Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primar reținut la Vințu de Jos. Ce firmă și ce contracte sunt vizate de anchetatori

Publicat

Primarul comunei Vințu de Jos (județul Alba), Petru Ioan Barbu, dar și administratorul unei firme cu care primăria avea mai multe contacte, au fost reținuți marți de polițiștii din Alba pentru delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Primăria comunei Vințu de Jos a încheiat, în 16 decembrie 2020, prin achiziție directă pe platforma SEAP, cinci contracte cu firma Dani Building SRL din București.

Contractele și valoarea lor:

  • Studiu hidrologic – Realizare studiu hidrologic – întocmire SF alimentare cu apă potabilă – 21.000 de lei, fără TVA
  • Întocmire Studiu de Fezabilitate – realizare Studiu de fezabilitate alimentare cu apă potabilă – 130.000 de lei, fără TVA
  • Întocmire expertiză tehnică – întocmire documentație de expertizare tehnică pentru rețele edilitare existente în vederea realizării unei extinderi de alimentare cu apă potabilă – 48.000 de lei, fără TVA
  • Studiu geotehnic rețele edilitare – realizare studiu geotehnic suport studiu fezabilitate/documentație de avizare a lucrărilor de intervenții – 36.000 de lei, fără TVA
  • Studiu topografic – trama stradală – realizare studiu topografic suport studiu de fezabilitate/ documentație de avizare a lucrarilor de intervenții în vederea realizarii rețea canalizare ape uzate menajere și stație de epurare/ alimentare cu apa potabilă/ modernizare drumuri de interes local/ infrastructură rutieră – 124.500 de lei, fără TVA.

Valoarea celor 5 contracte este de 359.500 de lei, fără TVA.

Primarul și reprezentantul firmei sunt acuzați că ar fi creat un prejudiciu în valoare de peste 400.000 de lei, în urma achitării unor expertize și studii de fezabilitate fictive, care ar fi trebuit să fie realizate în scopul extinderii rețelei de alimentare cu apă potabilă a unei comune.

Potrivit reprezentanților IPJ Alba, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au percheziționat luni sediul primăriei.

Anchetatorii aveau suspiciuni cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de delapidare, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată și complicitate la delapidare.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 23.02.2021 at 11:33

    No, acuma trebuia sa-si plateasca omul sponsorii din campania electorala, ca nu avea cum sa ramana cu gaura in bugetul familiei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax