Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia reacționează la decizia Prefecturii Alba de a ataca în instanță două hotărâri de Consiliu Local

Publicat

alba primarie prefectura autobuz

Primăria Alba Iulia reacționează la decizia Prefecturii Alba, de a ataca în instanță două hotărâri de Consiliu Local care prevăd alocarea a 19,6 milioane de lei către Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local, pe anul 2018 și 2019.

Reprezentanții Primăriei susţin că ”Prefectura Alba interpretează legislația excesiv și în defavoarea albaiulienilor”.

Mai mult, viceprimarul Paul Voicu a declarat că acțiunea în instanță este ”o temă de casă primită și făcută prost, cu consecințe în defavoarea albaiulienilor, o măsură radicală, pregătită minuțios dinainte, suflată acum de praf și scoasă din sertarul <apolitic> al prefecturii”.

”Prefectura Alba a atacat în fața Instanței de Contencios Administrativ, la Tribunalul Alba, hotărârile de Consiliu Local 343 si 436/2018, invocând presupuse motive de nelegalitate.

În viziunea prefecturii, eroarea semnalată prin această acțiune nu constă în motive de fond, ci se conturează pe neîndeplinirea cvorumului de 2/3 din numărul consilierilor locali în funcție, fiind adoptată cu o majoritate de 13 voturi.

CITEȘTE ȘI: Prefectura atacă în instanță două hotărâri ale Consiliului Local Alba Iulia, legate de finanțarea AIDA-Transport Local

Ca urmare a plângerii prealabile prin care s-a solicitat revocarea HCL 343/2018, Consiliul Local Alba Iulia a adoptat HCL 436, prin care s-a modificat și s-a completat HCL 343/2018.

De asemenea, prin HCL 384/2018 s-a aprobat suplimentarea contribuției municipiului Alba Iulia la Asociația Intercomunitară De Transport Local pentru anul 2018. În preambulul acestei hotărâri s-a invocat și HCL 343/2018, aflată pe rolul instanței (nu la data adoptării) în curs de soluționare.

Instituția Prefectului a solicitat prin procedură prealabilă, din nou, revocarea HCL 384, pretextând motivul utilizării în preambul a unei hotărâri suspendată de drept. Consiliul Local a constatat necesitatea menținerii acestei hotărâri pe temeiul efectelor produse prin adoptarea ei.

Nu în ultimul rând, prefectura a demarat atacarea în contencios administrativ solicitând anularea și a HCL 505/2018, prin care s-a aprobat contribuția municipiului Alba Iulia la AIDA TL, pe anul 2019. Acest lucru s-a făcut fără a uza de procedura plângerii prealabile.

În situația dată, având în vedere că HCL 505/2018 este suspendată de drept, administrația publică poate întâmpina dificultăți în respectarea angajamentelor contractuale, determinând prin aceasta suportarea de prejudicii ulterioare, cu impact asupra bugetului local.

Am suficientă experiență, nu doar politică, încât să văd clar în această acțiune a prefecturii, o temă de casă primită și făcută prost, cu consecințe în defavoarea albaiulienilor. O măsură radicală, pregătită minuțios dinainte, suflată acum de praf și scoasă din sertarul <apolitic> al prefecturii.

Ce mă doare cel mai tare e că toată povestea asta îi implică, de fapt, pe albaiulienii, fie ei elevi, studenți, pensionari sau oameni activi, care beneficiază în fiecare zi de serviciile de transport local.

Știe toată lumea că orice proces în justiție, indiferent de cât de realist sau fantezist precum acesta, e motivul de la care a pornit, durează săptămâni, poate chiar luni,.

Și există riscul ca transportul local să fie chiar blocat, cât timp soluția instanței nu e condiționată de calendar. Iar albaiulienii n-au nicio vină!, spune Paul Voicu, viceprimar.

 Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia a respectat legislația în domeniu, precum și hotărârile Adunării Generale ale AIDA TL, asociație care exercită în numele unităților administrative din componență atribuțiile prevăzute de lege, în speță transportul public local de persoane.

În opinia noastră, Prefectura Alba confirmă o interpretare excesivă a legislației, periclitând prin aceste măsuri asigurarea serviciului public de transport de persoane”, transmite Primăria, într-un comunicat.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRATIE

Rute alternative pentru evitarea blocajelor în trafic de la intrarea în Alba Iulia. Variantele care ocolesc podul de peste Mureș

Publicat

colaj rute ocolitoare

Pentru a evita traficul infernal de pe podul de peste râul Mureș, cauzat de lucrările de reparații care vor dura cel puțin două luni, șoferii au la dispoziție mai multe rute alternative, pentru a intra sau a ieși din Alba Iulia.  Cei care merg spre Deva sau Sibiu pot opta pentru varianta: centura Alba Iulia […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Locuri de muncă la stat, în județul Alba. Funcții de conducere, posturi de execuție, date și condiții de înscriere

Publicat

job

Alba24 vă prezintă locurile de muncă vacante în județul Alba, în cadrul instituțiilor de stat. Este vorba atât de funcții de conducere, cât și despre posturi de execuție, scoase la concurs și anunțate public de Agenția Națională a Funcționarilor Publici.  Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia Restaurator I Condiţiile specifice necesare în vederea participării la […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Târgul de Fete de pe Muntele Găina – meșteri populari premiați pentru păstrarea meșteșugurilor tradiționale. LISTA PREMIANȚILOR

Publicat

muntele gaina

Cei mai iscusiți meșteri populari din județul Alba au fost premiați, sâmbătă, în debutul Târgului de Fete de pe Muntele Găina pentru modul în care păstrează și promovează meșteșugurile tradiționale românești. Târgul, considerat una dintre cele mai mari și mai vechi sărbători populare în aer liber din România, a debutat în comuna Avram Iancu, localitate […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Un adăpost de animale din localitatea Ponor a fost cuprins de flăcări. Pentru stingerea focului intervin pompierii din Aiud

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_3-e1540839254587

Un incendiu la un adăpost de animale din localitate Ponor a izbucnit sâmbătă seara, în jurul orei 23.00.  Potrivit ISU Alba, la fața locului au intervenit pompierii din Aiud cu două autospeciale de apă cu stingere și spumă.  Știre în curs de actualizare. 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate