Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia pregătește modificarea regulamentului de parcări publice de reședință. Cum vor fi acordate locurile

Publicat

Primăria Alba Iulia pregătește modificarea regulamentului de parcări publice în municipiu. Un proiect a fost pus în consultare publică, cu noile prevederi.

Propunerile sunt în contextul în care vor fi desființate mai multe locuri de parcare, după lucrările de mobilitate și situații concrete întâlnite la acordarea acestora.

Se propune criteriu de repartizare a locurilor de parcare, pentru locuitorii de la blocuri, reședința solicitantului. De asemenea, prioritate vor avea cei care pierd locul de parcare, fără să fie vina lor, de exemplu în cazul spațiilor desființate după lucrările de mobilitate.

”Având în vedere situațiile practice întâlnite, referitoare la cererile de acordare a unor locuri de parcare de reședință, formulate de către persoane care au înscrise în actele de identitate atât domiciliul cât și reședința, ambele în perioadă de valabilitate, dat fiind numărul limitat al locurilor de parcare disponibile, (…) în aceste cazuri, criteriul de repartizare a locului de parcare să fie reședința solicitantului.

De asemenea, având în vedere faptul că în Municipiul Alba Iulia sunt în curs de execuție lucrările de „Reabilitare infrastructură rețea majoră de transport public urban, lotul II”, care presupun inclusiv desființarea unor locuri de parcare de reședință, (…) în cazul în care se elimină/anulează locuri de parcare deținute în baza unor abonamente valabile, din motive neimputabile utilizatorilor locurilor de parcare respective, aceștia să aibă prioritate la atribuire, în ordinea cronologică a cererii inițiale de alocare a locului de parcare”, se arată în propunerea ce va fi prezentată Consiliului Local pentru aprobare.

Locuitorii pot transmite completări, observații, propuneri, în scris, până în 16 octombrie, pe e-mail: adpp@apulum.ro, prin poştă (Primăria Municipiului Alba Iulia, Calea Moților, nr. 5 A, Alba Iulia, Județul Alba, 510134) sau la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, la Registratură, la adresa: Calea Moților, nr. 5 A, de luni până joi între orele: 7.30.-16.00 sau vineri între orele: 7.30 – 13.30.

Materialele transmise vor purta menţiunea „Propuneri pentru proiectul de hotărâre privind modificarea și completarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice de reşedinţă din Municipiul Alba Iulia, aprobat prin HCL nr. 412/2021 cu modificările și completările ulterioare, specificându-se articolele din proiect la care se face referire și menționând data trimiterii și datele de contact ale expeditorului.

Modificările propuse la regulament

Aprobă modificarea art. 8 din Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice de reşedinţă din municipiul Alba Iulia aprobat prin HCL nr.412/2021, cu modificările și completările ulterioare, prin modificarea aliniatelor (1) și (6) care vor avea următorul conținut:

„(1) Locurile de parcare vacante din parcările publice de reședință vor fi atribuite pe bază de abonament:

  • persoanelor fizice care au domiciliul/reședința în vecinătatea parcărilor și au un autovehicul în proprietate sau folosință, fiind menționat în certificatul de înmatriculare în calitate de utilizator sau care dețin autovehiculul în baza unor alte acte de folosință încheiate în formă autentică, cu excepția contractelor de leasing, care se vor prezenta în copie legalizată. În situația în care o persoană are în perioadă de valabilitate atât domiciliul cât și reședința, criteriul atribuirii locului de parcare îl va constitui reședința
  • persoanelor juridice care au sediul/punct de lucru în vecinătatea parcărilor

(6). În cazul în care se elimină/anulează locuri de parcare deținute în baza unor abonamente valabile, din motive neimputabile utilizatorilor locurilor de parcare respective, aceștia au prioritate la atribuire, în ordinea cronologică a cererii inițiale de alocare a locului de parcare, cu respectarea criteriilor prevăzute la alin. (1)”

Câte locuri publice de parcare vor fi desființate prin lucrările de mobilitate

Într-un răspuns dat de primărie pentru alba24.ro, în august, se arată că: ”aproximativ 300 de locuri publice de parcare vor fi desființate de pe proiectul de Mobilitate Urbană lot 2 și aproximativ 120 de locuri publice de parcare vor fi desființate de pe proiectul de Mobilitate Urbană lot 1”. Mențiunea este pentru locuri publice de parcare, nu neapărat pentru cele de reședință.

De asemenea, ”prin măsurile demarate de către primărie în perioada 2021 și până în prezent, 281 locuri publice de parcare vor fi înființate în proximitatea proiectului de Mobilitate Urbană lot 2 și aproximativ 100 de locuri publice de parcare vor fi înființate în proximitatea proiectului de Mobilitate Urbană lot 1”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. liviu

    marți, 03.10.2023 at 13:44

    dar rablele nu le ridica
    Pe strada Closca eu stiu 4 rable ale unui singur proprietar

  2. Pamfil

    marți, 03.10.2023 at 13:55

    Sa se dea cate 1 loc de parcare la fiecare apartament. Si sa faca bine „familiile” sa-si vanda alea 2 rable si sa-si ia o masina decenta.
    Acolo unde exista masina personala „cimentata” in parcare si masina „de serviciu” conduse de acelasi cetatean, sa fie sanctionata compania care nu-i pune la dispozitie cetateanului loc de parcare in parcul auto propriu ca acel cetatean sa mearga la munca cu masina personala s-o parcheze acolo cat foloseste masina de firma

    Asa ar fi locuri suficiente.

    Am vazut camioane, microbuze, chiar si autobuze de vreo cateva ori parcate anapoda prin oras.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax