Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Aiud încasează taxele şi impozitele locale. Vezi condiţii şi modificări

Publicat

Primăria municipiului Aiud încasează de luni, 16 ianuarie, taxele şi impozitele locale pe anul 2012. Aşa cum a hotărât anul trecut Consiliul Local, la propunerea primarului, nivelul taxelor şi impozitelor locale pe anul curent rămâne la fel cu cel din 2011.
Persoanele fizice şi juridice care îşi vor plăti integral taxele şi impozitele pe terenuri şi clădiri, aferente anului 2012, până în 31 martie, vor beneficia de bonificaţia de 10%, pe care autoritatea locală o acordă conform legii.
Persoanele fizice şi cele juridice, ale căror clădiri au fost reevaluate din 2009 până în prezent, vor plăti taxe şi impozite locale la fel ca în 2011. Singurele modificări intervin în cazul persoanelor juridice, ale căror clădiri nu au fost reevaluate în ultimii 3 ani, respectiv 5 ani. În această situaţie, cota de impozit reprezintă 10% din valoarea de inventar a clădirii, respectiv 30% în situaţia imobilelor neevaluate în ultimii 5 ani. De asemenea, în baza hotărârii adoptate de Consiliul Local Aiud, pentru clădirile cu destinaţie turistică, ce nu funcţionează cu această destinaţie pe toata durata unui an calendaristic, valoarea impozitului reprezintă 5% din valoarea de inventar a clădirii.
În baza normelor legale în vigoare, cei care până în 31 martie 2011 nu şi-au plătit datoriile la buget, dar care începând din luna septembrie a anului trecut şi-au achitat integral sau parţial aceste datorii, pot beneficia de o reducere de 25% la majorările de întârziere. În cazul în care aceste datorii au fost deja plătite, din septembrie până în prezent, contribuabilii pot depune o cerere de restituire a sumei aferente reducerii de 25% la majorările aplicate pentru întârziere sau pot beneficia de reducerea menţionată, în cazul în care îşi plătesc aceste datorii până la data de 30 iunie 2012.
Ţinând cont de menţinerea reducerii de 10% acordată, conform legii, celor care îşi achită integral taxele şi impozitele locale pe anul în curs până la sfârşitul lunii martie, autorităţile locale se aşteaptă ca gradul de colectare a taxelor să fie cel puţin la fel ca cel de anul trecut, la sfârşitul căruia îşi achitaseră datoriile la bugetul local 66,42% dintre persoanele juridice şi 83,73 % dintre cele fizice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax