Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia anunţă că s-au primit 2 milioane de lei pentru Bazinul Olimpic. Hava: Guvernul a înţeles că este o necesitate stringentă

Publicat

Administraţia locală a anunţat că s-au alocat bani pentru Bazinul Olimpic din Alba Iulia. Lucrările sunt executate în proporţie de 85%, iar pentru finalizarea acestora, administraţia locală mai are nevoie de aproximativ 3,7 milioane de lei. Potrivit reprezentanţilor Primăriei au fost alocaţi 2 milioane de lei, pentru acoperirea cheltuielilor, urmând ca încă un milion de lei să fie primiţi în perioada următoare.

Primăria Alba Iulia anunţă că au fost alocaţi banii pentru finalizarea lucrărilor la Bazinul Olimpic. “Certific disponibilitatea necondiţionată şi imediată de a acoperi cheltuielile în valoare de 2 milioane de lei astăzi, urmând ca încă un milion de lei sa fie primiţi în perioada următoare. Dincolo de discuţiile sterile şi deseori contradictorii pe marginea acestui subiect născut pe plan local, i-am asigurat întotdeauna pe albaiulieni că facem tot ce ne stă în puteri pentru ca aceşti bani să fie alocaţi. Sunt strict dictate de nevoile imperative ale cetăţenilor. În mod obiectiv şi constructiv, reprezentanţi ai guvernului au înţeles că nu ne dorim finalizarea bazinului din fală sau mândrie, ci ca pe o necesitate stringentă a albaiulienilor, iar angajamentul trebuie respectat.

La bazin se lucrează în prezent şi am încredere în capacitatea constructorului de a finaliza cât mai curând lucrările. Sper ca acţiunile impulsive ale unor politicieni ahtiaţi după propria imagine să nu umbrească această veste bună. Dacă totul s-ar fi rezumat la nivel de proiecte şi intenţii, povestea bazinului olimpic ar fi avut un sfârşit neplăcut. Adeziunea faţă de oraş nu se măsoară prin puterea de a combate, ci prin voinţa de a construi”, a declarat Mircea Hava.

Miercuri, în ședința USL, printre punctele de discuţie a fost inclus şi transferul a 15% din redevențele colectate dintr-o exploatare de pe raza unei localități la bugetul local al acelei localități, iar 10% – la bugetul Consiliului Județean, în contextul proiectului de buget ce va fi aprobat de Guvern joi. De asemenea, proiectul cuprinde şi alocarea sumei de 30 miliarde vechi pentru finalizarea lucrărilor la Bazinul Olimpic din Alba Iulia. Vezi AICI mai multe detalii.

Citiți și: Reabilitarea Bazinului Olimpic, ajunsă la aproape 90%, sistată din nou de CNI. Ar mai fi nevoie de trei luni pentru a finaliza lucrările

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. havaiuleanul

    joi, 14.11.2013 at 08:45

    Daca 3.7 milioane reprezinta 15% din investitie pt ca „Lucrările sunt executate în proporţie de 85%”, atunci rezulta ca bazinul olimpic va costa la final 24.6 milioane de lei, adica 246 MILIARDE lei vechi, in conditiile in care suma estimata era de 100 miliarde lei vechi!
    Nu e un pic cam mult?
    A, ma scuzati am uitat ca suntem in Romania anilor 2000 si Tepes, Cuza si Lapusneanu au murit de mult… Dumnezeu sa-i ierte!
    Dar pe NOI astia ramasi in viata, pe noi cine ne mai salveaza?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax