Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Alba Iulia renovează spațiul în care va funcționa HUB-ul tehnologiei din proiectul susținut de Google

Publicat

Primăria Alba Iulia a început demersurile de pregătire a spațiului în care va funcționa proiectul-pilot derulat de Digital Nation prin care sute de tineri din Alba vor lucra și învăța timp de un an, alături de mai mulți mentori, diferite aplicații și programe din lumea informaticii.

În acest sens, administrația locală a lansat, joi, invitația de participare la procedura simplificată de achiziție a contractului de lucrări de renovare a Caponierei dintre bastionul Sf. Carol şi Sf Elisabeta, din Cetatea Alba Carolina.

Potrivit Primăriei Alba Iulia, valoarea estimată a lucrărilor este de este de 49.003,78 lei fără TVA, respectiv 58.314,50 lei cu TVA.

”În anul 2015 autoritatea contractantă a realizat lucrări de amenajare temporară a spaţiului din Caponiera dintre bastionul Sf. Carol şi Sf Elisabeta, în cadrul proiectului TUTUR, finanţat prin progranul URBACT II. În timp s-au constatat numeroase deteriorări ale elementelor constructive – dislocări ale pavajului pietonal la baza zidăriei, dislocări din ziduri, umiditate, probleme ale instalaţiilor sanitare – generate de factori externi, calitatea de monument istoric a spaţiului, uzuri prin exploatarea bunurilor etc. se impune achiziţionarea unui contract de lucrări de întreţinere şi reparaţii curente la obiectivul Caponieră (Cetatea Alba Carolina), municipiul Alba Iulia”, se arată în caietul de sarcini al achiziției.

Echipa de constructori cu care se va încheia contractul va avea de executat reparații la zidăria de epocă și pavajul existent, respectiv ”desfacere/refacere zidărie degradată, curăţirea zonelor afectate, curăţirea rosturilor, completări şi reintregiri, plombe zidărie, rosturi zidărie, injectări ziduri bolţi, curăţirea pereţilor şi a bolţilor prin metode mecanice cu aer comprimat, realizarea unui canal tehnic pentru eliminarea umezelii din pardoseală şi perete, umplut cu piatră de marmură”.

De asemenea, grupul sanitar va fi refăcut complet prin demontarea pereţilor existenţi, reparaţii toalete/chiuvete inclusiv instalaţii, realizarea aerisirii, montarea unor tavane false și a unor pereţi de rigips.

Reprezentanții primăriei au declarat pentru alba24.ro că spațiul care intră în renovare era până acum folosit în cadrul parteneriatelor cu diferite ONG-uri (Cartierul Creativ, Skepsis etc.), iar după finalizarea lucrărilor aici va funcționa și HUB-ul IT realizat în parteneriat cu Digital Nation.

CITEȘTE ȘI VIDEO: Sute de tineri din Alba vor învăța tainele programării și a IT-ului, într-un proiect pilot, susținut de Google

În proiectul-pilot derulat de Digital Nation în trei orașe din țară – Alba Iulia, Piatra Neamț și Oradea – sunt înscriși peste 1.000 de participanți, 350 fiind din Alba.

În cadrul proiectului, tinerii care s-au înscris vor lucra și învăța timp de un an alături de mai mulți mentori în diferite aplicații și programe din lumea informaticii.

După cele 12 luni, fiecare tânăr va avea un CV on-line în care vor fi trecute toate activitățile pe care acesta le-a realizat: de la proiecte la care a lucrat, la timpul petrecut în programare, dar și câți colegi și-a ajutat în cadrul proiectului. CV-ul va putea fi folosit pentru angajarea la diverse firme din domeniu.

Digital Nation este finanțat la nivel regional de Google, dar și de antreprenori care sunt dispuși să investească în tineri care apoi să intre pe piața muncii on-line, cu o bază în domeniul IT pusă la punct chiar din timpul liceului sau al facultății.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax