Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Primăria Capitalei interzice mitingul transportatorilor de joi. Protestatarii din ţară sunt însă în drum spre Bucureşti

Publicat

TIRuri Primarul general interimar al capitalei, Răzvan Sava, a respins, miercuri, cererea mai multor federații ale transportatorilor de a protesta joi în București. Comisia de avizare a adunărilor publice organizată la nivelul Primăriei Capitalei a concluzionat că, în forma de organizare propusă, protestul transportatorilor ar bloca Bucureștiul.

Citește și Transportatori din judeţul Alba participă la PROTEST în Capitală, faţă de scumpirea RCA. 10.000 de șoferi din ţară, așteptați joi, în București

Cu toate acestea, reprezentanții transportatorilor spun că protestul va avea loc, protestatarii aflându-se deja în drum spre București.

Președintele Asociaţiei Operatorilor de Transport Rutier „Apulum”, Dumitru Blaga, a declarat pentru Alba24 că nu a fost anunțat despre respingerea desfășurării protestului, deși este unul dintre organizatori. Acesta se afla în drum spre Capitală, în aceeași situație aflându-se și alți transportatori din țară.

UPDATE: „Sunt doar diversiuni, încercări de manipulare a situației reale. Am vorbit cu negociatorul șef din partea Jandarmeriei și protestul se va desfășura cum am stabilit”, a transmis pentru Alba24, Dumitru Blaga.

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România, Federația Operatorilor Români de Transport, Asociația Patronală a Transportatorilor Europa 2022, Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale, Asociația Națională a Transportatorilor și Taximetriștilor Independenți și Asociația Operatorilor de Transport Rutier A.P.U.L.U.M au solicitat Primăriei Capitalei un aviz pentru organizarea, joi, a unui protest de amploare în Capitală, în fața Guvernului.

Organizatorii au anunțat că la manifestația ar participa 10.000 de persoane și 10.000 de autovehicule (din care 1.000 de mare tonaj).

”Membrii Comisiei municipale de avizare a adunărilor publice nu au putut fi de acord cu cererea sindicatelor și asociațiilor patronale ale transportatorilor deoarece forma de organizare propusă ar fi dus la blocarea efectivă a Bucureștiului”, se arată într-un comunicat transmis de Primăria Capitalei.

Transportatorii vor să aducă în Piața Victoriei 10.000 de vehicule, care ar aflui spre zona centrală din toate direcțiile, potrivit schemei de organizare propuse.

Obiecțiile Primăriei Capitalei la modul de organizare a protestului de joi sunt legate de numărul autovehiculelor anunțate pentru participare la protest. ”Piața Victoriei și Bulevardul Kiseleff au o capacitate limitată pentru prezența autovehiculelor în zonă. Experiența anilor anteriori a arătat că acest spațiu poate să primească un număr maxim de 800 de autovehicule”, au argumentat membrii comisiei municipale de avizare a manifestațiilor publice, în raportul de evaluare a solicitării pentru organizarea protestului de către transportatori.

De asemenea, ”modul în care organizatorii doresc să facă afluirea către Piața Victoriei va conduce la blocarea inevitabilă a traficului, întrcât afluirea se va face din toate direcțiile către Piața Victoriei și nu în mod organizat dinspre DN1”, se mai arată în raport.

Mai mult, organizatorii protestului nu oferă informații exacte cu privire la numărul participanților, iar ora la care ar începe acest protest coincide cu cea la care bucureștenii se deplasează către grădinițe, școli sau serviciu.

Bucureștiul înregistrează, în această perioadă a lunii a lunii decembrie, vârfuri de trafic, generate de fluxul mare de aprovizionare din perioada apropiată sărbătorilor. Mai mult, problemele generate de restricțiile de trafic din zona Eroilor – ca urmare a avariei apărute la data de 12 decembrie 2015 – au condus deja la supraaglomerarea unor artere principale, Piața Victoriei fiind un punct nodal important pentru fluidizarea traficului dinspre vestul (zona afectată) spre centrul și nordul Capitalei.

Cu aceste argumente, Comisia de avizare a adunărilor publice constituite la nivelul Primăriei Capitalei – din care fac parte reprezentanți ai Poliției Rutiere, Jandarmeriei, Poliției Locale și responsabili cu circulația din cadrul municipalității – au avizat negativ cererea de protest a transportatorilor.

”Rolul Primăriei Capitalei, în astfel de situații – iar aici mă refer strict la cererea de organizare a manifestației de protest – este asigurarea securității cetățenilor, fie că vorbim de manifestanți, forțe de ordine, trecători sau restul cetățenilor Capitalei. Acest aspect esențial, securitatea cetățenilor a fost neglijat cu desăvârșire de către organizatori. Primăria Capitalei respectă dreptul democratic și constituțional al oricărei entități din România de a organiza manifestații publice, dar cu respectarea legii. În situația de față, protestul ar duce la blocarea Bucureștiului. Nu voi permite acest lucru”, a declarat primarul general Răzvan Sava.

Primarul general a discutat, în cursul zilei de marți și miercuri cu reprezentanții Guvernului, cărora le-a solicitat sprijin pentru evitarea unui blocaj în București.

„Am discutat cu reprezentanții Guvernului, cărora le-am cerut sprijin pentru a găsi o formă de dialog social cu protestatarii, astfel încât să evităm blocarea Bucureștiului”, a mai spus primarul general.

sursă: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax