Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia dă 25.000 de lei pentru a găsi soluții la traficul infernal spre Micești, înregistrat la orele de vârf

Publicat

Primăria Alba Iulia caută soluții pentru fluidizarea traficului pe una dintre cele mai utilizate artere din oraș, o porțiune de drum care la orele de vârf întinde la maxim nervii șoferilor. 

După ani întregi în care au existat zeci de plângeri și accidente în zonă, Primăria Alba Iulia își ”îndreaptă ochii” către Calea Moților, strada care duce spre Micești. 

Vezi și PASAJ SUBTERAN pentru mașini în zona OMV-Kaufland, soluția vehiculată de Primăria Alba Iulia pentru traficul infernal spre Micești

Însă, noua administrație nu vine cu o soluție concretă, ci așteaptă propuneri și studii din mediul extern.

În acest sens, administrația locală pune la bătaie 25.000 de lei pentru un studiu de fezabilitate care să îi explice primăriei ce se întâmplă în zona respectivă și ce soluții ar putea fi implementate.

Zona vizată este porțiunea de drum de pe Calea Moților, cuprinsă între Strada Detunată și Strada Albac, adică de la trecerea de pietoni din fața magazinului Kaufland și până la o altă trecere de pietoni din dreptul unui magazin de materiale de construcții – în total o porțiune de aproximativ 1200 de metri.

Ce cauta primăria? Soluții pentru fluidizarea traficului.

În documentele procedurii de achiziție directă, reprezentații primăriei spun că în zona respectivă nu se asigură necesarul de flux rutier pe întreaga perioadă a zilei și că automat se formează coloane de mașini.

” Mai precis, între orele 07.00 – 12.00, când fluxul rutier dinspre Micești înspre Alba Iulia este intens acesta nu poate fi preluat de o singură bandă de circulație, astfel se creează o coloană de vehicule în așteptare pe acest sens de circulație de la intersecția strada Calea Moților cu strada Republicii și Bulevardul Revoluției 1918.

În intervalul 12.00-17.00 fluxul rutier este mai intens în sensul de circulație Alba Iulia – Micești, fiind preluat de cele două benzi de circulație existente.

Alte disfuncționalități de trafic rutier se vor identifica în cadrul studiului de fezabilitate”, au precizat reprezentații primăriei.

Strada Calea Moților se încadrează din punct de vedere tehnic în categoria de străzi ”magistrale”- ”străzi care asigură preluarea fluxurilor majore ale orașului pe direcția drumului național ce traversează orașul”.

 Momentan Calea Moților este formată din: 

3 benzi de circulație – 2 sensul pe sensul de mers Alba Iulia – Micești și o bandă Micești – Alba Iulia.

parapete metalic și panouri de protecție

pistă de biciclete pe partea dreaptă pe sensul Micești – Alba Iulia

spații verzi și trotuare pe ambele părți

Ce vrea Primăria să afle în schimbul a 25.000 de lei

– care este soluția tehnică oportună și fezabilă a proiectului

–  dacă proiectul supus spre analiza este fiabil

– care este valoarea proiectului și perioada de implementare

– care sunt implicațiile implementării asupra vecinătăților, persoanelor sau mediului

– care sunt condiționările și restricțiile impuse prin acordurile și avizele necesare

Cei care vor realiza studiul de fezabilitate vor realiza și un studiu de trafic care va cuprinde evaluarea situației actuale, dar și cum ar putea arăta traficul după implementarea ideilor.

Potrivit primăriei, dacă va deveni realiate, modul în care traficul va fi fluidizat trebuie să aibă o perioadă de funcționare de minim 10 ani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Nelu

    miercuri, 25.08.2021 at 14:49

    In titlu apare spre Micești. Corect e dinspre Micești. Poți face 10 benzi dinspre Micești că oricum le înmormântezi în intersecția de la stadion.

  2. Pamfil

    miercuri, 25.08.2021 at 15:20

    Ar trebui confiscate toate pensiile fostilor functionari din primarie care au taiat frunzele la caini, desi au umblat prin strainataturi pe banii publici si aveau timp sa se documenteze, sa gaseasca solutii cu mult inainte ca traficul dinspre/inspre Micesti sa fie o problema.

    I-a durut la bască!

  3. Cetatean

    miercuri, 25.08.2021 at 16:40

    Realizarea unei centuri pe latura de nord a orasului care va prelua tot traficul, mai ales cel greu care se duce spre Zlatna, Abrud, Cimpeni… si care in momentul de fata tranziteaza orasul!!!

  4. Rbk

    miercuri, 25.08.2021 at 16:45

    Trebuie modificata toata intersectia de la stadion si construit un pasaj,astfel incat cine circula pe directia Micesti- Centru sa transverseze pasajul si sa nu stea la semafor.

  5. dolfi

    miercuri, 25.08.2021 at 17:06

    centura de nord pe cand? dupa ce cumpara lichelele profitoare, toate terenurile de pe traseul ei ca sa le supra evalueze?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax