Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia: Groapa de deşeuri de la Pârâul Iovului a fost închisă şi Poliţia Locală monitorizează zona. Cât plătesc albaiulienii pentru gunoi


Publicat

pubele polaris

pubele deseuri polaris gunoiPrimăria Alba Iulia transmite precizări referitoare la tarifele pe care le plătesc locuitorii începând din 17 iulie pentru colectarea deşeurilor, în condiţiile în care, de joi, a fost închisă groapa de gunoi de la Pârâul Iovului, iar transportul se face la rampa de la Cristian, în judeţul Sibiu.

„Începând de joi, 16 iulie, ora 20.00, a fost interzis accesul și depozitarea de deșeuri municipale în groapa de gunoi de la Pârâul Iovului, lângă municipiul Alba Iulia.

De la ora 00.00 a zilei de 17 iulie Poliția Locală Alba Iulia a primit sarcină de a verifica și patrula pentru depistarea și sancționarea tuturor celor care încearcă să depoziteze deșeuri în groapa de gunoi neconformă sau în gropi de gunoi improvizate.

Termenul de închidere a gropii de gunoi neconforme de la Alba Iulia a fost stabilită prin Hotărârea Guvernului nr. 349/2005, anexa 5, urmare a condițiilor de aderare la Uniunea Europeană. Lucrările operaționale (ecologizare etc.) de închidere a gropii de gunoi de la Alba Iulia se vor derula pe perioada a cinci ani.

Primul transport al deșeurilor municipale Alba Iulia către o gropă de gunoi ecologică a fost efectuat în această dmineață (viner – n.r.).

Transportul a fost efectuat către Cristian și zilnic se vor transporta 90/100 t. Preluarea deșeurilor municipale ale Albei Iulia la Cristian se face cu un tarif unic de 10 eur/tonă, indiferent de natura deșeurilor (exclus cele periculoase).

Prețul final pe care îl vor plăti albaiulienii pentru gunoiul municipal este de 5,654 lei/lună și reprezintă cel mai mic cost practicat în județul Alba”, transmit reprezentanţii Primăriei.

Reamintim că majorarea tarifelor la colectarea deșeurilor din Alba Iulia a fost aprobată în şedinţa extraordinară de Consiliu Local din 9 iulie.

Tarifele de colectare şi transport pentru deşeurile din Alba Iulia, au crescut, în medie, cu 47%, iar pentru persoane fizice şi juridice, în medie, cu aproximativ 40%, după 16 iulie.

Citeşte şi Închiderea rampei de gunoi de la Alba Iulia scumpeşte factura la salubritate pentru locuitori cu 40%. Deşeurile, transportate în judeţul Sibiu

Precolectare, colectare, transport deşeuri municipale sortate de la persoane fizice, asociaţii de proprietari la depozitul de la Cristian (Sibiu): 4,56 lei/persoană/lună fără TVA, respectiv 5,654 lei cu TVA (faţă de 3,339 la depozitul din Alba Iulia, majorare de 36,56%)

Precolectare, colectare, transport deşeuri municipale nesortate de la agenţi economici şi instituţii publice la depozitul de la Cristian (Sibiu): 59,850 lei/mc fără TVA, respectiv 74,214 lei cu TVA (faţă de 42,118 lei pe mc la depozitul din Alba Iulia, majorare de 42,10%)

Precolectare, colectare, transport deşeuri stradale la depozitul de la Cristian (Sibiu): 0,421 lei/100 mp fără TVA, respectiv 0,522 lei cu TVA(faţă de 0,261 lei/100 mp la depozitul din Alba Iulia, majorare de 61,3%).

Precolectare, colectare, transport, depozitare deşeuri din rămpi neautorizate, la depozitul de la Cristian (Sibiu): 51,346 lei/mc fără TVA, respectiv 63,669 lei cu TVA (faţă de 34,371 lei/100 mc la depozitul din Alba Iulia, majorare de 49,39%).

Citeşte şi VIDEO: GÂLCEAVĂ pe gunoaie la Alba Iulia. Consilierii PSD s-au pus contra degeaba scumpirii deşeurilor. Ce spune Hava şi DumitrelȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

ANAF va putea bloca mai rapid conturile, prin poprirea electronică. De când va intra în vigoare

Publicat

A fost finalizat noul mecanism de poprire electronică, iar acesta ar urma să intre în vigoare din 26 octombrie. Reamintim că proiectul a fost anunțat de anul trecut, de către Ministerul Finanțelor Publice și ANAF.

Este vorba despre un nou mecanism pentru automatizarea înființării și ridicării popririlor bancare de către organele fiscale, în limita sumelor înscrise în actele de executare silită. Disponibilitățile bănești existente în conturile contribuabililor nu vor fi afectate peste limita sumelor înscrise în adresa de înființare a popririi bancare și, astfel, nu se vor produce sincope în activitatea desfășurată de aceștia, potrivit autorității.

ANAF și-a propus, de asemenea, scurtarea duratei de comunicare a actelor de executare, inclusiv a celor emise ca urmare a încetării măsurilor de executare silită, concomitent cu reducerea costurilor de comunicare/operare a actelor de executare silită.

Implementarea sistemului electronic de poprire a conturilor bancare, prin automatizarea înființării și ridicării popririlor bancare, va fi din 26 octombrie, după ce expiră perioada în care popririle și executările sunt suspendate de Guvern, a precizat preşedintele ANAF, Mirela Călugăreanu, pentru Profit.ro.

Reamintim că obligațiile fiscale scadente începând cu luna martie 2020 și neachitate până la 25 octombrie 2020, nu sunt considerate restante și nici nu se calculează și nu se datorează dobânzi și penalități de întârziere pentru acestea.

sursă: profit.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Despăgubirile acordate producătorilor agricoli afectați de fenomene meteorologice, NECONSTITUȚIONALE. Decizie a CCR

Publicat

Judecătorii Curții Constituționale au luat în discuție obiecția de neconstituționalitate a Legii privind instituirea unui ajutor de stat pentru acordarea de despăgubiri producătorilor agricoli afectați de fenomene meteorologice nefavorabile, obiecție formulată de Guvernul României.

Poziția CCR:

”În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis obiecția de neconstituționalitate și a constatat că Legea privind instituirea unui ajutor de stat pentru acordarea de despăgubiri producătorilor agricoli afectați de fenomene meteorologice nefavorabile este neconstituțională, în ansamblul său.

Curtea a statuat că actul normativ criticat contravine dispozițiilor art.1 alin.(5) din Constituție, întrucât conține dispoziții contradictorii care conduc la imposibilitatea de calificare a ajutorului de stat instituit ca fiind unul supus obligației de notificare a Comisiei Europene sau ca fiind unul exceptat de la această obligație.

De asemenea, Curtea a constatat că în procedura de adoptare a legii criticate nu a fost solicitată fișa financiară de la Guvern, ceea ce contravine dispozițiilor art.138 alin.(5) din Constituție.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi primului-ministru.”

Sursă: stiripesurse.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

”Fără penali în funcții publice” la un pas să devină realitate. Proiectul a trecut de Camera Deputaților

Publicat

Camera Deputatilor, Parlament

Proiectul de lege,”Fără penali în funcții publice” a trecut de Camera Deputaților și merge în Senat, care este și camera decizională. În Camera Deputaților inițiativa a trecut cu 295 de voturi „pentru” și o abținere.

Potrivit proiectului votat, Constituția va avea un nou articol, care va interzice accesul în funcții publice a cetățenilor condamnați definitiv pentru infracțiuni săvârșite cu intenție.

Inițiativa a fost susținută de majoritatea grupurilor parlamentare, iar PSD, PNL și USR s-au pus de comun acord și au votat proiectul de lege.

Dacă va trece de votul Senatorilo este nevoie de referendumul de aprobare a modificării Constituției. Aceasta presupune validarea prin prezență și apoi prin vot în favoarea inițiativei a 30% din numărul total al alegătorilor, aproape șase milioane de cetățeni.

Potrivit Constituţiei, pentru a deveni lege, inițiativa trebuie validată printr-un referendum organizat în 30 de zile de la adoptarea în Senat.

Dacă până aici, partidele s-au înțeles și au adoptat aproape în unanimitate inițiativa în Camera Deputaților, în privința datei în care să fie organizat referendumul apar neînțelegeri.

Președintele USR, Dan Barna, a acuzat social-democrații că ar vrea să organizeze referendumul în luna august și astfel ar încerca să pună în pericol validarea lui prin neîndeplinirea cvorumului de 30% prezență la urne.

El a cerut organizarea referendumului simultan cu alegerile locale, care sunt programate pentru 27 septembrie.

sursă: digi24.ro, romania.europalibera.org

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Donație de 20.000 de euro din partea Prebet, pentru Spitalul Municipal Aiud. Va fi cumpărat un aparat Roetgen

Publicat

Prebet Aiud a făcut o sponsorizare de 20.000 de euro Spitalului Municipal din Aiud, pentru achiziționarea unui aparat Roetgen necesar serviciului de Cardiologie. 

Sponsorizarea a fost aprobată în Consiliul de Administrație al firmei la solicitarea spitalului.

Prebet a contribuit anterior și la achiziționarea unui computer tomograf.

”În cadrul proiectului Cardiofirst care are ca punct central dotarea cu un Aparat de Scopie cu Braț C, pentru dezvoltarea serviciului de Poziționare de Pacemakere, firma Prebet a făcut o donație de 20.000 de euro. Aparatul va fi folosit atât pentru dezvoltarea serviciilor de Cardiologie cât și pentru intervențiile chirurgicale Ortopedice. Le mulțumim pentru sprijin. Familia SPA” au scris reprezentanții spitalului, pe contul de Facebook al instituției.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate