Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Alba Iulia cumpără asigurări CASCO pentru cele 13 autobuze electrice din municipiu. Cât vor costa și ce daune vor acoperi

Publicat

Primăria Alba Iulia cumpără asigurări CASCO pentru cele 13 autobuze electrice ce asigură transportul public din municipiu. Valoarea estimată a serviciilor pentru următoarele 12 luni este de 800.000 de lei, fără TVA. 

Primăria Alba Iulia a lansat marți, 23 mai, în SEAP, o licitație pentru servicii de asigurare facultativă CASCO pentru un număr de 13 autobuze electrice, pentru o perioadă de 12 luni.

Valoarea totală este estimată la 800.000 de lei, fără TVA. 

Reamintim faptul că în cursul anului 2022 municipiul Alba Iulia a recepționat un lot de 13 autobuze electrice în cadrul proiectului „Achiziție mijloace de transport public – autobuze electrice 12 m șes”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Obiectivul general al proiectului este promovarea mobilității urbane durabile prin crearea unui sistem de transport public eficient, ecologic și modern în municipiile reședință de județ, care să conducă la reducerea cantităților de CO2 și emisii poluante deversate în atmosferă, reducerea numărului de autoturisme în trafic, creșterea numărului de persoane care utilizează transportul în comun cu impact asupra fluidizării traficului rutier.

Obiectivul specific al proiectului este reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă și înlocuirea integrală a parcului de material rulant de pe o serie de rute de transport public operaționale, actualmente deservite cu autobuze diesel.

Lotul de 13 autobuze electrice este utilizat pentru transportul public de persoane pe raza municipiului Alba Iulia. Autobuzele sunt operate de către Societatea de Transport Public SA Alba Iulia, conform contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de transport.

Potrivit documentației, în perioada de exploatare, autobuzele electrice sunt supuse unor riscuri de avariere (prin căderi/loviri de corpuri, sau alte vehicule, răsturnare, fenomene meteorologice, etc.), incendiu, furt, vandalism, etc.

Scopul achiziției este protejarea investiției și menținerea autobuzelor în stare tehnică și funcțională corespunzătoare, pentru exploatarea în condiții optime din punct de vedere economic, funcțional și al siguranței rutiere.

Asigurarea va acoperi evenimentele care au loc pe teritoriul României, perioada de asigurare fiind de un an. Prin asigurare sunt acoperite pagube produse în timpul exploatării autobuzelor electrice (în timpul deplasării, staționării/parcării, încărcării, etc): pe drumuri publice și private deschise circulației publice, precum și în afara drumurilor publice, în parcări, garaje, parcuri auto sau alte locuri special amenajate.

Ce va acoperi asigurarea CASCO

Asiguratorul va acorda despăgubiri, fără a se limita la acestea, pentru pagube produse la utilajele asigurate de:

Avarii: Avarii accidentale produse autobuzelor asigurate prin: ciocniri, tamponări, coliziuni, loviri, inclusiv lovirea de corpuri mobile sau imobile, zgârieri, răsturnări, derapări, căderi, căderea autovehiculului în apă, în prăpastie, inclusiv de căderea de corpuri pe autovehiculul asigurat, avarii produse de accident rutier prin coliziune cu alt (auto) vehicul, avarii de orice fel produse de autori necunoscuți prin acte de vandalism, etc.

Incendiu, trăsnet, explozie: În caz de incendiu se acordă despăgubiri și pentru pagubele produse prin afumare, pătare, carbonizare sau diverse alte distrugeri, precum și pentru avarieri cauzate ca urmare a măsurilor luate în timpul stingerii incendiului pentru salvarea vehiculului sau a construcției în care se află acesta. Se despăgubesc de asemenea, daunele materiale cauzate de incendiu, trăsnet, explozie, inclusiv atunci când explozia s-a produs la distanță de vehiculul asigurat, chiar dacă trăsnetul sau explozia nu au fost urmate de incendiu.

Furt: furt total și/sau parțial – Sunt acoperite pagubele produse ca urmare a furtului total sau parțial al vehiculelor, dispozitivelor și instalațiilor montate pe acestea, inclusiv anvelope, faruri, proiectoare, camere video, etc. Sunt acoperite și avariile produse ca urmare a furtului sau tentativei de furt. Sunt cuprinse în asigurare inclusiv: girofar, dispozitive GPS, stații emisie/recepție, telefoane, camere și display-uri video, aflate în dotarea vehiculelor.

Calamități naturale: Se acordă despăgubiri pentru pagubele produse bunurilor asigurare de: cutremur de pământ, inundație, prăbușire sau alunecare de teren, ploaie torențială, grindină, furtună, uragan, avalanșe de zăpadă, acțiunea mecanică a apelor curgătoare sau a obiectelor purtate de apă, furtună sau uragan, etc.

Se acordă despăgubiri și pentru: cheltuieli ocazionate de măsurile de limitare a pagubelor, salvarea persoanelor și curățarea locului evenimentului; transportul vehiculului de la locul producerii riscului asigurat până la locul de adăpostire sau până la cel mai apropiat atelier care poate efectua reparația.

Prime de asigurare: Plata integrală a primelor de asigurare, în lei.

Franșiză: Franșiza de cel mult 300 euro/eveniment și cel mult 10% din suma asigurată în caz de daună totală.

Soluționarea daunelor: Reparațiile vehiculelor, echipamentelor și instalațiilor montate pe acesta, pentru remedierea avariilor produse din riscurile asigurate se vor efectua la unitățile service specializate recomandate de producător sau de reprezentantul producătorului. Plata despăgubirilor se va face de către asigurator în contul unității reparatoare sau în contul asiguratului, după cum se convine prin contractul de asigurare.

Plata despăgubirilor se va face în lei, inclusiv TVA, pe baza documentelor de reparație.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax