Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„PRIMA MAŞINĂ”, greu de pornit. Câţi români s-au grăbit să acceseze programul cu facilităţi de la stat

Publicat

prima-masina Românii par să nu se înghesuie să-şi cumpere autoturisme prin Programul „Prima maşină”. Statul acordă o garanţie de 10.000 de euro, pentru cumpărarea unui autoturism nou, însă doar 119 persoane au apelat la acest program pentru a-şi lua maşină.

Când a lansat acest program, statul își propunea să vândă, în primul an, cel puțin 20.000 de autoturisme. Până acum, doar 119 au fost vândute prin intermediul acestui program.

Cei mai mulți care au apelat la acest ajutor al statului au fost bărbații. Mai exact, 66 au primit garanții în valoare de 1.100.000 de lei, în timp ce 53 de femei au beneficiat de garanții de cca. 900.000 de lei în vederea achizionării unui nou autoturism.

Tinerii sunt cei care au primit cele mai multe garanții, respectiv 67 acordate persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani și alte 50 au fost acordate persoanelor cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani.

În ceea ce privește principalele mărci comercializate, acestea au fost Dacia, Renault și Opel. Dintre acestea, autoturismul produs la noi în țară a fost cel mai căutat, 74 de mașini fabricate la Mioveni s-au vândut în România.

În același timp, mulți tineri spun că nu au apelat la acest program pentru că, deși este benefic din punctul de vedere al dobânzii, nu a dorit să își facă și Casco și RCA, întrucât ar însemna că, în fiecare lună, cel puțin 1.100-1.200 de lei ar trebui să scoată din buzunar.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax