Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia investește 850.000 de euro pentru modernizarea a trei străzi din zona Dealul Furcilor. Detalii despre lucrări

Publicat

Picture 027 Vineri, în ședința extraordinară a CL al municipiului Alba Iulia, consilierii vor avea de aprobat documentația de avizare a lucrărilor de modernizare pentru străzile Izvorului, Nicolae Labiș și Barbu Catargiu, din zona Dealul Furcilor. Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 850.000 de euro, termenul de finalizare fiind de patru luni.

Străzile incluse în proiect sunt cu carosabil neamenajat și trotuare parțial amenajate (în fața unor imobile) sau fără trotuare, excepție făcând un tronson din strada Izvorului în lungime de circa 130 metri liniari, se arată în documentaţia de proiect.

Circulația pe aceste străzi se desfășoară cu dificultate, nefiind asigurate condițiile minime de siguranță și confort, din cauza deteriorării părții carosabile. În aceste condiții, se impunea aducerea elementelor geometrice la valori reglementate tehnic, corespunzător claselor tehnice în funcție de nivelul traficului, pentru sporirea capacității portante și realizarea unei suprafețe de rulare cu planeitate corespunzătoare, se mai arată în documentaţie.

Scurgerea apelor nu este asigurată pe nici una dintre străzi. Din punct de vedere al echipării edilitare, pe aceste străzi există rețea de apă și canalizare, rețea de iluminat parțial asigurată.

Documentația de avizare a lucrărilor de intervenție a fost elaborată de Drum Construct SRL Cluj și are la bază studii geotehnice, topografice și investigații asupra stării de degradare a sistemului rutier pe o lungime de 1.430 ml, astfel:

– strada Izvorului – 725 ml (suprafață carosabil – 4.350 mp, suprafață trotuare – 2.095 mp)

– strada Nicolae Labiș – 367 ml (suprafață carosabil – 1.468 mp, suprafață trotuare – 780 mp)

– strada Barbu Catargiu – 338 ml (suprafață carosabil – 1.859 mp, suprafață trotuare – 745 mp)

Față de situația existentă, proiectul propune realizarea unei structuri rutiere noi din două straturi asfaltice, amenajarea de trotuare din dale autoblocante, montarea de guri de scurgere noi, canalizație tehnică, reabilitarea/completarea iluminatului public.

Valorea totală estimată a lucrărilor, inclusiv TVA, este de 3.699.760 lei (reprezentând 850.519 euro), din care C+M 3.258.927 lei (reprezentând 749.179 euro), iar durata de execuție estimată este de 4 luni.

Situația drumurilor din zona Dealul Furcilor a fost sesizată și de cititori Alba24:

Citeşte şi FOTO | ȘTIREA TA pe ALBA24: Strada Izvorului din Alba Iulia arată „mai rău ca vechiul drum roman”. O groapă din asfalt, semnalizată cu pungi

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Cris

    joi, 04.06.2015 at 09:55

    Se vede treaba ca se poate. Intrebarea este daca are sau nu legatura cu adresa semnata de locuitorii acelor strazi sau a venit din initiativa consilierilor locali (sau a primarului)! Macar de s-ar finaliza anul asta. Cine trece pe acolo inghite praf cat sa-i ajunga.

  2. claudia

    vineri, 05.06.2015 at 13:15

    Ca aceste strazi mai sunt destule in Alba, de exemplu in spatele pietei din Cetate si pana spre valea popii, si acolo se inghite praf la greu, nu mai departe si str. d-lui Primar degeaba e asfaltata ca e jalnica dupa lucrarile care au fost in zona. Speram sa mai circule edilii si pe aceste strazi sa vada daca ei ar locui in zona respectiva unde nu poti sa iti lasi un geam deschis la casa ca te trezesti cu mobila alba ….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax