Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia cumpără terenuri ca să extindă Cimitirul Municipal. Cât ar putea plăti pentru aproape 4000 mp

Publicat

cimitir cetatea alba iulia 3

Primăria Alba Iulia pregătește procedura de cumpărare a patru terenuri pentru extinderea Cimitirului Municipal, locație în care, în curând, nu vor mai fi locuri pentru înhumări, din cauza lipsei spațiului. A primit oferte de la proprietari din zonă și a negociat cu aceștia de la finalul anului trecut.

Pentru cele patru terenuri în suprafață totală de 3.871 mp, pe baza rapoartelor de la evaluatori, suma totală stabilită până acum este de aproximativ 220.000 de euro fără TVA (57 euro/mp), însă sunt prezentate trei variante. Terenurile vor fi cumpărate prin procedura de negociere directă.

”Gradul de ocupare al locurilor de veci din incinta Cimitirului Municipal este ridicat și există riscul ca în scurt timp să nu se mai poată face înhumări în cimitir, din cauza lipsei spațiului. Se impune fie achiziționarea unor terenuri din imediata vecinătate, fie identificarea unui amplasament pentru amenajarea unui nou cimitir”, se arată în documentația proiectului de intră la aprobare în ședința Consiliului Local Alba Iulia din 30 aprilie.

Primăria a primit, la finalul anului trecut, două oferte de vânzare terenuri – una din partea unei persoane fizice și a doua din partea unei firme – ambele proprietare pe terenuri din vecinătatea cimitirului.

Primul, în suprafață de 1007 mp și proprietatea unei persoane fizice, este pe strada Dealul Furcilor FN, dar fără acces direct la teren, doar prin servitute de trecere de la proprietățile învecinate sau din strada Stânjenelului.

Al doilea (3 parcele) aparține unei firme și este în suprafață totală de 2.864 mp (trei parcele), situat pe Dealul Furcilor FN (cu acces doar la această stradă), în apropierea cimitirului.

Terenurile au fost evaluate de un expert ANEVAR pentru a fi stabilit prețul de achiziție, însă proprietarii nu au fost de acord cu sumele, astfel că au fost făcute noi evaluări. La a treia propunere de preț, după o evaluare întocmită de alți experți ANEVAR, Primăria cere aprobarea Consiliului Local pentru negociere directă cu proprietarii.

Sumele propuse în proiect sunt 57.399 euro fără TVA (57/euro/mp) pentru primul teren, respectiv 163.248 euro (57/euro/mp) pentru celelalte trei. Celelalte variante au fost refuzate fie de vânzători, fie de cumpărător: 44,37 euro/mp, 60,88 euro/mp, 49 euro/mp, 64,19 euro/mp.

Anul trecut, Primăria a mai cumpărat un teren în zonă, care va completa suprafața suplimentară necesară extinderii cimitirului.

După finalizarea procedurii de negociere directă și perfectarea actelor de vânzare-cumpărare, terenurile vor fi introduse în Contractul de asociere nr. 13085/2005 încheiat de Consiliul Local Alba Iulia cu Prometeu SRL, în calitate de administrator al Cimitirului Municipal.

Extinderea suprafeței cimitirului ar urma să permită prelungirea activității acestuia pentru cel puțin 10 ani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax