Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia are un plan de reconfigurare a spaţiului public în zona centrală a oraşului. Vezi simulările

Publicat

Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia au transmis precizări privind planul de modernizare a zonei centrale a oraşului Alba Iulia, în urma articolului publicat de Alba24, în care am atras atenţia asupra stării precare a pietonalelor din zona cuprinsă între Magazinul “Unirea” şi sediul BCR, dar şi a pasajului subteran aproape de sediul Primăriei.

Vă prezentăm integral comunicatul primit la redacţie:

“Dorim să vă informăm că Primăria Alba Iulia a demarat un plan coerent de reconfigurare a spaţiului public din zona centrală a municipiului Alba Iulia. Primele demersuri au fost concretizate în anul 2011, când, în urma unor lucrări de înlocuire şi reparare a reţelelor de apă, s-a amenajat spaţiul public din spatele Magazinului Unirea, care nu a suferit modificări. Execuţia a presupus amenajarea platformelor şi turnarea de covor asfaltic până la intersecţia cu strada Oborului, dar şi mobilarea unei zone prin amenajarea unui parc de joacă.

Perimetrul cuprins între sediul BCR şi Magazinul Unirea, care urmează să fie complet reconfigurat şi corelat cu prevederile PUZ-ului zonei centrale. Acest PUZ a fost aprobat în toamna anului trecut, iar, în present, tema a fost reluată şi cuprinsă într-un proiect în curs de elaborare.

Întreg spaţiul public va trebui relaţionat şi armonizat cu noua viziune de mobilare a străzii Tudor Vladimirescu. În present, există un Plan Urbanistic de Detaliu, în care este cuprins un ansamblu de locuinţe între fosta clădire a C.E.C. şi actuala clădire aparţinând aceleiaşi bănci. Viziunea asupra acestor noi obiective impune, printre altele, mutarea axului străzii Tudor Vladimirescu şi mărirea numărului parcărilor publice între BCR şi centrul comercial Unirea. În plus, proiectul va iniţia şi alte modificări privind zonele verzi şi propuneri de modificare a structurii rutiere prin amplasarea unor noi sensuri giratorii la intersecţia străzilor Oborului cu Tudor Vladimirescu şi a străzilor Calea Moţilor cu Tudor Vladimirescu.

În privinţa zonei menţionate în articolul dumneavoastră, precizăm că aceasta va intra în reabilitare în perioada următoare.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

16 Comentarii

16 Comentarii

  1. of, viata mea

    marți, 27.03.2012 at 18:41

    dupa cum se vede aici, zona verde se reduce dramatic. Oamenii astia au o obsesie.Sa reduca spatiile verzi.De ce? Cu ce i-am suparat ca sa ne reduca spatiile verzi? Vor sa ne umple viata cu praf si gaze de masina? Ce au cu noi? Ce se intimpla cu ei????

    • ion

      marți, 03.04.2012 at 12:30

      of, viata ta!!! greu e sa accepti ceva nou, du-te uita-te cum arata acum si ce spatiu verde exista acum si vorbeste mai apoi.
      Te rog.

  2. Alex Danila

    marți, 27.03.2012 at 19:49

    arata bineproiectul! zona centrala a orasului aata cam rau acum, deci schimbarea e binevenita!

    • HH

      marți, 27.03.2012 at 21:35

      ARATA MIZERABIL PROIECTUL, SE TAIE APROAPE TOTI COPACII EXISTENTI, IAR DACA ZONA ARATA RAU NU ESTE DECAT VINA ACTUALEI ADMINISTRATII CARE NU A MISCAT DE 15 ANI NICI O PIATRA IN ZONA, NU A FOST IN STARE NICI SA ADUNE PAVAJUL SPART.
      NISTE INGALATI NENOROCITI CARE NU FAC NIMIC DACA NU LE IES COMISIOANE GRASE !! HAVA AUZI, PLEACA !

      • marius

        miercuri, 28.03.2012 at 14:23

        ce zona verde e acum acolo???

        • HH

          miercuri, 28.03.2012 at 20:57

          MERGI SA VEZI ! NU ESTE INGRIJITA , DAR SUNT PESTE 20 DE PINI SI ALTE CONIFERE DE TOATA FRUMUSETEA CARE AU AVUT NEVOIE DE PESTE 20 DE ANI CA SA CREASCA ASA !

    • gabi

      marți, 27.03.2012 at 23:35

      Doar o mica cerere, avand in vedere ca este platit si proiectul asta de simulare cu bani publici: probabil ar arata bine daca ar fi si toate cladirile asa albe si imaculate in realitate, dar in realitate renovarea strazii nu se va observa pe atat de mult pe cat lasa de dorit simularile. Simularile sunt o idee buna, dar ar fi mai bine sa foloseasca texturi relativ mai apropiate de adevar pt. fatadele cladirilor.

  3. Alex Danila

    marți, 27.03.2012 at 20:05

    un singur lucru nu-mi place totusi.de ce sens giratoriu in loc de semafor la magazinul unirea!? parca s-a mai pus unul odata, asa, doar de proba, si multi soferi au fost nemultumiti!acolo trebuie semafor dintr-acela inteligent, cu senzori, ca-n cluj (adica dinala care tine verde mai mult daca vede pe camera ca sunt multe masini in coada aia)

  4. Florian

    marți, 27.03.2012 at 21:29

    Parcari la greu…Copaci, mai greu…

  5. ionutz

    miercuri, 28.03.2012 at 09:49

    Se reduce zona verde??? Voi unde naiba traiti? Pai daca planteaza toti copacii aia care ii arata in simulare(in poza 2), o sa fie de vreo 5 ori mai multi decat sunt acum.

    • HH

      miercuri, 28.03.2012 at 20:59

      UITA-TE MAI BINE SI GANDESTE IN CAT TIMP VOR CRESTE COPACII ACEEA ASA !?
      INSA MAI INTAI FA O VIZITA IN ZONA CA SA VEZI CA NU E TEREN STERP !

  6. bbc

    miercuri, 28.03.2012 at 10:47

    da. acolo este o intersectie intens circulata si e nevoie de semafor, deoarece sunt si pietonii( sa nu ne trezim numa ca la piata si cu una si cu alata/ ca nici nu rezolvam, ba mai ne si incurcam), si trebuie intradevar un sistem de monitporizare a traficului.
    SI SA PLANTATI COPACI!! intradevar, parca e obsesie sa distruga zonele verzi. mai bine baga banii intr-o parcare etajata, dispar parcarile din zona si acolo facem un parc.>>>> toti strainii fac asa, reduc spatiul degradat si fac parcuri, noi facem invers..tara de..

    • Alex Danila

      miercuri, 28.03.2012 at 20:04

      dar daca va uitati in pozele de mai sus vedeti ca sunt mai multi copaci ca acum in centru.ca nici acum in centru nu e prea multa zona verde, numai in parcurile din centru, de unde nu se rade niciun copac.si zona care va arata cel mai bine e cea din fata magazinului unirea.

  7. Alex Danila

    miercuri, 28.03.2012 at 20:06

    sensul de la intersectia str,t.Vladimirescu cu str.Oborului e o prostie monumentala! in rest,imi place proiectul.

    • ion

      marți, 03.04.2012 at 12:35

      asa-i ca nu folosesti intersectia respectiva decat pe directia Centru-Ampoi?
      probabil de-aia ti se pare o aberatie, cine trebuie sa ocoleasca centrul orasului sta cateodata si 15-20 dee minute acolo, dar tu n-ai de unde sti…cand treci pe acolo vezi daca e coada pe Oborului(asa, pe la 3-4 p.m)

  8. vis

    duminică, 27.05.2012 at 00:16

    Dar oare blocurile şi clădirile dintre Unirea şi BCR nu vor fi reabilitate termic, pentru schimbarea imaginii faţadelor măcar? Ar arăta mult mai bine decât aşa gri şi triste.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax