Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia: Groapa de deşeuri de la Pârâul Iovului a fost închisă şi Poliţia Locală monitorizează zona. Cât plătesc albaiulienii pentru gunoi

Publicat

pubele polaris

pubele deseuri polaris gunoi Primăria Alba Iulia transmite precizări referitoare la tarifele pe care le plătesc locuitorii începând din 17 iulie pentru colectarea deşeurilor, în condiţiile în care, de joi, a fost închisă groapa de gunoi de la Pârâul Iovului, iar transportul se face la rampa de la Cristian, în judeţul Sibiu.

„Începând de joi, 16 iulie, ora 20.00, a fost interzis accesul și depozitarea de deșeuri municipale în groapa de gunoi de la Pârâul Iovului, lângă municipiul Alba Iulia.

De la ora 00.00 a zilei de 17 iulie Poliția Locală Alba Iulia a primit sarcină de a verifica și patrula pentru depistarea și sancționarea tuturor celor care încearcă să depoziteze deșeuri în groapa de gunoi neconformă sau în gropi de gunoi improvizate.

Termenul de închidere a gropii de gunoi neconforme de la Alba Iulia a fost stabilită prin Hotărârea Guvernului nr. 349/2005, anexa 5, urmare a condițiilor de aderare la Uniunea Europeană. Lucrările operaționale (ecologizare etc.) de închidere a gropii de gunoi de la Alba Iulia se vor derula pe perioada a cinci ani.

Primul transport al deșeurilor municipale Alba Iulia către o gropă de gunoi ecologică a fost efectuat în această dmineață (viner – n.r.).

Transportul a fost efectuat către Cristian și zilnic se vor transporta 90/100 t. Preluarea deșeurilor municipale ale Albei Iulia la Cristian se face cu un tarif unic de 10 eur/tonă, indiferent de natura deșeurilor (exclus cele periculoase).

Prețul final pe care îl vor plăti albaiulienii pentru gunoiul municipal este de 5,654 lei/lună și reprezintă cel mai mic cost practicat în județul Alba”, transmit reprezentanţii Primăriei.

Reamintim că majorarea tarifelor la colectarea deșeurilor din Alba Iulia a fost aprobată în şedinţa extraordinară de Consiliu Local din 9 iulie.

Tarifele de colectare şi transport pentru deşeurile din Alba Iulia, au crescut, în medie, cu 47%, iar pentru persoane fizice şi juridice, în medie, cu aproximativ 40%, după 16 iulie.

Citeşte şi Închiderea rampei de gunoi de la Alba Iulia scumpeşte factura la salubritate pentru locuitori cu 40%. Deşeurile, transportate în judeţul Sibiu

Precolectare, colectare, transport deşeuri municipale sortate de la persoane fizice, asociaţii de proprietari la depozitul de la Cristian (Sibiu): 4,56 lei/persoană/lună fără TVA, respectiv 5,654 lei cu TVA (faţă de 3,339 la depozitul din Alba Iulia, majorare de 36,56%)

Precolectare, colectare, transport deşeuri municipale nesortate de la agenţi economici şi instituţii publice la depozitul de la Cristian (Sibiu): 59,850 lei/mc fără TVA, respectiv 74,214 lei cu TVA (faţă de 42,118 lei pe mc la depozitul din Alba Iulia, majorare de 42,10%)

Precolectare, colectare, transport deşeuri stradale la depozitul de la Cristian (Sibiu): 0,421 lei/100 mp fără TVA, respectiv 0,522 lei cu TVA(faţă de 0,261 lei/100 mp la depozitul din Alba Iulia, majorare de 61,3%).

Precolectare, colectare, transport, depozitare deşeuri din rămpi neautorizate, la depozitul de la Cristian (Sibiu): 51,346 lei/mc fără TVA, respectiv 63,669 lei cu TVA (faţă de 34,371 lei/100 mc la depozitul din Alba Iulia, majorare de 49,39%).

Citeşte şi VIDEO: GÂLCEAVĂ pe gunoaie la Alba Iulia. Consilierii PSD s-au pus contra degeaba scumpirii deşeurilor. Ce spune Hava şi Dumitrel

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax