Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primaria Alba Iulia reacționează la criticile PSD, referitoare la numărul mic de locuri în creșele publice din municipiu

Publicat

Primaria Alba Iulia reacționează după ce filiala locală a Partidului Social Democrat a criticat numărul mic de locuri destinate copiilor, în creșele publice din municpiu.

Mai exact, într-un comunicat de presă, reprezentanții PSD Alba Iulia au susținut că în 2019, peste 150 de copii au rămas fără un loc la creșele publice și că reprezentanții administrației locale nu iau în calcul sugestiile părinților și nici nu fac nimic pentru ca situația să nu se mai repete în anii următori.

În replică, reprezentații Primariei Alba Iulia declară că pentru ei situația spațiilor pentru preșcolari rămâne o prioritate.

”Situația spațiilor pentru preșcolarii din Alba Iulia a fost, este și va rămâne o prioritate pentru reprezentanții Primăriei Municipiului Alba Iulia.

CITEȘTE ȘI: Comunicat PSD: Alba Iulia – orașul ”inteligent” în care peste 70% dintre copiii înscriși nu au loc la creșă

În acest sens, aducem la cunoștința cetățenilor câteva aspecte legate de acest subiect care, în fiecare an, de foarte multe ori, fie din necunoașterea realității ori interpretarea ei voit-eronată, revine în actualitate în această perioadă. Așadar: 

La Liceul Tehnologic “Alexandru Domșa” se va lucrează pentru mutarea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 16, astfel că se crează posibilitatea extinderii Creșei din Ampoi în spațiile pe care le ocupă în prezent grădinița;

Pe str. Lalelelor – zona propusă pentru construcția locuințelor pentru tineri este propusă construcția unei creșe de cartier; au fost întocmite elementele de temă pentru documentația de atribuire pentru contractarea serviciilor de proiectare;

În zona Schit (ștrand) – se lucrează la un studiu de urbanism, respectiv la documentația pentru actualizarea planului de urbanism al zonei pentru schimbarea destinației amplasamentului respectiv pentru grădiniță și creșă.

Facem un apel către albaiulieni să înțeleagă faptul că, din postura administrației locale, dăm importanță acestui subiect nu doar o dată pe an, la înscrieri, când cei în cauză resimt această insuficiență iar fenomenul revine în presă, inclusiv utilizat ca mijloc de bătălie politică.

Eforturile noastre sunt îndreptate, permanent, către gestionarea cu seriozitate și în limita legii, dar și a bugetului a acestei probleme a comunității noastre.

“Ne bucură sincer că în Alba Iulia sunt din ce în ce mai mulți copii, că natalitatea crește, și astfel orașul întinerește. Pe de altă parte, într-un context mai larg, național, nicio administrație nu e total pregătită și capabilă să susțină 100% cazuri, cum e al nostru, aici, la Alba Iulia.

Și, văd această situație ca pe o obligație a noastră față de viitorul orașului: trebuie făcută o prioritate absolută din construirea de noi crese, grădinițe sau școli. Am construit deja una noua și am modernizat complet o alta. Recunoaștem însă că suntem departe de ceea ce ar trebui să le oferim copiilor, de la care, fiecare dintre noi, de fapt, am împrumutat orașul pe timp limitat. Și trebuie să fim pregățiți să îl restituim mult mai bun.

Pe de altă parte, folosirea temei copiilor în scop politic de PSD e absolut josnică. Aș adăuga și iresponsabilă, dacă luăm în calcul ideea opririi transportului public ca pretext de utilizare a banilor. Poate că dânșii au majoritatea șoferi și limuzine, dar n-ajung niciodată unde trebuie. Propuneri și rezolvări “din taste”, ei doar atât pot.” a declarat Paul Voicu, viceprimar cu atribuții de primar al Municipiului Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax