Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia a semnat contractul pentru construcția unei creșe de 110 locuri, finanțată prin PNRR. Unde se va construi

Publicat

Nouă contracte de finanţare prin PNRR pentru construcţia de creşe, în valoare totală de 155,56 milioane lei au fost semnate joi dimineaţă, la Palatul Victoria. Printre acestea se regăsește și o creșă din Alba Iulia, care va costa aproape 22 de milioane de lei. 

Potrivit reprezentanților primăriei, viitoarea construcție va fi ridicată pe strada Gheorghe Șincai. Clădirea va avea o arhitectură modernă și va putea găzdui 11 grupe de copii.

Vezi și: Primăria Alba Iulia va muta talciocul din ”Lumea Nouă”: Două locații luate în calcul, una ar putea fi în Șanțurile Cetății

Spațiul interior va cuprinde, printre altele, 11 dormitoare, 6 camere de joacă, un spațiu pentru luat masa și un cabinet medical cu izolator.

De asemenea, creșa va fi prevăzută atât cu panouri fotovoltaice cât și cu panouri solare.

Terenul pe care urmează să fie realizată creșa are o suprafață de 4.562,51 mp și este situat în zona Talciocului din Alba Iulia, pe strada Gheorghe Șincai.

Potrivit memoriului de arhitectură, se propune construirea unei creșe pentru 110 copii. Construcția va avea regimul de înălțime parter, separată în 3 nuclee funcționale.

Au fost semnate 9 contracte

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a semnat alături de primarii localităţilor contracte de finanţare pentru construcţia de creşe în: Alba Iulia – în valoare de 21,66 milioane lei, Piteşti – 16,64 milioane lei, Tismana – 11,8 milioane lei, Slobozia – 16,6 milioane lei, Carei – 11,88 milioane lei, Mediaş – 11,88 milioane lei, Suceava – 21,66 milioane lei, Huşi – 21,66 milioane lei, Râmnicu Vâlcea – 21,66 milioane lei.

La ceremonia de semnare a primelor contracte pentru realizarea de creşe prin finanţare PNRR a fost prezent şi premierul Nicolae Ciucă, potrivit Agerpres.

Acesta i-a mulţumit ministrului Cseke, precum şi angajaţilor Ministerului Dezvoltării pentru modul în care pun în aplicare obiectivele prioritare de pe agenda Guvernului. De asemenea, a menţionat că în ultimele luni au fost operaţionalizate trei programe majore din PNRR: cel de eficienţă energetică, Fondul local şi cel privind construcţia de creşe.

Nicolae Ciucă a precizat că este vorba în total de 124 de creşe destinate unui număr de 7.000 de copii.

„Sunt priorităţile pe care Guvernul şi le-a asumat astfel încât să putem să sprijinim şi să acordăm atenţia cuvenită tinerelor familii. (…)

Sunt măsuri de dezvoltare a infrastructurii pe care, de asemenea, le aliniem cu măsurile pe care le aprobăm la nivelul Ministerului Educaţiei.

Ieri am avut în primă lectură aprobarea a 3.500 de posturi care se regăsesc şi vor fi destinate inclusiv celor care îşi vor desfăşura activitatea în aceste creşe noi”, a declarat premierul.

Foto: Primăria Alba Iulia, randări

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 01.09.2022 at 11:47

    Măi lăudăroşilor, să arataţi aşa ceva la recepţia obiectivului, că de umflat în pene este sătulă lumea de voi. Noua reţetă politică, semnarea a cît mai multe contracte. Când şi cum se vor face, mai vedem noi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax