Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

PREZIDENŢIALE 2014: Peste 200 de pacienţi internaţi la secţiile spitalulului din Alba Iulia votează la urna mobilă

Publicat

stampila vot 2014Pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean din Alba Iulia, inclusiv la secţiile Boli Infecţioase şi Reabilitare – recuperare neuropsihiatrie nu au lăsat la voia întâmplării ziua alegerilor prezidenţiale. Potrivit directorului de îngrijiri al unităţii medicale, Monica Oneţiu, un număr de 265 de persoane au solicitat urna mobilă.

Pe perioada alegerilor nu sunt eliberate bilete de învoire, deoarece conducerea spitalului nu îşi poate asuma răspunderea pentru viața bolnavilor pe perioada în care sunt în afara spitalului.

Pacienţii care, în ziua alegerilor prezidenţiale au vrut să voteze, au avut ocazia ca până sâmbătă seara la ora 20.00 să depună o cerere către conducerea Spitalului Judeţean din Alba Iulia pentru a solicita urna mobilă în salon. Directorul de îngrijiri de la spitalul din Alba Iulia, Monica Oneţiu a declarat că în medie pacienţii care s-au aflat într-o stare bună au dorit să îşi exprime votul. Astfel că de la Cinematograful Dacia, unde este secţia nr. 16, urna mobilă va ajunge în saloane la 203 pacienţi de la Spitalul Judeţean.

De la Secţia de Boli Infecţioase din centru, un număr de 16 pacienţi au solicitat urna mobilă, care va veni de la secţia nr. 7, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian”.

La Secţia de reabilitare – recuperare neuropsihiatrie, 46 de pacienţi au dorit să îşi exprime dreptul de a vota. Astfel că urna mobilă de la secţia nr.8, Colegiul „Horea, Cloşca şi Crişan” va merge în salon la pacienţii, care au completat cererea până sâmbătă seara la ora 20.00.

Conducerea spitalului din Alba Iulia a adresat o cerere pentru deplasarea urnei mobile Biroului Judeţean Electoral şi a instituit o comisie care să asigure desfăşurarea în condiţii legale a procesului de vot.

Purtătorul de cuvânt al MAI, subcomisar de poliție Monica Dajbog, a făcut precizări, duminică, referitor la votarea cu urna mobilă.

Pot vota prin intermediul urnei speciale numai persoanele care au depus sâmbătă cereri scrise, însoțite de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale din care să rezulte că persoanele respective sunt netransportabile.
Deplasarea urnei speciale se face de o echipă formată din cel puțin doi membri ai biroului electoral al secției de votare, însoțiți de efective ale Ministerului Afacerilor Interne.
În raza unei secţii de votare se utilizează o singură urnă specială.

Cererile de votare prin intermediul urnei speciale formulate de persoanele cu drept de vot internate în spitale pot fi însă depuse la mai multe secţii de votare din localitatea în care se află spitalul.

Citeşte AICI TOATE DETALIILE despre actelene necesare pentru VOT, ordinea candidaţilor pe buletinul de vot, dar şi pedepse pentru fraudă.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate

ACTUALITATE

DGASPC: Bilete gratuite de călătorie pentru persoanele cu handicap, eliberate de luni

Publicat

protectia copilului

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Alba informează, persoanele cu certificat de încadrare în grad de handicap de pe raza județului Alba, că începând de luni, 25 februarie 2019, se eliberează biletele gratuite de călătorie. Eliberarea biletelor gratuite de călătorie pentru persoanele încadrate în grad de handicap, conform prevederilor Legii nr. 448/2006 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Drumurile din Apuseni pentru care Guvernul a garantat reabilitarea vor fi doar peticite. Reacția deputatului Roman

Publicat

gropi

Drumurile naționale DN74 și DN75 din Munții Apuseni nu vor fi reabilitate complet în acest an, susține deputatul PNL de Alba, Florin Roman. Acesta a transmis vineri, într-o conferință de presă, că amendamentul la bugetul de stat pe 2019 privind finanțarea celor două drumuri care fac legătura cu Țara Moților nu a fost votat.  Vezi […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

„Prudenţă maximă la volan!”. Recomandările Poliţiei Alba pentru şoferi, în condiţii meteo nefavorabile

Publicat

masina politia iarna

Poliţia Alba atenţionează şoferii să manifeste prudenţă maximă în trafic, având în vedere condiţiile meteorologice prognozate pentru perioada imediat următoare. Pentru o călătorie lipsită de evenimente neplăcute, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă conducătorilor auto adoptarea unei conduite preventive şi respectarea următoarelor reguli: Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic! […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din Cugir, REŢINUT de Poliţie după ce a furat un telefon dintr-un bar

Publicat

catuse

Un bărbat din Cugir a fost reţinut de poliţişti după ce a furat telefonul unui concetăţean, pe terasa unui local din oraş. Acesta este recidivist. Potrivit IPJ Alba, joi, poliţiştii de investigaţii criminale din Cugir l-au reţinut pe un bărbat de 39 de ani, din Cugir, care este cercetat pentru săvârșirea unei infracţiuni de furt. […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate