Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Ciugud a reziliat contractul pentru podul peste Mureș de la Șeușa, dar nu renunță la proiect

Publicat

Primăria Ciugud a reziliat contractul pentru un pod de aproape 150 de metri peste râul Mureș, care urmează să fie consruit în apropiere de satul Șeușa și care va scurta accesul locuitorilor comunei în Alba Iulia cu aproximativ 7 kilometri.

Reprezentanții instituției spun că cel care a solicitat rezilierea a fost constructorul, care  a motivat creșterea prețurilor în 2019.

De fapt, prețurile în construcții au crescut foarte mult din cauză că în această ramură a crescut și salariul minim. Astfel au fost afectate toate licitațiile organizate în România în anul anterior . 

Primăria nu renunță însă la proiect. O nouă licitație va fi lansată până la srfâșitul anului. 

Valoarea proiectului este, potrivit reprezentanților primăriei, de 8.180.188 lei este vorba despre o finanțare prin PNDL – Programul Național de Dezvoltare Locală.

Contractul de finanțare a fost semnat cu MDRAP în data de 19 ianuarie 2018 și are valabilitate până la finalizarea obiectivului de investiții, inclusiv punerea în funcțiune a obiectivelor, după caz, fără a depăși 4 ani.

Contractul de proiectare și execuție lucrări a fost semnat în 27 iunie 2018. Obiectul acestui contract este „Proiectare, asistență tehnică și executare lucrări pentru obiectivul construire pod și drumuri de acces în Comuna Ciugud”.

Contractul a fost reziliat la solicitarea companiei de construcții care a câștigat licitația pe motiv că în 2019 prețurile în sectorul construcțiilor au crescut semnificativ și din această cauză nu poate finaliza această lucrare.

Primăria Comunei Ciugud a reluat toată procedura legală privind această investiție și urmează să lanseze până la sfârșitul anului o nouă achiziție pentru selectarea unui alt executant.

Detalii tehnice:

Proiectul presupune construirea unui nou pod peste Râul Mureș, în zona localității Șeușa, pod care va scurta traseul locuitorilor din Ciugud spre Alba Iulia cu aproximativ 7 kilometri.

Accesul spre pod se va face pe un drum comunal în lungime de 1641 de metri (de la intrarea în satul Șeușa) care va continua până în drumul județean (Calea Alba Iulia), în Zona de Dezvoltare Economică Ciugud – Drâmbar.

Drumul va avea două sensuri de circulație. Noul pod peste Râul Mureș și rampele de acces vor avea o lungime de 149,21 metri, iar lățimea podului va fi de 11,30 metri cu două benzi de circulație și  trotuare stânga dreapta.

În prezent, acolo este un pod pietonal vechi din lemn, care nu este sigur pentru oameni. Noul pod va fi rutier și va avea două benzi. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax