Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Prevederi ale Codului Fiscal: Comercianții vor trebui să-și adapteze soft-urile aparatelor de marcat electronice

Publicat

Comercianții vor trebui să-și adapteze soft-urile aparatelor de marcat electronice pentru a înscrie pe bonurile fiscale codul unic de înregistrare al cumpărătorilor plătitori de TVA, dacă vor ca beneficiarii să poată deduce TVA pe baza bonului fiscal, cu valoarea sub 100 de euro. Acestea sunt prevederile nomelor de aplicare ale Codului Fiscal, intrate în vigoare de la 14 martie.

Plătitorii de TVA pot deduce taxa pe valoare adăugată pe baza bonului fiscal pentru orice achiziţii de bunuri şi servicii, dacă fiecare bon are o valoare de maxim 100 de euro, inclusiv TVA, cu condiţia ca furnizorul să înscrie pe bonul fiscal codul unic de înregistrare (CUI) al beneficiarului, cu ajutorul aparatului de marcat electronic fiscal.

De la aceeaşi dată şi-au încetat aplicabilitatea prevederile referitoare la justificarea deducerii TVA pentru carburanţii auto pe baza bonurilor fiscale, indiferent de valoarea acestora, în condiţiile în care erau ştampilate şi aveau înscrise denumirea cumpărătorului şi numărul de înmatriculare a autovehiculului.

Sursa, Ziarul Financiar

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax