Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia reacționează la decizia Prefecturii Alba de a ataca în instanță două hotărâri de Consiliu Local

Publicat

alba primarie prefectura autobuz

Primăria Alba Iulia reacționează la decizia Prefecturii Alba, de a ataca în instanță două hotărâri de Consiliu Local care prevăd alocarea a 19,6 milioane de lei către Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local, pe anul 2018 și 2019.

Reprezentanții Primăriei susţin că ”Prefectura Alba interpretează legislația excesiv și în defavoarea albaiulienilor”.

Mai mult, viceprimarul Paul Voicu a declarat că acțiunea în instanță este ”o temă de casă primită și făcută prost, cu consecințe în defavoarea albaiulienilor, o măsură radicală, pregătită minuțios dinainte, suflată acum de praf și scoasă din sertarul <apolitic> al prefecturii”.

”Prefectura Alba a atacat în fața Instanței de Contencios Administrativ, la Tribunalul Alba, hotărârile de Consiliu Local 343 si 436/2018, invocând presupuse motive de nelegalitate.

În viziunea prefecturii, eroarea semnalată prin această acțiune nu constă în motive de fond, ci se conturează pe neîndeplinirea cvorumului de 2/3 din numărul consilierilor locali în funcție, fiind adoptată cu o majoritate de 13 voturi.

CITEȘTE ȘI: Prefectura atacă în instanță două hotărâri ale Consiliului Local Alba Iulia, legate de finanțarea AIDA-Transport Local

Ca urmare a plângerii prealabile prin care s-a solicitat revocarea HCL 343/2018, Consiliul Local Alba Iulia a adoptat HCL 436, prin care s-a modificat și s-a completat HCL 343/2018.

De asemenea, prin HCL 384/2018 s-a aprobat suplimentarea contribuției municipiului Alba Iulia la Asociația Intercomunitară De Transport Local pentru anul 2018. În preambulul acestei hotărâri s-a invocat și HCL 343/2018, aflată pe rolul instanței (nu la data adoptării) în curs de soluționare.

Instituția Prefectului a solicitat prin procedură prealabilă, din nou, revocarea HCL 384, pretextând motivul utilizării în preambul a unei hotărâri suspendată de drept. Consiliul Local a constatat necesitatea menținerii acestei hotărâri pe temeiul efectelor produse prin adoptarea ei.

Nu în ultimul rând, prefectura a demarat atacarea în contencios administrativ solicitând anularea și a HCL 505/2018, prin care s-a aprobat contribuția municipiului Alba Iulia la AIDA TL, pe anul 2019. Acest lucru s-a făcut fără a uza de procedura plângerii prealabile.

În situația dată, având în vedere că HCL 505/2018 este suspendată de drept, administrația publică poate întâmpina dificultăți în respectarea angajamentelor contractuale, determinând prin aceasta suportarea de prejudicii ulterioare, cu impact asupra bugetului local.

Am suficientă experiență, nu doar politică, încât să văd clar în această acțiune a prefecturii, o temă de casă primită și făcută prost, cu consecințe în defavoarea albaiulienilor. O măsură radicală, pregătită minuțios dinainte, suflată acum de praf și scoasă din sertarul <apolitic> al prefecturii.

Ce mă doare cel mai tare e că toată povestea asta îi implică, de fapt, pe albaiulienii, fie ei elevi, studenți, pensionari sau oameni activi, care beneficiază în fiecare zi de serviciile de transport local.

Știe toată lumea că orice proces în justiție, indiferent de cât de realist sau fantezist precum acesta, e motivul de la care a pornit, durează săptămâni, poate chiar luni,.

Și există riscul ca transportul local să fie chiar blocat, cât timp soluția instanței nu e condiționată de calendar. Iar albaiulienii n-au nicio vină!, spune Paul Voicu, viceprimar.

 Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia a respectat legislația în domeniu, precum și hotărârile Adunării Generale ale AIDA TL, asociație care exercită în numele unităților administrative din componență atribuțiile prevăzute de lege, în speță transportul public local de persoane.

În opinia noastră, Prefectura Alba confirmă o interpretare excesivă a legislației, periclitând prin aceste măsuri asigurarea serviciului public de transport de persoane”, transmite Primăria, într-un comunicat.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Daniel Zdrânc: PSD a realizat cele mai mari reduceri de taxe în România în ultimii 30 de ani

Publicat

După ce guvernarea PNL a majorat TVA de la 19% la 24%, a crescut taxele firmelor, a impozitat pensiile, guvernarea PSD s-a remarcat întotdeauna prin reducerea taxelor și stimularea economiei, a transmis vicepreședintele PSD Alba, Daniel Zdrânc. „Astfel, PSD a readus TVA la 19%, iar anul trecut a redus TVA la doar 5% în domeniul […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

APIA Alba: Până în 31 mai, fermierii pot depune modificări la Cererile Unice de Plată, fără penalităţi

Publicat

apia alba iulia

În perioada 16 – 31 mai inclusiv, la sediile Centrelor județene/locale APIA, fermierii pot depune modificări la Cererile Unice de Plată depuse în cadrul Campaniei 2019, fără penalităţi, transmite APIA Alba. În conformitate cu art. 1 din Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) nr. 69/2019, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură are obligația […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Florin Roman: 10 motive pentru care să votezi PNL și să votezi DA la referendumul împotriva corupției

Publicat

Florin Roman, deputat PNL de Alba

Ca deputat PNL de Alba, îi îndemn pe cei care cred în mine să iasă la vot în 26 mai, să pună ștampila pe candidații PNL și să voteze cu DA pe cele două buletine la referendumul inițiat de președintele Klaus Iohannis împotriva corupției. Am să prezint 10 motive pentru care cred că susținerea PNL […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Claudiu Răcuci (PNL): De ce oare se chinuie PSD să trimită europarlamentari la Bruxelles?

Publicat

racuci

Claudiu Răcuci (PNL) – De ce oare se chinuie PSD să trimită europarlamentari la Bruxelles, atâta vreme cât ei sunt cei mai mari duşmani ai Uniunii Europene? Deputatul PNL de Alba Claudiu Răcuci consideră că PSD şi ALDE au devenit cele mai nefrecventabile partide din Uniunea Europeană, deoarece, prin acţiunile şi declaraţiile lor, au demonstrat […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate