Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia a scos la licitaţie serviciul de salubrizare a municipiului. Contractul încheiat cu „Salprest” a expirat

Publicat

Primăria Alba Iulia scoate la licitaţie publică serviciul de salubrizare a municipiului. Contractul de concesiune încheiat pe o perioadă de 10 ani cu „Salprest” a expirat în octombrie 2011, astfel că, în luna martie, este programată o nouă licitaţie de atribuire. Până la adjudecarea noii firme care se va ocupa de curăţenia municipiului Alba Iulia, „Salprest” va continua desfăşurarea activităţilor.

Anunţul de participare la licitaţie a fost postat pe SEAP în 5 ianuarie 2012, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 7 martie 2012. Firma care va dori să ia în concesiune serviciul de salubrizare a municipiului va trebui să fie foarte atentă la preţurile percepute, iar asta deoarece un criteriu important de atribuire îl reprezintă tarifele (70%). De asemenea, ofertantul va trebui să prezinte o listă a principalelor servicii prestate în ultimii trei ani, de unde să rezulte că a derulat cel puţin un contract în domeniul salubrităţii, a cărui valoare să fie minim de 9.000.000 de lei, exclusiv TVA. Alte documente necesare sunt o declaraţie privind utilajele, instalaţiile, mijloacele de transport şi echipamentele tehnice de care dispune operatorul pentru îndeplinirea corespunzătoare a contractului de concesiune, precum şi documente care atestă certificarea sistemului de management al mediului.

Firme interesate să primească în atribuire serviciul de salubrizare a Alba Iuliei

Până în prezent, mai multe firme şi-au manifestat interesul privind atribuirea serviciului de salubrizare al municipiului Alba Iulia, una dintre acestea având sediul în Constanţa. Dacă lucrurile vor decurge conform planurilor, iar procesul nu va fi întârziat de contestaţii, în luna martie vom afla cine va fi operatorul care va asigura salubrizarea oraşului.

Contractul de concesiune a activităţii de salubrizare, deszăpezire, combaterea poleiului şi întreţinerea spaţiilor verzi încheiat în 1.06. 2001 între Primăria Alba Iulia şi „Salprest” a expirat în octombrie 2011. În luna noiembrie, consilierii locali au votat prelungirea acestui contract până la organizarea unei noi licitaţii de atribuire. „În termen de 90 de zile de la data încheierii contractului de concesiune, concesionarul este obligat să depună cu titlu de garanţie o sumă de 400.000.000 lei vechi. Concesionarul este obligat să asigure continuitatea prestării activităţii până la preluarea acestuia de către concedent”, se arată în contractul încheiat cu „Salprest”. Redevenţa stabilită a fost de 0 lei.

Cât facturează Primăria pentru serviciile prestate de „Salprest”

Pentru a încerca să aflăm cât facturează Primăria Alba Iulia pentru serviciile prestate de „Salprest”, ne-am adresat reprezentanţilor instituţiei publice. Aceştia ne-au explicat că este dificil de calculat un cost total lunar, iar asta deoarece costul variază de la lună la lună, în funcţie de activităţiile desfăşurate de operator. Ceea ce am reuşit totuşi să obţinem este un cost total pe luna septembrie 2011, pentru a ne putea da seama, orientativ, care sunt sumele încasate de „Salprest” pentru munca prestată. Doar în luna septembrie a anului trecut, „Salprest” a obţinut de la Primărie suma totală de 667.641 lei, respectiv 446.913 lei pentru serviciile de salubrizare şi 220.728 lei pentru întreţinerea spaţiilor verzi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. mortu

    luni, 23.01.2012 at 18:41

    cand scoateti la licitatie contractul cu ******* de la CORONA!!!!!!!!!

  2. el conquistador

    marți, 24.01.2012 at 10:41

    ori este o greseala…ori este o aiureala a primariei. De unde garantie din partea concesionarului in valoare de 400.000.000 lei????? poate lei vechi…altfel este valoarea a 10% din valoarea unei transe FMI:)

    • moderatorul de serviciu

      marți, 24.01.2012 at 13:52

      contractul este facut acum 10 ani. deci sunt lei vechi

  3. alex

    marți, 24.01.2012 at 12:06

    e vreunu de aici care crede ca salprest n-o sa castige urmatoarea licitatie?

    • ionutz

      joi, 16.02.2012 at 07:18

      Io cred. Sa iti spun de ce. Acum ninge. Iar.

      Orasul e inzapezit, Salprestul nu-si face treaba, oamenii sunt nemultumiti, asa ca Hava nu are alta solutie decat sa dea vina pe Constantinescu si sa il „pedepseasca”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax