascultati aici la ce va spune baiatul NU VA FII NICI UN REFERENDUM pt ca Ponta&Cacarau vor impiedica asta !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax