Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Alba Iulia pune la ”bătaie” 6,5 milioane lei pentru amenajarea șanțurilor exterioare de pe latura de nord a Cetății

Publicat

zona santuri nord

Primăria Alba Iulia a scos la licitație proiectarea și execuția lucrărilor de reconversie funcțională a șanțului exterior, pe latura de nord a Cetății Alba Carolina. O zonă de 2,9 hectare cu vegetație crescută necontrolat, ziduri degradate sau grădini de legume va fi transformată în spații publice pentru agrement și perecerea timpului liber, cu alei pietonale pentru promenade și pentru biciclişti, module de relaxare / odihnă, spaţii expo-flora, spaţii verzi cu sistem de irigaţii și vegetaţie decorativă. Valoarea estimată a contractului este de peste 6,5 milioane de lei, fără TVA.

Primăria Alba Iulia a lansat luni în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția lucrărilor cu proiectare inclusă, asistență tehnică din partea proiectantului, dotări cu montaj și verificare proiect pentru obiectivul de investiții: „Reconversie funcțională, șanț exterior – latura de nord a cetății Alba Carolina, spații publice amenajate pentru agrement și petrecerea timpului liber”.

 

Valoarea estimată a serviciilor de proiectare și a lucrărilor de execuție este de 6.571.910,44 de lei fără TVA, din care:

  • Servicii de proiectare, verificare proiect tehnic și asistență tehnică din partea proiectantului – 821.260,00 lei;
  • Lucrări de construcție – 4.049.503, 34 lei;
  • Asigurare utilităţi: 456.000,00 lei;
  • Amenajare teren inclusiv descărcare arheologică: 431.200,00 lei (inclusiv descarcare de sarcina arheologică dacă este cazul în valoare de 325.000,00 lei fără TVA);
  • Organizare de șantier:121.485, 10 lei;
  • Dotări: 690.452,00 lei;

Potrivit documentației, durata contractului este de 14,5 luni, din care 2,5 luni proiectare și 12 luni execuţie lucrări și asistenţă tehnică pe toata durata execuţiei lucrărilor.

Vezi și Zonă de promenadă şi agrement în şanţul exterior al Cetăţii Alba Carolina, Latura de Nord. Investiţie de 9 milioane lei

Cetatea bastionară din Alba Iulia a devenit în ultimii ani cel mai important punct de atracție al orașului și unul dintre cele mai cunoscute din România. De cațiva ani, cu eforturi uriașe, atât din punct de vedere uman, cât și financiar, Cetatea Alba Carolina, a fost martora unor schimbări majore. Cetatea istorică, renovată, regandită, reinventată, a trecut printr-un proces amplu de conservare, restaurare și punere în valoare.

Sanțurile exterioare ale Cetății au rămas singurele zone neîngrijite, nesalubrizate și pe care nu s-a desfășurat nici o activitate în ultimii ani. Spațiu urban aferent șanțurilor exterioare prezintă o stare de abandon, fiind în dezacord cu calitatea zonelor revitalizate din Cetatea Alba Carolina, se arată în proiect.

Situaţia existentă a spaţiului public aferent șanțului exterior – latura de nord a Cetății Alba Carolina impune un demers de restructurare și regenerare urbană, destinată spațiilor publice amenajate pentru agrement și petrecerea timpului liber.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax