Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

PREZIDENŢIALE 2014: Peste 200 de pacienţi internaţi la secţiile spitalulului din Alba Iulia votează la urna mobilă

Publicat


v

stampila vot 2014Pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean din Alba Iulia, inclusiv la secţiile Boli Infecţioase şi Reabilitare – recuperare neuropsihiatrie nu au lăsat la voia întâmplării ziua alegerilor prezidenţiale. Potrivit directorului de îngrijiri al unităţii medicale, Monica Oneţiu, un număr de 265 de persoane au solicitat urna mobilă.

Pe perioada alegerilor nu sunt eliberate bilete de învoire, deoarece conducerea spitalului nu îşi poate asuma răspunderea pentru viața bolnavilor pe perioada în care sunt în afara spitalului.

Pacienţii care, în ziua alegerilor prezidenţiale au vrut să voteze, au avut ocazia ca până sâmbătă seara la ora 20.00 să depună o cerere către conducerea Spitalului Judeţean din Alba Iulia pentru a solicita urna mobilă în salon. Directorul de îngrijiri de la spitalul din Alba Iulia, Monica Oneţiu a declarat că în medie pacienţii care s-au aflat într-o stare bună au dorit să îşi exprime votul. Astfel că de la Cinematograful Dacia, unde este secţia nr. 16, urna mobilă va ajunge în saloane la 203 pacienţi de la Spitalul Judeţean.

De la Secţia de Boli Infecţioase din centru, un număr de 16 pacienţi au solicitat urna mobilă, care va veni de la secţia nr. 7, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian”.

La Secţia de reabilitare – recuperare neuropsihiatrie, 46 de pacienţi au dorit să îşi exprime dreptul de a vota. Astfel că urna mobilă de la secţia nr.8, Colegiul „Horea, Cloşca şi Crişan” va merge în salon la pacienţii, care au completat cererea până sâmbătă seara la ora 20.00.

Conducerea spitalului din Alba Iulia a adresat o cerere pentru deplasarea urnei mobile Biroului Judeţean Electoral şi a instituit o comisie care să asigure desfăşurarea în condiţii legale a procesului de vot.

Purtătorul de cuvânt al MAI, subcomisar de poliție Monica Dajbog, a făcut precizări, duminică, referitor la votarea cu urna mobilă.

Pot vota prin intermediul urnei speciale numai persoanele care au depus sâmbătă cereri scrise, însoțite de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale din care să rezulte că persoanele respective sunt netransportabile.
Deplasarea urnei speciale se face de o echipă formată din cel puțin doi membri ai biroului electoral al secției de votare, însoțiți de efective ale Ministerului Afacerilor Interne.
În raza unei secţii de votare se utilizează o singură urnă specială.

Cererile de votare prin intermediul urnei speciale formulate de persoanele cu drept de vot internate în spitale pot fi însă depuse la mai multe secţii de votare din localitatea în care se află spitalul.

Citeşte AICI TOATE DETALIILE despre actelene necesare pentru VOT, ordinea candidaţilor pe buletinul de vot, dar şi pedepse pentru fraudă.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO Viitorul Șelimbăr – Unirea Alba Iulia: 2 la 1. Uniriștii au pierdut primul meci din noua ediție a Ligii a III-a

Publicat

Unirea Alba Iulia a pierdut vineri primul meci de fotbal din noua ediţie a Ligii a III-a, împotriva nou-promovatei Viitorul Şelimbăr. Partida s-a încheiat cu scorul de 2 la 1 pentru jucătorii din Sibiu, toate cele trei goluri fiind înscrise în prima repriză a meciului desfășurat la Cisnădie. Pentru Unirea Alba Iulia acesta a fost […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

VINERI: Ședință la Consiliul Local Alba Iulia. Concurs de curățenie între scările de bloc și sterilizarea câinilor fără pedigree

Publicat

sediu primarie drona

Consilierii locali din Alba Iulia sunt convocați în şedinţă ordinară, vineri, 30 august, de la ora 13.00, cu 32 de proiecte pe ordinea de zi. Vor avea de aprobat, printre altele, organizarea unui concurs de curățenie între scările de bloc arondate asociațiilor de proprietari, dar și sterilizarea gratuită a câinilor fără pedigree, cu deținător, de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Om de afaceri din Alba Iulia, trimis în judecată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciu de 15 milioane de lei

Publicat

colaj diicot aur

Un om de afaceri din Alba Iulia, cu activitate în domeniul comerţului cu aur şi al taximetriei, a fost trimis în judecată de către procurori ai DIICOT Iaşi, alături de alţi 24 de inculpaţi, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu prejudiciu de circa 15 milioane de lei. În cauză au calitatea […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Mamograf digital și un nou Computer Tomograf, la Spitalul Județean din Alba Iulia. Investiții de peste 2,2 milioane de lei

Publicat

upu alba, urgente, spital alba

Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia va achiziționa un mamograf digital performant, care va permite diagnosticarea precoce și precisă a tumorilor mamare. De asemenea, instituția va cumpăra și un nou Computer Tomograf. Valoarea investițiilor este de peste 2,2 milioane de lei. Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate