Connect with us
Publicitate

BLAJ

Primăria Blaj vrea să obțină o finanțare nerambursabilă pentru sisteme de producere a energiei electrice din surse regenerabile

Publicat

Administrația locală din Blaj vrea să obțină o finanțare nerambursabilă pentru realizarea de capacități noi de producere a energiei electrice din surse regenerabile pentru autoconsum. 

În acest sens, Primăria Blaj a lansat pe 21 septembrie, în SEAP, o licitație pentru servicii de consultanță pentru scriere cerere de finanțare aferentă ghidului pentru finanțare prin Fondul pentru modernizare în România – Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum – sectorul public.

Valoarea totală estimată a contractului este de 60.000 de lei, fără TVA.

Potrivit ghidului, autoconsumul în cadrul instituțiilor publice este consumul propriu de energie în domeniul public, respectiv:

  • iluminatul public,
  • iluminatul în incinta unităților,
  • consumul de energie electrică în clădirile unităților și clădirile publice în care nu se desfășoară activități economice de către terți – primărie, cămin cultural, creșă / grădiniță / unități învățământ / unități medicale de stat / centre îngrijire bătrâni,

Proiectele urmează să fie finanțate în temeiul principiului „primul venit, primul servit”, iar grantul acordat din bugetul FM va acoperi 100% din cheltuielile eligibile. Cheltuielile neeligibile, inclusiv cele care intervin prin depășirea plafoanelor privind valoarea grantului solicitat per MW instalat, sunt în sarcina beneficiarului.

Valoarea grantului solicitat pe MW instalat acordat proiectelor ai căror beneficiari sunt entitățile din sectorul public se va încadra în următoarele plafoane maxime:

  • Energie eoliană – 1.400.000 Euro/MW fără TVA
  • Energie solară – 1.100.000 Euro/MW fără TVA
  • Energie hidro – 1.805.000 Euro/MW fără TVA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax