Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Ciugud propune SOLUȚII pentru problema blocajelor în trafic, la orele de vârf, între Zona de Dezvoltare și Alba Iulia

Publicat

Traficul între Alba Iulia și Ciugud, la ore de vârf, pe tronsonul Zona de Dezvoltare Economică Ciugud – șoseaua de centură, a devenit tot mai aglomerat, astfel că reprezentanții Primăriei Ciugud au început demersurile pentru a găsi soluții la această problemă.

„Ambuteiajul în trafic este cauzat de trecerea la nivel cu calea ferată din municipiul Alba Iulia. La ore de vârf, din cauza barierei coborâte pentru trecerea unor garnituri de tren, se formează cozi de mașini. Problema este resimțită atât de către cetățenii care merg spre Alba Iulia din Hăpria, Drâmbar, Teleac, Șeușa, Totoi, Dumitra sau Berghin, cât și de cei care vin din Alba Iulia la fabricile din zona industrială a municipiului și din Zona de Dezvoltare Economică Ciugud.

Chiar dacă problema de trafic nu este pe raza comunei Ciugud, ci în municipiul Alba Iulia, am decis să inițiem demersurile pentru ca împreună cu reprezentații CFR și cu colegii noștri din Primăria Alba Iulia să găsim soluțiile la această problemă.

Soluțiile propuse de noi:

 • Corelarea mersului trenurilor cu funcționarea barierelor, astfel încât acestea să fie coborâte doar în perioada necesară pentru siguranța traficului feroviar. Șoferii se plâng că barierele rămân coborâte mult timp înainte și după trecerea garniturilor de tren.
 • Montarea unui indicator inteligent, la ieșirea din satul Teleac, care să informeze șoferii când barierele sunt coborâte, recomandându-le folosirea rutei ocolitoare („drumul oaselor” – drumul județean care pornește din primul sens giratoriu și iese în șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia).
 • Promovarea transportului public ca alternativă de transport pentru navetiștii din Alba Iulia și Ciugud.

Sperăm că vom găsi înțelegerea necesară la toate autoritățile implicate, astfel încât să identificăm cele mai bune soluții pentru a îmbunătăți condițiile de trafic între Alba Iulia și Ciugud”, au transmis reprezentanții Primăriei Ciugud, pe pagina de Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

 1. Toma

  vineri, 23.09.2022 at 19:22

  Pricipala problema este doar la cfr. Cum este posibil sa ti barierele lasate 15 minute pentru a trece un tren cu doua vagoane? In Slovenia am stat la bariera mai putin ca la un semafor, probabil 1 minut. La noi, se lasa barierele mult prea devreme pentru ca angajatii care le manevreaza sa stae linistiti. Despre bariera de la Drimbar, am sesizat in scris MT, si am prit un raspuns ca de la un CAP din regimul trecut.

 2. Ionel

  vineri, 23.09.2022 at 20:51

  Este foarte simplu: subtraversare (pe sub calea ferată), cu cu limită de înălțime.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax