Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

PREZIDENŢIALE 2014: Peste 200 de pacienţi internaţi la secţiile spitalulului din Alba Iulia votează la urna mobilă

Publicat

stampila vot 2014Pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean din Alba Iulia, inclusiv la secţiile Boli Infecţioase şi Reabilitare – recuperare neuropsihiatrie nu au lăsat la voia întâmplării ziua alegerilor prezidenţiale. Potrivit directorului de îngrijiri al unităţii medicale, Monica Oneţiu, un număr de 265 de persoane au solicitat urna mobilă.

Pe perioada alegerilor nu sunt eliberate bilete de învoire, deoarece conducerea spitalului nu îşi poate asuma răspunderea pentru viața bolnavilor pe perioada în care sunt în afara spitalului.

Pacienţii care, în ziua alegerilor prezidenţiale au vrut să voteze, au avut ocazia ca până sâmbătă seara la ora 20.00 să depună o cerere către conducerea Spitalului Judeţean din Alba Iulia pentru a solicita urna mobilă în salon. Directorul de îngrijiri de la spitalul din Alba Iulia, Monica Oneţiu a declarat că în medie pacienţii care s-au aflat într-o stare bună au dorit să îşi exprime votul. Astfel că de la Cinematograful Dacia, unde este secţia nr. 16, urna mobilă va ajunge în saloane la 203 pacienţi de la Spitalul Judeţean.

De la Secţia de Boli Infecţioase din centru, un număr de 16 pacienţi au solicitat urna mobilă, care va veni de la secţia nr. 7, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian”.

La Secţia de reabilitare – recuperare neuropsihiatrie, 46 de pacienţi au dorit să îşi exprime dreptul de a vota. Astfel că urna mobilă de la secţia nr.8, Colegiul „Horea, Cloşca şi Crişan” va merge în salon la pacienţii, care au completat cererea până sâmbătă seara la ora 20.00.

Conducerea spitalului din Alba Iulia a adresat o cerere pentru deplasarea urnei mobile Biroului Judeţean Electoral şi a instituit o comisie care să asigure desfăşurarea în condiţii legale a procesului de vot.

Purtătorul de cuvânt al MAI, subcomisar de poliție Monica Dajbog, a făcut precizări, duminică, referitor la votarea cu urna mobilă.

Pot vota prin intermediul urnei speciale numai persoanele care au depus sâmbătă cereri scrise, însoțite de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale din care să rezulte că persoanele respective sunt netransportabile.
Deplasarea urnei speciale se face de o echipă formată din cel puțin doi membri ai biroului electoral al secției de votare, însoțiți de efective ale Ministerului Afacerilor Interne.
În raza unei secţii de votare se utilizează o singură urnă specială.

Cererile de votare prin intermediul urnei speciale formulate de persoanele cu drept de vot internate în spitale pot fi însă depuse la mai multe secţii de votare din localitatea în care se află spitalul.

Citeşte AICI TOATE DETALIILE despre actelene necesare pentru VOT, ordinea candidaţilor pe buletinul de vot, dar şi pedepse pentru fraudă.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Cel puţin 30.000 de copii vor primi câte 1.400 de lei pe lună. Care sunt condiţiile

Publicat

bani

Cel puţin 30.000 de copii cu vârste între 0 şi 2 ani, proveniţi din familiile vulnerabile, vor beneficia de educaţie timpurie în creşe prin intermediul unui program social cu o finanţare de 168 de milioane de euro, lansat luni de ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb. „Programul se referă la sprijin pentru copii între 0 şi […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cum reuşesc şoferii să localizeze radarele şi echipajele de Poliţie Rutieră în câteva zeci de secunde

Publicat

politie

33 de secunde. Atât i-a trebuit unei aplicaţii de trafic să localizeze echipajul de Poliţie pe şosea. Mulţi români ajung să fenteze radarele Poliţiei, folosind aplicaţii mobile şi recunosc că astfel au făcut “economii la buget”. Chiar şi unii poliţişti recunosc că şoferii care folosesc astfel de aplicații au mai mici șanse de a fi […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Obiceiul „Păștenilor”, tradiție păstrată cu sfințenie la Cugir și Vinerea. 125 de localnici, gazdele din acest an

Publicat

pastenii vinerea 2018

În Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor, creștinii țin cu sfințenie la anumite tradiții și obiceiuri, atât la oraș cât și la sate. Așa se întâmplă în orașul Cugir şi la Vinerea, unde se ţine un obicei vechi de mai bine de 71 de ani: Obiceiul „Păștenilor”. Persoanele care împlinesc în acest an vârsta de 60 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

10 mai: Crosul Europei, a şasea ediţie, în Cetatea Alba Carolina. Detalii despre înscrieri şi traseu

Publicat

crosul europei alba iulia

A șasea ediție a Crosului Europei se desfăşoară vineri, 10 mai, în Cetatea Alba Carolina, sub sloganul ”EU aleRg! Ne antrenăm pentru implicare civică și vot!”, pentru a marca Ziua Europei. Startul competiţiei este de la ora 12.00, în şanţurile Cetăţii. Înscrierile încep de la ora 9.30 în șanțurile Cetăţii Alba Carolina, lungimea traseului fiind […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate