Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Alba Iulia renovează spațiul în care va funcționa HUB-ul tehnologiei din proiectul susținut de Google

Publicat


Primăria Alba Iulia a început demersurile de pregătire a spațiului în care va funcționa proiectul-pilot derulat de Digital Nation prin care sute de tineri din Alba vor lucra și învăța timp de un an, alături de mai mulți mentori, diferite aplicații și programe din lumea informaticii.

În acest sens, administrația locală a lansat, joi, invitația de participare la procedura simplificată de achiziție a contractului de lucrări de renovare a Caponierei dintre bastionul Sf. Carol şi Sf Elisabeta, din Cetatea Alba Carolina.

Potrivit Primăriei Alba Iulia, valoarea estimată a lucrărilor este de este de 49.003,78 lei fără TVA, respectiv 58.314,50 lei cu TVA.

”În anul 2015 autoritatea contractantă a realizat lucrări de amenajare temporară a spaţiului din Caponiera dintre bastionul Sf. Carol şi Sf Elisabeta, în cadrul proiectului TUTUR, finanţat prin progranul URBACT II. În timp s-au constatat numeroase deteriorări ale elementelor constructive – dislocări ale pavajului pietonal la baza zidăriei, dislocări din ziduri, umiditate, probleme ale instalaţiilor sanitare – generate de factori externi, calitatea de monument istoric a spaţiului, uzuri prin exploatarea bunurilor etc. se impune achiziţionarea unui contract de lucrări de întreţinere şi reparaţii curente la obiectivul Caponieră (Cetatea Alba Carolina), municipiul Alba Iulia”, se arată în caietul de sarcini al achiziției.

Echipa de constructori cu care se va încheia contractul va avea de executat reparații la zidăria de epocă și pavajul existent, respectiv ”desfacere/refacere zidărie degradată, curăţirea zonelor afectate, curăţirea rosturilor, completări şi reintregiri, plombe zidărie, rosturi zidărie, injectări ziduri bolţi, curăţirea pereţilor şi a bolţilor prin metode mecanice cu aer comprimat, realizarea unui canal tehnic pentru eliminarea umezelii din pardoseală şi perete, umplut cu piatră de marmură”.

De asemenea, grupul sanitar va fi refăcut complet prin demontarea pereţilor existenţi, reparaţii toalete/chiuvete inclusiv instalaţii, realizarea aerisirii, montarea unor tavane false și a unor pereţi de rigips.

Reprezentanții primăriei au declarat pentru alba24.ro că spațiul care intră în renovare era până acum folosit în cadrul parteneriatelor cu diferite ONG-uri (Cartierul Creativ, Skepsis etc.), iar după finalizarea lucrărilor aici va funcționa și HUB-ul IT realizat în parteneriat cu Digital Nation.

CITEȘTE ȘI VIDEO: Sute de tineri din Alba vor învăța tainele programării și a IT-ului, într-un proiect pilot, susținut de Google

În proiectul-pilot derulat de Digital Nation în trei orașe din țară – Alba Iulia, Piatra Neamț și Oradea – sunt înscriși peste 1.000 de participanți, 350 fiind din Alba.

În cadrul proiectului, tinerii care s-au înscris vor lucra și învăța timp de un an alături de mai mulți mentori în diferite aplicații și programe din lumea informaticii.

După cele 12 luni, fiecare tânăr va avea un CV on-line în care vor fi trecute toate activitățile pe care acesta le-a realizat: de la proiecte la care a lucrat, la timpul petrecut în programare, dar și câți colegi și-a ajutat în cadrul proiectului. CV-ul va putea fi folosit pentru angajarea la diverse firme din domeniu.

Digital Nation este finanțat la nivel regional de Google, dar și de antreprenori care sunt dispuși să investească în tineri care apoi să intre pe piața muncii on-line, cu o bază în domeniul IT pusă la punct chiar din timpul liceului sau al facultății.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

NU E CORONAVIRUS: Bebelușul și cei doi adulți din Italia internați la secția de infecțioase din Alba Iulia, SCOȘI din CARANTINĂ

Publicat

Bebelușul de 7 luni și cei doi adulți din Italia, internați luni, 24 februarie, în carantină la Spitalul de Boli infecțioase din Alba Iulia nu au coronavirus. Marți, 25 februarie, DSP Alba a făcut publice rezultatele analizelor care au fost efectuate la Timișoara la Institutul Victor Babeș. Rezultatele au fost NEGATIVE. Pacienții prezintă simptomele unei […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Și-a bătut fosta soție. Bărbat din Alba Iulia, cu dosar penal pentru violență în familie

Publicat

Un bărbat din Alba Iulia s-a ales cu dosar penal după ce și-a agresat fosta soție. Femeia a sunat la Poliție, de Dragobete. Potrivit IPJ Alba, luni, polițiștii din Alba Iulia au fost sesizați, de către o femeie din municipiu, cu privire la faptul că duminică, în jurul orei 16.30, ar fi fost agresată de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Mașini cu defecțiuni tehnice, găsite în trafic, la Zlatna. Acțiune a Poliției și RAR

Publicat

Poliţiştii din Zlatna, împreună cu  RAR au organizat, luni, o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere provocate de starea tehnică necorespunzătoare a autovehiculelor. Au fost depistate 9 autoturisme care prezentau defecțiuni. Potrivit IPJ Alba, luni, poliţişti din cadrul Poliţiei Orașului Zlatna, împreună cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român – Alba, au organizat, pe raza […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Amenințări cu moartea și atac cu benzină asupra unei locuințe, într-o comună din Apuseni. Polițiștii au reținut un bărbat

Publicat

politie mascati

Polițiștii din Vidra l-au reținut pe un bărbat care și-a amenințat cu moartea vecinul și care i-a spart gemurile locuinței și a aruncat cu sticle cu benzină spre casa acestuia. La data de 24 februarie 2020, polițiștii Postului de Poliție Vidra au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de un […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate