Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Ciugud somează public APA CTTA să rezolve URGENT criza apei potabile. ”NU ACCEPTĂM apă cu rația pentru cetățeni”


Publicat

Primăria Ciugud reacționează dur față de operatorul APA CTTA, din cauza crizei de apă care durează de aproape o săptămână într-o mare parte din județul Alba. 

Mai jos, comunicatul transmis de instituție:

Primăria Ciugud somează public compania APA CTTA Alba să rezolve URGENT problemele privind furnizarea apei potabile în satele comunei.

NU acceptăm ca locuitorii din Ciugud să aibă de suferit și să primească, în această perioadă, apă cu rația, ca înainte de 1989, deși administrația locală a investit sume importante, prin proiecte guvernamentale și europene, în crearea rețelei de alimentare cu apă.

Reamintim că, de aproape o săptămână, zeci de mii de locuitori ai județului Alba, printre care și toți locuitorii din Ciugud, sunt într-o situație extrem de dificilă, fiind fără apă potabilă sau primind apă cu rația.

Citește și: Mai multe localități din Alba, fără apă potabilă de 5 zile, din cauza unor avarii majore la o magistrală. Explicațiile APA CTTA

Este inadmisibil ca, în plină vară și într-o perioadă extrem de delicată generată de pandemia COVID -19, mii de familii din județul Alba să trăiască, zi de zi, în condiții mai rele ca în perioada comunistă.

Comuna Ciugud a derulat, în perioada 1998 – 2002, proiecte importante, din surse europene sau guvernamentale, prin care a realizat investiții de înființare și de extindere a rețelelor de apă. Inițial, rețeaua a fost administrată de Primăria Ciugud, instituția fiind licențiată ca operator de servicii publice.

Menționăm că întreaga rețea din Ciugud a fost dimensionată pentru a asigura furnizarea apei în condiții optime pentru toate cele șase sate ale comunei, fiind luate în calcul inclusiv creșterea populației și creșterea consumului.

De asemenea, rezervorul de acumulare a fost dimensionat pentru a putea asigura, în cazul unei avarii, continuarea furnizării apei pentru o perioadă de la câteva zile până la o săptămână.

Ulterior, după formarea Asociației Apa Alba și aderarea Comunei Ciugud la acest for, rețeaua a fost dată în administrarea operatorului regional de apă, SC APA CTTA Alba, care s-a angajat că va menține rețeaua în condiții optime și va furniza servicii calitative pentru cetățeni.

În timp, de rețeaua de alimentare a Comunei Ciugud au fost legate satele Straja, Berghin și Ghirbom, măsura fiind stabilită cu caracter temporar.

La acea dată, promisiunile erau că va fi extins sistemul microregional printr-un inel care să vină din Sebeș și să treacă prin Daia Română.

De rețeaua Comunei Ciugud au fost legate apoi și satele Totoi și Dumitra, situație care în prezent creează mari probleme în satul Teleac, unde nu există presiune în rețea sau au loc întreruperi frecvente.

În anii care au urmat, au continuat alte extinderi, fiind legați de rețeaua de apă, care era dimensionată doar pentru comuna Ciugud, consumatorii din Henig și satele comunei Ohaba.

Primăria Comunei Ciugud a semnalat în nenumărate rânduri operatorului regional faptul că rețeaua din Ciugud a fost încărcată peste limita la care a fost proiectată din cauza conectării unor noi consumatori din comunele din zonă.

De asemenea, administrația din Ciugud a avertizat că această supraîncărcare a rețelei creează mari probleme de furnizare la nivelul comunei, dar și pentru noii consumatori.

Astfel, se impune urgent implementarea a două soluții, respectiv extinderea rețelei de apă din inelul Sebeș – Daia Română sau prin realizarea unei noi aducțiuni din magistrală până la stația de pompare de la Straja.

Având în vedere problemele actuale grave privind furnizarea apei potabile în Comuna Ciugud, somăm public compania APA CTTA Alba să rezolve URGENT această situație.

Menționăm că pentru locuitorii noștri NU ACCEPTĂM apă cu rația și vom uza de toate pârghiile legale pentru ca dreptul comunității noastre de a beneficia de servicii de calitate să fie respectat.

Amintim că, atât noi, cât și celelalte comune și orașe din județul Alba, am aderat la Asociația Apa Alba pentru că am crezut principiile enunțate în statut: „interesul comun care a stat la baza constituirii asociației este interesul general al locuitorilor de pe raza de competență a unităților administrativ-teritoriale membre pentru îmbunătățirea calității serviciilor(…)”. În contextul realității din ultimele zile, interesul general al locuitorilor este grav încălcat, iar calitatea serviciilor a ajuns la un nivel care nu poate fi acceptat.

În așteptarea unor decizii care să fie luate cu celeritate de decidenții cu rol în rezolvarea acestei probleme, ne cerem scuze locuitorilor Comunei Ciugud pentru situația de neacceptat din aceste zile și îi asigurăm că le suntem alături în toate demersurile legale pentru apărarea dreptului la servicii de calitate.

Echipa Primăriei Ciugud

Membrii Consiliului Local CiugudDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. Ioan

    miercuri, 14.07.2021 at 22:05

    Rusine..intr-o tara civilizata asa ceva nu era posibil! La romani…merge

  2. 5u

    miercuri, 14.07.2021 at 22:24

    Bravo lor, singurii care au facut acest pas! Ceilalti primari din localitatile afectate au stat si stau fara sa scoata un sunet! Nu sunt interesati de conditiile de trai a cetateniilor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

(P) Simone Tempestini și Ana Bogdan au intrat în cea mai tare cursă pentru șezlongul puf de pe narativo.ro!

Publicat

Vara aceasta, brand-ul românesc Narativo, specializat în articole pentru relaxare, a introdus în colecția sa șezlongul puf care a devenit imediat vedeta sezonului.

Primii care s-au îndrăgostit de șezlongul puf sunt Simone Tempestini, cvadruplul campion național de raliuri al României, și Ana Bogdan, jucătoarea de tenis profesionistă.

Cei doi sportivi au fost surprinși într-o cursă amuzantă pentru confortabilul puf în cea mai nouă campanie de promovare Narativo.

Ce face ca șezlongul puf să fie un articol atât de special?

Șezlongul puf vine în ajutorul oamenilor care își doresc un articol confortabil și cu aspect deosebit în decorul casei, grădinii, terasei sau balconului lor.

Pe lângă pattern-urile îndrăznețe și în trend, șezlongul puf este un articol care duce relaxarea la un alt nivel prin versatilitatea cu care este creat.

Acesta poate fi folosit în două moduri: pliat ca fotoliu sau desfăcut ca șezlong.

Este ușor de integrat în orice decor și poate fi utilizat atât în spații mari, cât și în spații mici.

Cine este Narativo?

Narativo este un brand 100% românesc care a luat naștere în pandemie. Magazinul online www.narativo.ro, care acum are și două pop-up shop-uri, își împarte produsele în două categorii: home&deco pentru interior și exterior și accesorii.

De la pufi de toate dimensiunile, șezlonguri, hamace și perne decorative, până la genți de plajă, prosoape, perne de călătorie și multe altele, Narativo își propune să-și surprindă clienții cu produse în culori vii, linii simple, detalii complexe și materiale calitative.

Având în vedere schimbările climatice, Narativo este eco-friendly și folosește tehnologii de ultimă generație cu un consum redus de energie pentru obținerea produselor.

Descoperă șezlongul puf!

Șezlongul-puf, dar și celelalte articole pot fi achiziționate de pe www.narativo.ro sau din pop-up shop-urile din Vivo Cluj-Napoca și Iulius Mall Cluj-Napoca.

Dacă ești la mare, te poți relaxa pe șezlongul puf la Form Beach, în Mamaia.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cine este Dorin Albu, noul viceprimar al Sebeșului. Consilierii locali au ales alt liberal în locul lui Adrian Bogdan

Publicat

Dorin Albu este noul viceprimar al Municipiului Sebeș. În ședința publică din data de 4 august 2021, consilierii locali ai Municipiului Sebeș au ales noul viceprimar, au transmis reprezentanții primăriei, pe contul de Facebook al instituției.

Liberalul Dorin Albu reprezintă Lancrămul în Consiliul Local al Municipiului Sebeș din anul 2008.

Noul viceprimar al Sebeșului are 40 de ani, a absolvit Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Științe Economice, secția Finanțe – Asigurări, în anul 2003, iar în 2007 a absolvit Universitatea „Spiru Haret”, Facultatea de Drept.

Începând cu anul 2010, Dorin Albu este membru activ al Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), filiala Alba.

Dorin Albu este director economic al unei societăți agricole cu sediul în Lancrăm, activitate la care va renunța pentru a se alătura echipei coordonate de primarul Dorin Nistor la Primăria Municipiului Sebeș.

A fost nevoie de un alt viceprimar la Sebeș după ce primarul Dorin Nistor a intrat în conflict cu Adrian Bogdan, care îndeplinea până nu demult această funcție.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum a luat ființă prima plantație de lavandă la Șpring, la marginea unui teren plin de gunoaie. Povestea, relatată de primar

Publicat

La Șpring a luat ființă prima plantație de lavandă, la marginea unui teren altădată plin de gunoaie. 

Povestea este spusă pe contul ei de Facebook, de primarul comunei, Iulia Stănilă.

”Acum câteva luni m-a sunat prietena mea și mi-a spus că vrea să investească în satul ei natal, Vingard, din dragoste pentru fetița ei, natură și flori.

Lângă terenul unde voia să facă investiția erau depozitate gunoaie, am rezolvat problema, ea a investit bani, timp, energie și așa a luat naștere prima cultură de lavandă din comuna Șpring.

Astfel, o tânără cu viziune a reușit să lase în urmă flori…

Cei care doriți în casă miros delicat de lavandă puteți apela cu încredere la Viorica Cristina Ciuca-Jinar – #LuliLavander

Sunt sigură că munca ei va avea cele mai frumoase rezultate!” a scris pe contul ei de Facebook, cea mai tânără șefă a unei administrații din Alba, Iulia Stănilă.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Pilotul unei aeronave TAROM a leșinat, pe aeroportul Otopeni. Pasagerii, în siguranță

Publicat

tarom wikipedia

Pilotul unei aeronave Tarom, de pe ruta Amsterdam-București, a leșinat pe Aeroportul Otopeni, fiind ajutat de către echipajul medical.

Cursa aeriană a sosit în siguranță pe Aeroportul Otopeni, la ora 15.30, toți pasagerii fiind debarcați fără probleme, au declarat surse din cadrul aeroportului, pentru G4Media.ro.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate