Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Prima zi de înscrieri la Colegiul Național Militar din Alba Iulia și la celelalte 4 unități similare din țară în 2022. Condiții

Publicat

De astăzi, elevii de clasa a VIII-a interesați să-ți continue studiile la colegii militare se pot înscrie pentru admiterea în 2022.

Atât la admiterea în Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, cât și la celelalte colegii militare din țară, candidații trebuie să îndeplinească anumite condiții.

Vezi ADMITERE 2022 la Colegiile naționale militare: din 10 ianuarie încep înscrierile. Calendar și detalii pentru candidați

Criterii specifice de recrutare pentru colegii naționale militare

  • vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2022 (anul desfășurării concursului de admitere);
  • absolvenți ai învățământului secundar inferior sau gimnazial sau să facă dovada absolvirii acestuia până la data clasificării finale – ultima etapă a concursului de admitere.

Vezi și Vacanțe și zile libere pentru elevi în 2022. Calendarul examenelor: Evaluare Națională și Bacalaureat. Modele de subiecte

Absolvenții clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenți și au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ, în învățământul liceal sau profesional, nu se pot înscrie în vederea participării la procesul de recrutare, selecție și admitere în clasa a IX-a la învățământul liceal militar.

Cele 5 colegii naționale militare pentru care se organizează admitere în anul 2022

  • Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia: 120 de locuri, pentru băieți și fete
  • Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza
  • Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc
  • Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova
  • Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța

Înscrierile se fac în perioada 10 ianuarie-25 martie.

Învățământul liceal militar este gratuit și are ca misiune pregătirea științifică și umanistă generală a elevilor prin studii de nivel liceal, pe filiera vocațională, în profilul militar, specializarea matematică-informatică.

Recrutarea candidaţilor se face prin Centrele Militare Judeţene/Zonale – Birourile de Informare Recrutare, existente în fiecare reşedinţă de judeţ (10 ianuarie – 25 martie; termen completare dosare înscriere – 23 mai).

În cererea de înscriere, fiecare candidat completează opțiunile pentru colegiile naționale militare, în ordinea preferințelor. Un candidat poate avea cel puțin o opțiune și cel mult cinci. Adică poate opta la înscriere pentru toate cele 5 colegii militare, în ordinea preferințelor.

Doar în perioada în care dosarele de înscriere sunt la centrele de recrutare se pot face modificări în opțiuni. După ce sunt introduse în aplicația informatică, această posibilitate este exclusă.

Selecţia aptitudinală se face la Centrele Zonale de Selecţie si Orientare, conform planificării, prin:

– testare psihologică;

– testare aptitudini fizice;

– interviu de evaluare şi orientare.

Testul scris va fi în 27 mai.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax