Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia renunță la sensul unic de pe Strada Nichita Stănescu, fără explicații. Se așteaptă avizul Poliției Rutiere

Publicat

Primăria Alba Iulia renunță la sensul unic de pe Strada Nichita Stănescu, înființat la sfârșitul anului trecut. 

”Precizăm că acel segment de drum a fost monitorizat constant, după realizarea acestei amenajări rutiere au fost depuse mai multe petiții la primărie, prin care a fost solicitată desființarea circulației în sens unic la starea inițială.

În ședința comisiei de circulație din 25 ianuarie, a fost aprobată renunțarea la sensul unic, urmând obținerea avizului Poliției Rutiere pentru revenirea la circulația pe ambele sensuri” au transmis reprezentanții instituției, pentru Alba24.

Alba24 a solicitat primăriei componența comisiei care a decis schimbarea regulilor de circulație pe Strada Nichita Stănescu, respectiv implementarea circulației pe sens unic dinspre Strada Toporașilor.

De asemenea, ziarul a solicitat documentele care stau la baza acestei măsuri, pentru a oferi cititorilor o explicație legată de modul în care se iau deciziile în cadrul instituției.

Această clarificare era necesară cu atât mai mult, cu cât potrivit localnicilor din zonă, măsura a fost adoptată la solicitarea unui personaj influent care locuiește în zonă.

De altfel, sensul de mers este acum dispre Toporașilor, din zona pieței, spre strada Detunata. Asta face ca traficul care se descărca dimineața dinspre Micești, să fie acum direcționat pe Bulevardul Revoluției.

Consilierul local PNL din Alba Iulia, Cornel Sandu, a lansat o petiție online prin care a cerut redeschiderea circulației pe ambele sensuri pe strada respectivă. Petiția a strâns peste 400 de semnături.

”Interzicerea accesului dinspre magazinul Kaufland spre strada Nichita Stănescu a creat disconfort cetățenilor domiciliați pe străzile Vânătorilor, Detunata, Tulnicului, Toporașilor, Nazareth Illit, Fântânele,etc., și a generat ambuteiaje în trafic, în special dimineața. De asemenea, accesul spre zona Schit se poate realiza doar pe variante ocolitoare.

Este un nonsens acel sens unic și datorită faptului că pe strada Detunata, pe care pe o bandă de circulație se află mașini parcate, este permisă circulația în ambele sensuri în timp ce pe strada Nichita Stănescu, pe care se află cel mult 20 de locuințe s-a restricționat accesul pe un sens” este motivația acestuia pentru petiție.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

8 Comentarii

8 Comentarii

  1. Pamfil

    vineri, 04.02.2022 at 13:29

    pai si inainte sa fie sens unic si acuma tot degeaba. Loazelor de pe strada aia le e lene sa-si parcheze rablele in curti. blocheaza si trotuarul si sensul de mers. In curba este ceva firma si mai mereu era parcata cate o masina in mijlocul sensului de mers dinspre strada Detunata catre Toporasilor.

    • al doilea

      vineri, 04.02.2022 at 13:52

      corect aia e problema ca peste tot sunt parcate masini pe carosabil si trotuar, la fel si pe toporasilor, lalelelor si muuuulte alte strazi. Ai masina? ai curte? parcheaz-o in curte..nu poti aia e, amenda. si gata. dar militienii de la militia locala nu sunt in stare sa dea amenzi, ca asa e ordniul: sa nu deranjam populatia…

      • Cetatean loial

        sâmbătă, 05.02.2022 at 09:53

        In orasul in care nu exista trotuare se vede incompetenta, rog presa sa intre pe strada Arnsberg, parcarile marcate platesti pe trotuar, GRATIS!
        Asteptam solutia, asteptam sa se monteze indicatoarele si acele lumanari de inderzis parcarea pe trotuar, faceti ma ceva!

  2. Blocada

    vineri, 04.02.2022 at 15:04

    Sa sculat paiata ce conduce urbea si incepete sa bage in seama tampitii care l-au votat ? Poate trezeste, sau scoala cineva si navetistul din Sebes, care a blocat centrul vechi al ,,satului,, prin multimea de sensuri interzise gandite de tampitii din subordine.

    • Sam

      miercuri, 23.02.2022 at 18:00

      Renunta la sensul unic dar peste 10 ani.Nu acum.

  3. ion

    vineri, 04.02.2022 at 16:42

    Imi place chestia cu personajul influent din zona. Imi aduce aminte de orasele din vestul salbatic american.Acolo intodeauna exista un personaj influent care dicta din umbra politica de administrare a zonei.El numea seriful, primarul,etc.Dar asta se intampla in fictiunile western la inceput de sec.19 Sa fim ramasi chiar atat de mult in urma?Nu putem depasi faza cu personajele influente? Poate un personaj sa dicteze dupa propria lui vointa in detrimentul celor multi? Traim intr o societate in care cotribuabilul de rand este calcat pe cap de pesonaje influente? Wow! se pare ca suntem in propriul nostru vest salbatic.Si asta acum in mileniul trei.De ce? DIN CAUZA NOASTRA.Pentru ca permitem sa fim batjocoriti de alesii nostri si de „persoane influente”.

  4. Cucu

    vineri, 04.02.2022 at 18:03

    Ioane ,bun venit in vestul sălbatic,am impresia că tu nu trăiești pe aici și nu știi că România așa funcționează de multa vreme!

  5. Flo

    vineri, 04.02.2022 at 21:40

    Sincer mă bucur.M-am mirat încă de la început de aceasta idee sa bagi circulația în giratoriu de pe soseaua principală, zona fiind foarte aglomerata după piața. Bârfele din oraș spun ca pe strada cu pricina locuiește o persoană la a doua sau a treia casa pe stanga care nu suporta traficul.Sper ca D-nul primar rămâne pe poziția pro și nu cedează presiunilor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax