Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Blaj: Gara Câmpul Libertății nu se desființează. Precizări de la Ministerul Transporturilor pentru locuitori

Publicat

tren calatori Primăria Blaj transmite că a fost informată de Ministerul Transporturilor că Gara CFR Câmpul Libertății nu va fi desfiinţată, după finalizarea lucrărilor de modernizare a căii ferate pe tronsonul Valea Lungă – Coșlariu. Administraţia locală a cerut detalii despre această locaţie, la solicitarea locuitorilor.

Ca urmare a adreselor venite din partea populaţiei, Primăria Municipiului Blaj a solicitat Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA un punct de vedere oficial cu privire la funcționarea Gării CFR Câmpul Libertății odată cu finalizarea lucrărilor de modernizare a căii ferate pe tronsonul Valea Lungă – Coșlariu, transmit reprezentanţii administraţiei locale.

Potrivit sursei citate, Ministerul Transporturilor a transmis printr-o adresă semnată de directorul general Dan M. Costescu că în urma finalizării proiectului european Gara Câmpul Libertății va deveni o haltă deschisă pentru traficul de călători și pentru trenurile de tip Regio, însă va rămâne nedeservită de personal feroviar.

Decizia este motivată de organizarea internă a CFR S.A care în actuala conjuctură economică este obligată să ia măsuri de eficientizare.

Ministerul Transporturilor dă asigurări că publicul călător nu va fi afectat de această transformare care nu va influența în niciun fel opririle trenurilor de călători.

Primăria Municipiului Blaj a efectuat acest demers la solicitarea a peste 60 de cetățeni, dar și a agenților economici de pe platforma industrială îngrijorați că lucrările de modernizare la tronsonul de cale ferată îi va priva de posibilitatea de a folosi cea de-a doua gară ce deservește urbea de pe Târnave.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate