Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

La Blaj se deschide piaţă volantă, ce va funcţiona în fiecare zi de sâmbătă

Publicat

piata volanta

Începând de sâmbătă, Primăria municipiului Blaj pune la dispoziţia locuitorilor o piaţă volantă care va funcţiona săptămânal, în centrul municipiului, în parcarea din faţa Băncii Comerciale Române.

Zona de comercializare a mărfurilor are o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi, pe care în intervalul orar 7.00- 13.00, în fiecare sâmbătă, vor fi amplasate 15 tarabe. Piaţa va fi destinată exclusiv comercializării legumelor, fructelor şi florilor, direct de către producători.

Autorităţile locale spun că alegerea zilei de sâmbătă nu este întâmplătoare, în condiţiile în care cele două zile tradiţionale de piaţă la Blaj sunt joi şi duminică, iar sâmbăta marea majoritate a cetăţenilor ies la cumpărături pentru săptămâna următoare.

„Înfiinţarea acestei piete are două scopuri: în primul rând vrem să oferim blăjenilor oportunitatea de a cumpăra produse proaspete direct de la producători, într-o altă zi decât joia sau duminica. De asemenea, vrem să le oferim producătorilor şansa de a-şi valorifica recolta în cel mai bun vad comercial al oraşului, fără să le percepem taxe”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Pe lângă piaţa mare agro-alimentară şi noua piaţă volantă, municipiul Blaj mai are zilnic un spaţiu de desfacere pentru producătorii autohtoni de legume-fructe, în zona Gării CFR.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax