Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia investește 850.000 de euro pentru modernizarea a trei străzi din zona Dealul Furcilor. Detalii despre lucrări


Publicat

Picture 027Vineri, în ședința extraordinară a CL al municipiului Alba Iulia, consilierii vor avea de aprobat documentația de avizare a lucrărilor de modernizare pentru străzile Izvorului, Nicolae Labiș și Barbu Catargiu, din zona Dealul Furcilor. Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 850.000 de euro, termenul de finalizare fiind de patru luni.

Străzile incluse în proiect sunt cu carosabil neamenajat și trotuare parțial amenajate (în fața unor imobile) sau fără trotuare, excepție făcând un tronson din strada Izvorului în lungime de circa 130 metri liniari, se arată în documentaţia de proiect.

Circulația pe aceste străzi se desfășoară cu dificultate, nefiind asigurate condițiile minime de siguranță și confort, din cauza deteriorării părții carosabile. În aceste condiții, se impunea aducerea elementelor geometrice la valori reglementate tehnic, corespunzător claselor tehnice în funcție de nivelul traficului, pentru sporirea capacității portante și realizarea unei suprafețe de rulare cu planeitate corespunzătoare, se mai arată în documentaţie.

Scurgerea apelor nu este asigurată pe nici una dintre străzi. Din punct de vedere al echipării edilitare, pe aceste străzi există rețea de apă și canalizare, rețea de iluminat parțial asigurată.

Documentația de avizare a lucrărilor de intervenție a fost elaborată de Drum Construct SRL Cluj și are la bază studii geotehnice, topografice și investigații asupra stării de degradare a sistemului rutier pe o lungime de 1.430 ml, astfel:

– strada Izvorului – 725 ml (suprafață carosabil – 4.350 mp, suprafață trotuare – 2.095 mp)

– strada Nicolae Labiș – 367 ml (suprafață carosabil – 1.468 mp, suprafață trotuare – 780 mp)

– strada Barbu Catargiu – 338 ml (suprafață carosabil – 1.859 mp, suprafață trotuare – 745 mp)

Față de situația existentă, proiectul propune realizarea unei structuri rutiere noi din două straturi asfaltice, amenajarea de trotuare din dale autoblocante, montarea de guri de scurgere noi, canalizație tehnică, reabilitarea/completarea iluminatului public.

Valorea totală estimată a lucrărilor, inclusiv TVA, este de 3.699.760 lei (reprezentând 850.519 euro), din care C+M 3.258.927 lei (reprezentând 749.179 euro), iar durata de execuție estimată este de 4 luni.

Situația drumurilor din zona Dealul Furcilor a fost sesizată și de cititori Alba24:

Citeşte şi FOTO | ȘTIREA TA pe ALBA24: Strada Izvorului din Alba Iulia arată „mai rău ca vechiul drum roman”. O groapă din asfalt, semnalizată cu pungiȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. Cris

    joi, 04.06.2015 at 09:55

    Se vede treaba ca se poate. Intrebarea este daca are sau nu legatura cu adresa semnata de locuitorii acelor strazi sau a venit din initiativa consilierilor locali (sau a primarului)! Macar de s-ar finaliza anul asta. Cine trece pe acolo inghite praf cat sa-i ajunga.

  2. claudia

    vineri, 05.06.2015 at 13:15

    Ca aceste strazi mai sunt destule in Alba, de exemplu in spatele pietei din Cetate si pana spre valea popii, si acolo se inghite praf la greu, nu mai departe si str. d-lui Primar degeaba e asfaltata ca e jalnica dupa lucrarile care au fost in zona. Speram sa mai circule edilii si pe aceste strazi sa vada daca ei ar locui in zona respectiva unde nu poti sa iti lasi un geam deschis la casa ca te trezesti cu mobila alba ….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Zile libere în luna iunie: Românii au parte de două minivacanțe. Care sunt perioadele de sărbători legale până la finalul anului

Publicat

zile libere

Weekendul 30 – 31 mai alături de 1 iunie formează prima minivacanță, de care românii au parte în această perioadă. 

De asemenea, o altă minivacanță va fi în perioada 6, 7, 8 iunie, care cuprinde duminica și a doua zi de Rusalii. 

De altfel, zilele de 1 iunie – luni – Ziua Copilului și 8 iunie – luni – A doua zi de Rusalii sunt singurele zile libere din luna iunie.

Până la sfârșitul anului românii mai au parte de urmatoarele zile libere:

15 august – sâmbătă – Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie – luni – Sfântul Andrei (minivacanță de 4 zile)

1 decembrie – marţi – Ziua Marii Uniri

25 decembrie – vineri – Crăciun (minivacanță de 3 zile)

26 decembrie – sâmbătă – A doua zi de Crăciun

Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de week-end.

În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepția unităților sanitare și a celor de alimentație publică, precum și a unităților în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită procesului de producție sau specificului activității.

Salariații care lucrează în astfel de unități au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător, acordat în următoarele 30 de zile.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Voicu Paul anunță pentru a treia oară deschiderea pasajului subteran din Alba Iulia. Când ar urma să aibă loc recepția

Publicat

Primaria Alba Iulia, prin vocea viceprimarului cu atribuții de primar, Voicu Paul, anunță pentru a treia oară deschiderea pasajului subteran care face legătura între Parcului Unirii și Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia.

Prima data, Voicu Paul anunța într-o conferință de presă, la sfârșitul lunii octombrie, chiar în interiorul pasajului deschiderea acestuia cu ocazia Zilei Naționale a României din 2019.

După ce a trecut și ziua Națională, o nouă dată a fost făcută publică, undeva prin luna martie, dar potrivit lui Voicu Paul, mai multe probleme cu diferite achiziții și pandemia de coronavirus au anulat deschiderea.

Vineri, 29 mai, întrebat de reporterul Alba24 când va fi deschis, Voicu Paul a declarat: ”Este finalizat, facem recepția, nu pot să vă spun chiar acum ziua, dar maxim într-o săptămână două, îl vom deschide”.

Referitor la informația care se vehicula în spațiul public că ar exista infiltrații la tavanul pasajului, acesta a declarat:

”Nu, nu există inflitrații, când a fost desfăcut și nu era tavanul fals am observat foarte atent acele lucrări, acolo este un tavan fals și oricum dacă sunt mici infiltrații în sensul de câțiva picuri de apă ei sunt preluați și conduși spre partea de ape pluviale”, a precizat Voicu Paul.

Cu câteva zile înainte de 1 decembrie 2019, la nivelul grupurilor sanitare existau infiltrații, fiind derulate lucrări de hidroizolație.

Valoarea totală a proiectului este de peste 1,9 milioane de lei cu TVA.

foto: Arhiva Alba24.ro –  stadiul lucrărilor în noiembrie 2019.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO REPORTAJ Cum arată o terasă din Alba Iulia, pregătită de ”marea deschidere” din 1 iunie. Reguli pentru clienți și personal

Publicat

Din 1 iunie terasele din țară se redeschid pentru clienți. Industria pub-urilor a fost printre cele mai afectate de pandemia de coronavirus, deoarece fără clienți afacerile nu pot exista. 

După aproape trei luni de inactivitate, ”marea deschidere” vine cu o serie de recomandări, dar și cu o capacitate mult mai redusă decât cea normală. 

Am stat de vorbă cu Irinel Gruian, patronul terasei „La Vizitiu” situată în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia, pentru a afla cum s-a pregătit pentru redeschiderea de luni, 1 iunie. 

În primul rând redeschiderea vine cu o reducere a capacității terasei cu aproape 60 %, deoarece trebuie respectată distanța de 2 metri între mese, la care se adaugă un culoar de trecere de 1,5 metri, necesar deplasării ospătarului de la o masă la alta.

La intrarea în tură, angajaților li se va măsura temperatura care nu trebuie să fie mai mare de 37 de grade, iar valoarea rezultată va fi trecută într-un registru.

CITEȘTE ȘI: La terasă, de la 1 iunie, doar cu rezervare. Autoritățile vor să știe cine stă la masă. REGULI, publicate în Monitorul Oficial

De asemenea, toți angajații vor purta mască de protecție, capișon și șorț. Măști vor fi  nevoiți să poarte și clienții când vor folosi toaleta din interiorul localului.

Dacă aceștia nu au  mască asupra lor, vor primi una din partea firmei. De asemenea, la intrarea pe terasă vor exista aparate cu dezinfectant.

Un alt lucru implementat la barul din Alba Iulia este posibilitatea de a scana meniul cu un smartphone, utilizând tehnologia QR code. În acest fel clienții nu vor mai atinge fizic meniul imprimat.

După ce clienții vor pleca de pe terasă, ospătarii vor dezinfecta masa la care aceștia au stat.

Potrivit autorităților, după deschiderea teraselor în aer liber de pe 1 iunie, la jumătatea lunii ar putea fi deschise și resturantele la interior.

Un reportaj de Cristian Panu și Raul Baciu – Alba24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 4.400 de tablete, oferite de Biserica ortodoxă română, elevilor din comunități defavorizate

Publicat

soare

Patriarhia Română a oferit elevilor de clasa a VIII-a și a XII, care provin din comunități defavorizate, dar și cadrelor didactice, peste 4.400 de tablete prin proiectul ”Alege Școala!”. În proiect s-au implicat eparhiile din țară și din diaspora română.

„În contextul pandemiei actuale, Patriarhia Română oferă tablete sau alte dispozitive electronice elevilor (în special, celor de clasa a VIII-a şi a XII-a) şi cadrelor didactice din comunităţile dezavantajate, pentru a se putea conecta la lecţiile on-line şi pentru a continua astfel procesul de predare-învăţare”, potrivit unui comunicat al BOR transmis, sâmbătă.

Patriarhia a oferit 4.470 tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare totală de 2.661.852 lei. Prin Proiectul „Alege Şcoala!” au fost date 1.919 tablete, în valoare de 1.151.400 lei, iar prin intermediul eparhiilor – 2.551 tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare de 1.510.452 lei.

sursă: agerpres.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate