Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia vrea să construiască un parc fotovoltaic: 270.000 de lei, alocați pentru documentație. Unde va fi amplasat

Publicat

Primăria Alba Iulia vrea să construiască un parc fotovoltaic în municipiu, pentru asigurarea parțială a consumului de energie electrică aferent clădirilor instituției, dar și sistemului de iluminat public. 

Primăria Alba Iulia a cumpărat luni, 26 septembrie, servicii de elaborare a documentației tehnico-economice – faza Studiu de Fezabilitate, în vederea construirii unui parc fotovoltaic la nivelul municipiului. Valoarea achiziției este de 270.000 de lei.

Potrivit reprezentanților primăriei, parcul fotovoltaic ar urma să fie amplasat în zona de dezvoltare economică, pe un teren de 40.000 de metri pătrați.

Este vorba despre zona de dezvoltare economică, planificată să fie construită în proximitatea Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, despre care primarul Pleșa spune că ar urma să se dezvolte prin anul 2023.

CITEȘTE ȘI: Zona de dezvoltare economică din Alba Iulia, promisă de primarul Pleșa, trece în faza de consultare publică a PUZ-ului

Potrivit caietului de sarcini, proiectul are ca scop construirea și operarea unui parc fotovoltaic de producere a energiei electrice, pe raza municipiului Alba Iulia, pentru consumul propriu la nivelul clădirilor publice, dar și la nivelul sistemului de iluminat public al municipiului Alba Iulia.

„În plus, reducerea de emisii CO2 asociate consumului acestei energii va fi de câteva mii de tone anul. De asemenea, va genera locuri de muncă în stadiul de construcție, cât și în stadiul de operare”, se precizează în documentul citat.

Dimensionarea parcului fotovoltaic va fi stabilită astfel încât să asigure surse regenerabile de energie pentru consumul propriu, nu pentru comercializare.

Primăria Alba Iulia a stabilit ca obiectiv strategic pe termen lung implementarea unui pachet de soluții pentru creșterea eficienței utilizării energiei electrice în clădirile în care își desfășoară activitatea  și la nivelul echipamentelor și sistemelor electrice. Obiectivul administrației locale este de a asigura parțial auto-consumul de energie electrică necesar alimentării echipamentelor din clădirea Primăriei și din celelalte clădiri administrate de către aceasta.

Soluția de finanțare propusă pentru realizarea parcului fotovoltaic este Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax