Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia încearcă să scoată la licitație a patra oară un spațiu din Cetatea Alba Carolina. Care va fi prețul de pornire

Publicat

Primăria Alba Iulia încearcă să scoată din nou la licitație pentru închiriere fostul spațiu al Centrului de Informare Turistică. La prețul de pornire inițial, nu a fost înregistrată nicio ofertă, după trei licitații.

Este vorba despre spațiul nr.11 (fostul Centru de informare turistică), cu suprafața utilă de 223 mp, situat în Cetatea Alba Carolina, Contragarda Ravelinului Sf. Mihail.

Prin hotărâre de Consiliu Local din decembrie 2023, s-a aprobat închirierea spațiului prin licitație publică la prețul de pornire 1.338 euro/lună (6 euro/mp/lună). În ianuarie 2024, prețul a fost modificat la 2.230 euro/lună (10 euro/mp/lună).

Au fost organizate trei licitații pentru închirierea spațiului. ”La nici unul din cele 3 termene nu a fost depusă nici o ofertă”, se arată în documentația de proiect CL.

Acum, pentru ”a face spațiul în cauză mai atractiv pentru potențialii doritori/ofertanți, se propune modificarea prețului minim de pornire al licitației publice de la suma de 2.330 euro/lună – (HCL nr.29/2024) – la suma de 1.338 euro/lună”, se mai arată în proiect.

Situația spațiului și ce activități comerciale pot fi desfășurate

Toate cheltuielile necesare amenajării bunului închiriat vor reveni în responsabilitatea chiriașului.

În prezent, imobilul are 6 încăperi:

  • sală activități informaționale
  • sală informații obiective turistice
  • SAS
  • sală organizare evenimente
  • WC femei/ WC bărbați.

Structura clădirii este pe fundații continue din piatră cu mortar. Zidurile existente sunt mixte, piatră și cărămidă, iar bolțile sunt din cărămidă.

Spațiul are: pardoseli din cărămidă, pereți cu cărămidă rostuită, bolți cu pereți tencuiți pe bază de var. Tâmplăria este din lemn, iar ferestrele sunt prevăzute cu grilaj metalic.

Clădirea beneficiază de toate utillitățile (energie electrică, apă potabilă și canalizare), cu excepția rețelei de gaz. Încălzirea se face prin pardoseală și este pe curent electric.

Spațiul prezintă ușoare urme de infiltrații, din cauza apei pluviale.

Accesul la spațiu este asigurat.

Adjudecatarul va asigura supravegherea, paza, întreținerea și repararea spațiilor ce fac obiectul închirierii, precum și curățenia în incinta acestora pe cheltuiala sa.

Spațiul ce urmează să fie închiriat este destinat desfășurării de activități comerciale de tip:

alimentație publică, artistic, galerie de artă, vânzare suveniruri, produse artizanale, presă și carte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate