Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia reacționează la decizia Prefecturii Alba de a ataca în instanță două hotărâri de Consiliu Local


Publicat

alba primarie prefectura autobuz

Primăria Alba Iulia reacționează la decizia Prefecturii Alba, de a ataca în instanță două hotărâri de Consiliu Local care prevăd alocarea a 19,6 milioane de lei către Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local, pe anul 2018 și 2019.

Reprezentanții Primăriei susţin că ”Prefectura Alba interpretează legislația excesiv și în defavoarea albaiulienilor”.

Mai mult, viceprimarul Paul Voicu a declarat că acțiunea în instanță este ”o temă de casă primită și făcută prost, cu consecințe în defavoarea albaiulienilor, o măsură radicală, pregătită minuțios dinainte, suflată acum de praf și scoasă din sertarul <apolitic> al prefecturii”.

”Prefectura Alba a atacat în fața Instanței de Contencios Administrativ, la Tribunalul Alba, hotărârile de Consiliu Local 343 si 436/2018, invocând presupuse motive de nelegalitate.

În viziunea prefecturii, eroarea semnalată prin această acțiune nu constă în motive de fond, ci se conturează pe neîndeplinirea cvorumului de 2/3 din numărul consilierilor locali în funcție, fiind adoptată cu o majoritate de 13 voturi.

CITEȘTE ȘI: Prefectura atacă în instanță două hotărâri ale Consiliului Local Alba Iulia, legate de finanțarea AIDA-Transport Local

Ca urmare a plângerii prealabile prin care s-a solicitat revocarea HCL 343/2018, Consiliul Local Alba Iulia a adoptat HCL 436, prin care s-a modificat și s-a completat HCL 343/2018.

De asemenea, prin HCL 384/2018 s-a aprobat suplimentarea contribuției municipiului Alba Iulia la Asociația Intercomunitară De Transport Local pentru anul 2018. În preambulul acestei hotărâri s-a invocat și HCL 343/2018, aflată pe rolul instanței (nu la data adoptării) în curs de soluționare.

Instituția Prefectului a solicitat prin procedură prealabilă, din nou, revocarea HCL 384, pretextând motivul utilizării în preambul a unei hotărâri suspendată de drept. Consiliul Local a constatat necesitatea menținerii acestei hotărâri pe temeiul efectelor produse prin adoptarea ei.

Nu în ultimul rând, prefectura a demarat atacarea în contencios administrativ solicitând anularea și a HCL 505/2018, prin care s-a aprobat contribuția municipiului Alba Iulia la AIDA TL, pe anul 2019. Acest lucru s-a făcut fără a uza de procedura plângerii prealabile.

În situația dată, având în vedere că HCL 505/2018 este suspendată de drept, administrația publică poate întâmpina dificultăți în respectarea angajamentelor contractuale, determinând prin aceasta suportarea de prejudicii ulterioare, cu impact asupra bugetului local.

Am suficientă experiență, nu doar politică, încât să văd clar în această acțiune a prefecturii, o temă de casă primită și făcută prost, cu consecințe în defavoarea albaiulienilor. O măsură radicală, pregătită minuțios dinainte, suflată acum de praf și scoasă din sertarul <apolitic> al prefecturii.

Ce mă doare cel mai tare e că toată povestea asta îi implică, de fapt, pe albaiulienii, fie ei elevi, studenți, pensionari sau oameni activi, care beneficiază în fiecare zi de serviciile de transport local.

Știe toată lumea că orice proces în justiție, indiferent de cât de realist sau fantezist precum acesta, e motivul de la care a pornit, durează săptămâni, poate chiar luni,.

Și există riscul ca transportul local să fie chiar blocat, cât timp soluția instanței nu e condiționată de calendar. Iar albaiulienii n-au nicio vină!, spune Paul Voicu, viceprimar.

 Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia a respectat legislația în domeniu, precum și hotărârile Adunării Generale ale AIDA TL, asociație care exercită în numele unităților administrative din componență atribuțiile prevăzute de lege, în speță transportul public local de persoane.

În opinia noastră, Prefectura Alba confirmă o interpretare excesivă a legislației, periclitând prin aceste măsuri asigurarea serviciului public de transport de persoane”, transmite Primăria, într-un comunicat.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Atenționare COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba. Descărcări electrice, averse, grindină și vânt puternic

Publicat

nori furtuna ploaie

Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționare imediată de vreme rea în județul Alba.

Până la ora 17.00, se vor semnala frecvent – grindină de mici dimensiuni şi descărcări electrice, averse ce vor cumula izolat 20-25 l/mp, dar și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Atenționări similare sunt în județele Sibiu, Mureș, Hunedoara, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Cluj, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Satu Mare, Dolj, Gorj, Vâlcea, Mehedinți, Argeș. Prahova, Giurgiu, Ilfov, Teleorman.

sursă: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

PETIȚIE online pentru oprirea asfaltării drumului de acces la Peștera Huda lui Papară din Munții Apuseni

Publicat

Peste 270 de persoane au semnat o petiție pentru oprirea asfaltării drumului de acces la Peștera Huda lui Papară, aflată pe raza comunei Sălciua din Munții Apuseni. Potrivit inițiatorilor demersului, zona este Rezervație Naturală Protejată, iar traficul auto intens va pune în pericol cea mai lungă peșteră din Munții Trascăului. 

„Cere și tu Primăriei din Comuna Salciua să oprească asfaltarea drumului din fața Peșterii Huda lui Papară – din Munții Apuseni! Zona este, în acest moment, Rezervație Naturala Protejată, este considerată zonă ecologică și nu zonă de trafic intens, care să necesite asfaltare!

În proiectul primăriei sunt incluse două parcări: una în fața punții din fața Peșterii Huda lui Papară, care trece peste Valea Morilor și o alta în partea cealaltă de acces, pe drumul care merge de la Pensiunea Sub Piatra la peșteră.

Familiile din cătunul Sub Piatră nu sunt de acord cu asfaltarea drumului de acces, acestea urmând să depună la primărie o cerere de modificare a proiectului.

De ce este important?

Aceasta petiție este importantă deoarece zona este Arie Naturală Protejată, unde nu ar trebui să existe trafic auto intens și unde nu ar trebui folosite materiale precum asfaltul.
Dorim stoparea asfaltării din fața Peșterii Huda lui Papară și asfaltarea celor două parcări de pe drumul de acces către peșteră”, se precizează în petiția online.

Vezi AICI petiția. 

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

OFICIAL: TITULARIZARE 2020 – proba scrisă, în 15 iulie. CALENDAR complet cu etapele de mobilitate și modificări din metodologie

Publicat

examen profesor

Ministerul Educației a anunțat modificările din metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020-2021.

Metodologia a fost aprobată prin ordin de ministru și transmisă spre publicare în Monitorul Oficial.

Potrivit sursei citate, proba scrisă la Titularizare 2020 va avea loc în 15 iulie.

”Proba scrisă pentru titularizarea în învățământ va avea loc în data de 15 iulie 2020, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare. Repartizarea candidaților se va face în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă. Pentru titularizarea cadrelor didactice este nevoie de minimum nota 7 (șapte).

Proba de interviu a fost eliminată pentru candidații care doresc să ocupe un post în regim de <plata cu ora>”, a anunțat ministerul.

Modificările din metodologie:

În contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului COVID-19, au fost operate următoarele modificări în metodologia de mobilitate a personalului didactic:

– proba practică și inspecția la clasă nu se vor mai susține, fiind eliminate – pentru anul în curs – prin OUG nr. 70/2020. În schimb, candidații care au studiat într-o altă limbă decât cea în care urmează să se realizeze predarea vor susține și o probă de limbă care va fi evaluată cu calificativul „Admis/Respins”.

documentele de înscriere pentru mobilitate și contestațiile pot fi transmise și on-line

– ședințele de repartizare a posturilor se pot desfășura și on-line

– transferul consimțit și pretransferul între unitățile de învățământ au fost eliminate prin ordonanță de urgență; aceste etape se vor realiza prin repartizare organizată de către inspectoratele școlare

– etapele de transfer consimțit și de pretransfer la cererea personalului didactic au fost modificate astfel: cadrele didactice își vor depune dosarul de înscriere pentru această etapă la inspectoratele școlare, iar acestea vor organiza repartizarea candidaților.

Calendarul complet al mobilității personalului didactic din învățământul preuniversitar 2020:

1) Transferarea personalului didactic titular disponibilizat prin restrângere de activitate sau prin restructurarea rețelei școlare ori prin desființarea unor unități de învățământ:

Până la 27 mai 2020: înregistrarea şi soluționarea contestațiilor la punctajele acordate, în consiliul de administrație al inspectoratului școlar,  afișarea punctajelor finale şi a rezultatelor la probele orale la sediul inspectoratului școlar şi pe pagina web a inspectoratului şcolar

27-28 mai 2020: soluționarea cererilor de restrângere de activitate în ședință de repartizare şi înregistrarea contestațiilor la inspectoratul școlar privind soluționarea restrângerilor de activitate

Notă: Contestațiile privind soluționarea restrângerilor de activitate pot fi transmise şi prin poştă electronică până la ora 23:59 în data de 27 mai 2020, situaţie în care cadrul didactic anexează la contestaţia transmisă şi cartea/buletinul/adeverinţa de identitate.

29 mai: soluționarea contestațiilor în consiliul de administrație al inspectoratului școlar şi reactualizarea listei posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate

29 mai-9 iunie 2020: emiterea și comunicarea deciziilor de repartizare

Notă: Cadrele didactice titulare aflate în restrângere de activitate care nu au susţinut probele orale eliminatorii până la data de 13 martie 2020, pot suţine aceste probe în etapa de pretransfer la cerere. Aceste cadre didactice participă la şedinţa pentru soluționarea cererilor de restrângere de activitate, iar în situaţia în care vor fi repartizate pe posturi care necesită probe orale, vor primi decizia de repartizare după evaluarea acestor probe, în condiţiile în care obţin calificativul „Admis”.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Petrecere „spartă” de jandarmi, la Aiud. Un tânăr a fost amendat cu 1.500 de lei, după ce și-a deranjat vecinii în toiul nopții

Publicat

Un tânăr de 20 de ani din Aiud s-a ales cu o amendă de 1.500 de lei pentru tulburarea liniștii vecinilor din bloc, dar și a locatarilor din blocul alăturat, în toiul nopții.

Joi, în data de 21 mai, un echipaj de jandarmi a intervenit pe strada Unirii, unde un tânăr rămas singur acasă, împreună cu mai mulți prieteni și-a deranjat vecinii, prin strigăte și larmă. Mai mulți vecini au sunat la primăria Municipiului Aiud pentru a sesiza cele întâmplate, iar polițistii locali au informat forțele de ordine.

Jandarmii au fost nevoiți să intervină de două ori în aceeași noapte, prima dată în jurul orei 01:00, când tinerii petrecăreți dădeau semne că vor înceta să mai facă gălăgie, ca mai apoi, în jurul orei 03:00 să trebuiască să intervină din nou, de data aceasta la sesizarea unor vecini din blocul vecin. Nu este pentru prima dată când bărbatul tulbură liniștea vecinilor la ore târzii, împreună cu alte persoane.

Conform Legii 61/1991, constituie contravenție, tulburarea liniștii locatarilor între orele 22.00-8.00 și 13.00-14.00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora.

foto: Arhivă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate