Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Sute de tineri din Alba vor învăța tainele programării și a IT-ului, într-un proiect pilot, susținut de Google

PublicatPreluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.


<p><script type="text/javascript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILHdUbSww"></script> </p>
Un număr de 350 de elevi de liceu, studenți dar și tineri cu o idee de afacere în mediul-on line, din județul Alba s-au înscris într-un amplu proiect în care vor învăța tainele IT-ului, timp de 12 luni. Digital Nation este o comunitate de oameni pasionați de tehnologie care intermediază tinerele talente din mediul on-line cu antreprenorii locali și chiar naționali.

Proiectul este finanțat în mare parte de Google, iar în cele 12 luni tinerii vor învăța să lucreze cu arhive digitale, baze de date, calendare on-line, e-mail în context profesional, dar și programare, lucrul cu algoritmi, programare de site-uri și marketing.

Tinerii din Alba s-au înscris din luna septembrie în proiect, iar primele teme de lucru le vor primi chiar de la începutul lunii noiembrie.

Mai exact, Digital Nation derulează un proiect pilot în trei orașe din țară: Alba Iulia, Piatra Neamț și Oradea, în care sunt înscriși peste 1000 de participanți, 350 fiind din Alba. În cadrul proiectului tinerii care s-au înscris vor lucra și  învăța timp de un an de zile alături de mai mulți mentori în diferite aplicații și programe din lumea informaticii. 

Pe lângă partea de învățare, programul mai are și partea de afaceri: în cadrul proiectului există parteneriate cu diferiți antreprenori din județ care vor putea beneficia de serviciile și produsele IT pe care tinerii le creează în cadrul lecților de lucru și de învățare. 

digital nation

Într-o conferință de presă susținută marți, 29 octombrie, la Alba Iulia, Paul Apostol, fondatorul Digital Nation a explicat pentru Alba24 cum funcționează parteneriatul dintre mediul de afaceri și tinerii care învață prin lucru.

Spre exemplu, dacă un antreprenor din județul Alba are nevoie de o arhivă electronică prin care să își gestioneze documentele on-line, mentorii lucrează și îi învață pe participanți împărțiți în echipe cum să realizeze arhiva respectivă. Dacă o echipă reușește să facă un produs pe care antreprenorul să îl utilizeze, se poate realiza un contract de angajare sau de colaborare. 

digital nation

Mai mult, pe lângă partea de lucru în mediul on-line, tinerii din Alba vor avea ocazia să participe la sesiuni de comunicare și evenimente de socializare.

În acest sens, în Cetatea Alba Carolina, într-o caponieră, oferită de Primăria Alba Iulia care este și parteneră în proiect, se va amenaja un HUB al tehnologiei.

În acel loc, programatorii se vor întâlni cu mentorii lor dar și cu antreprenorii cu care vor colabora și vor avea ocazia să lucreze împreună la realizarea proiectelor. 

După cele 12 luni, fiecare tânăr va avea un CV on-line în care vor fi trecute toate activitățile pe care acesta le-a realizat: de la proiecte la care a lucrat, la timpul petrecut în programare dar și câți colegi și-a ajutat în cadrul proiectului. CV-ul va putea fi folosit pentru angajarea la diverse firme din domeniu. 

digital nation

Proiectul este derulat la nivel național pentru prima dată, iar orașul Alba Iulia a fost ales din 12 orașe care au aplicat. Pe viitor, în comunitate vor mai intra încă 5 orașe, iar în Alba Iulia, după cele 12 luni, vor putea fi implementate noi specializări. 

Digital Nation este finanțat la nivel regional de Google, dar și de antreprenori care sunt dispuși să investească în tineri care apoi să intre pe piața muncii on-line, cu o bază în domeniul IT pusă la punct chiar din timpul liceului sau a facultății. 

 

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EDUCAȚIE

Unii elevi din Alba fac naveta 50 km ca să ajungă la școală. Care este situația din țară

Publicat

Peste 2000 de elevi din Alba fac naveta la școală. Majoritatea au de parcurs, în medie, 20-25 de kilometri, dar sunt și cazuri de elevi care fac naveta 50 de kilometri, potrivit IȘJ Alba. Dacă unii dintre elevi sunt nevoiți să facă naveta la școală pentru că în localitatea de domiciliu nu au unitate de […]

Citește mai departe
Publicitate

EDUCAȚIE

Doi copii de la o grădiniţă din Alba Iulia, suspecți de gripă. Care este starea acestora

Publicat

Doi copii de la o grădiniţă din Alba Iulia, din grupe diferite, sunt suspecţi de gripă, aceştia prezentând o formă uşoară, care nu necesită spitalizare, potrivit celor declarate, marţi, pentru Agerpres, de către directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, informează românia24.ro.  “Au apărut astăzi cele două cazuri de suspiciune de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cinci posturi de preot vacante în județul Alba. Lista parohiilor, numărul de enoriași și criterii de selecție

Publicat

Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia a publicat lista parohiilor vacante în această perioadă. Din cele nouă posturi afișate, opt sunt disponibile prin numire, iar unul prin transfer. Cinci posturi sunt disponibile în județul Alba, trei în Sighișoara și unul Târgu Mureș. Posturi vacante, disponibile prin numire: Preot paroh, Parohia Heria cu filia Sânbenedic, Protopopiatul Aiud; Număr […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

INVESTIȚIILE ANULUI 2020, la Aiud: Cum vrea administrația să modernizeze orașul. LISTA proiectelor mai mari de 100.000 de euro

Publicat

Administrația locală din Aiud va demara în acest an proiecte de peste 59.000.000 de lei. Printre investiții se numără introducerea transportului public ecologic, modernizarea unor străzi, reabilitarea și extinderea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 2 și reabilitarea Pieței agroalimentare Dr. Constantin Hagea. Totodată, în 2020 vor fi finalizate proiecte de aproape 14 milioane de lei, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate