Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Prețurile polițelor RCA, plafonate la tariful de referință ASF. Proiectul a fost adoptat tacit de Senat

Publicat

Senatul a adoptat tacit proiectul prin care prețurile la asigurările obligatorii RCA se plafonează la tariful de referință stabilit de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Camera Deputaților este for decizional în acest caz.

Tariful de referință ASF devine prag ce nu mai poate fi depășit de asigurători la stabilirea prețului pentru polița RCA.

“Asigurătorul calculează o primă de asigurare astfel încât să se acopere toate obligaţiile ce decurg din încheierea contractelor RCA, fără a depăşi valoarea tarifului de referinţă stabilit de ASF”, prevede proiectul

În prezent, tarifele de referință nu reprezintă nici tarife minime și nici maxime, ci doar indicatori de referință pentru asigurătorii care fac polițe RCA, dar și pentru cei asigurați. Așadar, firmele de asigurări își fac propriile tarife, în funcție de aceste valori de referință, potrivit avocatnet.ro.

Prețul polițelor RCA a crescut mult în 2021, principala cauză fiind intrarea în insolvență, în septembrie, a companiei City Insurance, liderul de piață de la acel moment în ceea ce privește asigurările RCA, cu o cotă de peste 45%.

Ar urma să fie introduse prețuri de referință și pentru reparațiile auto, fiind aplicată decontarea direct obligatorie.

Șoferii vor avea posibilitatea, atunci când sunt victima unui accident, să obțină repararea prejudiciului de la propriul asigurător, urmând ca cei doi asigurători (cel al victimei și cel al vinovatului) să rezolve aspectele financiare între ei.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax