Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Blaj oferă bilete gratuite de acces la Liturghia oficiată de Papa Francisc pe Câmpia Libertăţii. Condiţii

Publicat

papa

Începând cu data de 22 aprilie, Primăria Municipiului Blaj va oferi bilete gratuite de acces pentru blăjenii care doresc să participe la Sfânta Liturghie oficiată de Papa Francisc pe Câmpia Libertății din Blaj, care se va desfășura pe 2 iunie 2019. 

Acestea vor fi disponibile la Centrul de Informare Turistică din Parcul Avram Iancu. Perioada de eliberare a biletelor de acces va dura două săptămâni, până la data de 6 mai.

Pentru biletele ce vor fi distribuite prin intermediul Primăriei Blaj se pot înscrie doar cei care au domiciliul în municipiul Blaj trecut pe actul de identitate și doar blăjenii care nu s-au înscris până acum pe listele parohiilor greco-catolice din oraș.

CITEȘTE ȘI: Vizita Papei la Blaj: 42.000 de pelerini vor avea acces pe Câmpia Libertății. Detalii legate de organizare

În data de 2 iunie, accesul la Sfânta Liturghie oficiată de Papa Francisc pe Câmpia Libertății se va face pe baza biletelor nominale gratuite, distribuite în parohiile greco-catolice și la Centrul de Informare Turistică Blaj, care vor fi valabile doar cu documentul de identitate al fiecărei persoane.

„Este un eveniment istoric pentru municipiul nostru și m-aș bucura din suflet ca blăjenii să participe în număr cât mai mare la oficiile religioase celebrate, pe Câmpia Libertății, de Sanctitatea Sa Papa Francisc”, afirmă primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

CITEȘTE ȘI: PAPA Francisc la BLAJ: Autoritățile locale se pregătesc pentru 150.000 de pelerini. Traficul auto va fi restricționat

Conform programului anunțat de Sala de Presă a Sfântului Scaun, la Blaj, pe 2 iunie, Papa Francisc va celebra, în cursul dimineții, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri, ritul sacru desfășurându-se pe Câmpia Libertății de la Blaj.

CITEȘTE ȘI: PROGRAMUL OFICIAL al vizitei Papei Francisc în România. Cât va sta la Blaj și care este programul zilei de 2 iunie

Papa va prezenta omilia celebrării euharistice și va recita antifonul marian pascal „Regina Coeli” („Bucură-te, Regina Cerului”). După prânzul cu suita papală, Sfântul Părinte va avea, în cursul după amiezii, o întâlnire cu comunitatea rom din Blaj.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax