Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Sute de tineri din Alba vor învăța tainele programării și a IT-ului, într-un proiect pilot, susținut de Google

PublicatPreluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.


<p><script type="text/javascript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILHdUbSww"></script> </p>
Un număr de 350 de elevi de liceu, studenți dar și tineri cu o idee de afacere în mediul-on line, din județul Alba s-au înscris într-un amplu proiect în care vor învăța tainele IT-ului, timp de 12 luni. Digital Nation este o comunitate de oameni pasionați de tehnologie care intermediază tinerele talente din mediul on-line cu antreprenorii locali și chiar naționali.

Proiectul este finanțat în mare parte de Google, iar în cele 12 luni tinerii vor învăța să lucreze cu arhive digitale, baze de date, calendare on-line, e-mail în context profesional, dar și programare, lucrul cu algoritmi, programare de site-uri și marketing.

Tinerii din Alba s-au înscris din luna septembrie în proiect, iar primele teme de lucru le vor primi chiar de la începutul lunii noiembrie.

Mai exact, Digital Nation derulează un proiect pilot în trei orașe din țară: Alba Iulia, Piatra Neamț și Oradea, în care sunt înscriși peste 1000 de participanți, 350 fiind din Alba. În cadrul proiectului tinerii care s-au înscris vor lucra și  învăța timp de un an de zile alături de mai mulți mentori în diferite aplicații și programe din lumea informaticii. 

Pe lângă partea de învățare, programul mai are și partea de afaceri: în cadrul proiectului există parteneriate cu diferiți antreprenori din județ care vor putea beneficia de serviciile și produsele IT pe care tinerii le creează în cadrul lecților de lucru și de învățare. 

digital nation

Într-o conferință de presă susținută marți, 29 octombrie, la Alba Iulia, Paul Apostol, fondatorul Digital Nation a explicat pentru Alba24 cum funcționează parteneriatul dintre mediul de afaceri și tinerii care învață prin lucru.

Spre exemplu, dacă un antreprenor din județul Alba are nevoie de o arhivă electronică prin care să își gestioneze documentele on-line, mentorii lucrează și îi învață pe participanți împărțiți în echipe cum să realizeze arhiva respectivă. Dacă o echipă reușește să facă un produs pe care antreprenorul să îl utilizeze, se poate realiza un contract de angajare sau de colaborare. 

digital nation

Mai mult, pe lângă partea de lucru în mediul on-line, tinerii din Alba vor avea ocazia să participe la sesiuni de comunicare și evenimente de socializare.

În acest sens, în Cetatea Alba Carolina, într-o caponieră, oferită de Primăria Alba Iulia care este și parteneră în proiect, se va amenaja un HUB al tehnologiei.

În acel loc, programatorii se vor întâlni cu mentorii lor dar și cu antreprenorii cu care vor colabora și vor avea ocazia să lucreze împreună la realizarea proiectelor. 

După cele 12 luni, fiecare tânăr va avea un CV on-line în care vor fi trecute toate activitățile pe care acesta le-a realizat: de la proiecte la care a lucrat, la timpul petrecut în programare dar și câți colegi și-a ajutat în cadrul proiectului. CV-ul va putea fi folosit pentru angajarea la diverse firme din domeniu. 

digital nation

Proiectul este derulat la nivel național pentru prima dată, iar orașul Alba Iulia a fost ales din 12 orașe care au aplicat. Pe viitor, în comunitate vor mai intra încă 5 orașe, iar în Alba Iulia, după cele 12 luni, vor putea fi implementate noi specializări. 

Digital Nation este finanțat la nivel regional de Google, dar și de antreprenori care sunt dispuși să investească în tineri care apoi să intre pe piața muncii on-line, cu o bază în domeniul IT pusă la punct chiar din timpul liceului sau a facultății. 

 

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

DEFILARE MILITARĂ: Transportoare Piranha, elicoptere, avioane și peste 1.000 de militari de Ziua Națională, la Alba Iulia

Publicat

parada

Ceremonialul militar de la Alba Iulia, de 1 Decembrie 1918, se anunță la fel de spectaculos precum a fost cel de anul trecut, adică de Centenar, cel puțin așa reiese din declarațiile reprezentanților Diviziei 4 Infanterie Gemina, care se ocupă de organizarea acesteia în Capitala Marii Uniri. Albaiulienii și vizitatorii orașului de Ziua Națională vor […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cum arată Promenada, noul Mall deschis joi la Sibiu. Magazinele, luate cu asalt din prima zi

Publicat

Noul mall de la Sibiu, construit pe un teren de peste 4 hectare, printr-o investiție de aproximativ 100 de milioane de euro, a fost inaugurat joi. Magazinele au fost luate cu asalt de sibieni și întreaga zonă s-a blocat din cauza aglomerației. Fondul sud-african de investiții NEPI Rockcastle, unul dintre cei mai activi dezvoltatori de […]

Citește mai departe
Publicitate

EDUCAȚIE

Câțu: Salariile profesorilor vor crește la 1 ianuarie 2020 și la 1 septembrie 2020 până la nivelul grilei de salarizare din 2022

Publicat

Ministrul Finanțelor, Florin Câțu, a declarat în prima conferință de presă de la preluarea mandatului că în privința salariilor profesorilor actuala legislație va fi pusă în aplicare. Ministrul a răspuns astfel unor întrebări din partea jurnaliștilor, dacă salariile cadrelor didactice vor crește anul viitor așa cum este prevăzut în OUG 114/2018, având în vedere că […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Vineri, la Teiuș: Lansare de carte la Casa de cultură din oraș. Va fi prezentat volumul de poezii „O altă Eva”

Publicat

Casa de Cultură a orașului Teiuș va găzdui vineri, 15 noiembrie, de la ora 16.15, lansarea volumului de poezii „O altă Eva”. Autoarea este Carolina Baldea, o poetă originară din Teiuș, care transmite multă sensibilitate prin versurile sale. ”Viața culturală a orașului cunoaște un suflu nou și prin acțiunile oamenilor talentați și cu har, din […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate