Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia nu va returna sporurile ilegale date angajaților. ”Gaura” de 1,6 milioane de lei ștearsă de Amnistia Fiscală

Publicat

primarie

Primăria Alba Iulia nu va avea de plătit suma de 1,6 milioane lei, constatată de Camera de Conturi Alba ca sporuri acordate necuvenit pentru angajați, acum trei ani.

Autoritatea de audit a constatat abaterea în timpul verificărilor efectuate anul trecut, aferente documentelor din 2017, dar a făcut și legătura cu Legea 78/2018, potrivit căreia sumele considerate a fi încasate ilegal sunt exonerate de la plată în baza ”amnistiei fiscale” instituită de guvernul PSD, în 2019.

Vezi Sporuri salariale NEJUSTIFICATE la Primăria Alba Iulia. Prejudiciu de peste 1,6 milioane de lei descoperit de Curtea de Conturi

Amnistia fiscală sau așa numita restructura fiscală a fost adoptată de Guvernul Dăncilă, la sfârşitul lunii iunie 2019, la propunerea ministrului finanţelor publice, Eugen Teodorovici.

Camera de Conturi Alba a efectuat, în perioada martie-mai 2019, ”Auditul financiar asupra contului anual de execuție bugetară” pentru anul 2018 la Primăria Municipiului Alba Iulia.

Una dintre abaterile constatate a fost ”majorarea nejustificată a cheltuielilor de personal cu suma de 1.614.000 lei, prin acordarea și plata efectivă, în perioada februarie 2017-iunie 2017 a sporului de dispozitiv pentru personalul contractual și pentru funcționarii publici din cadrul entității”. Sporul de dispozitiv este o majorare cu 25% din salariul de bază, pentru funcţionarii care trebuie să fie la dispoziţia autorităţii locale 24 de ore din 24.

Potrivit autorității de audit, în timpul verificării, Primăria a întocmit ”Situația privind sporul de dispozitiv acordat personalului pentru perioada februarie-iunie 2017” și a stabilit cuantumul drepturilor de personal achitate necuvenit.

Într-un extras din raportului de audit financiar al Camerei de Conturi Alba, înregistrat cu data de 14 mai 2019 și pus la dispoziție de Primăria Alba Iulia, se precizează că, în ceea ce privește ”acordarea fără bază legală, în perioada februarie 2017-iunie 2017, către personalul contractual și funcționarii publici din Primăria municipiului Alba Iulia a sporului de dispozitiv, în sumă totală de 1.614.457 lei (din care 1.318.014 lei drepturi salariale acordate nejustificat și 296.553 lei contribuții angajator”, constatarea autorității de audit a fost următoarea:

”Conform Legii nr. 78/2018 privind exonerarea personalului plătit din fonduri publice de la plata unor sume reprezentând venituri de natură salarială, art. 1, alin (1),

Se aprobă exonerarea de la plată pentru sumele reprezentând venituri de natură salarială încasate în temeiul unor acte administrative sau clauze ale contractelor/acordurilor colective de muncă în vigoare la data plății acestor drepturi, sume considerate a fi încasate nelegal și pe care personalul prevăzut la art. 1 trebuie să le restituie drept consecință a constatării de către Curtea de Conturi sau alte structuri/instituții cu atribuții de control a unor prejudicii,

suma de 1.614.567 lei acordate personalului contractual și funcționari publici intră sub incidența acestei legi și se exonerează de la plată.

Cu alte cuvinte, abaterea de 1,6 milioane lei a fost înregistrată, însă banii nu vor mai trebui recuperați.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. dan

    marți, 04.02.2020 at 09:26

    Lasa ca s-au marit impozitele !

  2. Ion

    marți, 04.02.2020 at 11:24

    Tara si mai ales oras de hoti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax