Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Mai multe localități din Alba, fără apă potabilă de 5 zile, din cauza unor avarii majore la o magistrală. Explicațiile APA CTTA

Publicat

Mai multe localități din județul Alba sunt de joi fără apă potabilă, după ce furnizarea a fost oprită din cauza unor lucrări la autostradă care au produs o avarie a rețeaua de transport.

Oamenii sunt disperați, cu atât mai mult cu cât temperaturile în aceste zile au fost extrem de ridicate.

Cetățenii nu au mai avut apă potabilă, menajeră (duș, toaletă).

Directorul APA CTTA, Ștefan Bardan, a declarat pentru Alba24 că magistrala a suferit joi și vineri două avarii.

Joi a fost raportată o avarie produsă de muncitorii la autostradă, în zona stației de pompare Galda, pe conducta magistrală DN 800 mm .

Blaj, Ocna Mureș și foarte multe localități din zona respectivă a județului au rămas fără apă.

Reparațiile au durat până vineri dimineață la ora 5, însă câteva ore mai târziu o altă avarie majoră la o magistrală a fost produsă de un alt constructor.

Lucrările de reparații au durat până sâmbătă.

Totuși, apa nu a revenit în casele oamenilor. Directorul Ștefan Bardan spune că este nevoie de foarte mult timp pentru a reumple instalația.

”În prezent, pleacă cu debite cu 80% mai mari decât cele obișnuite, dar din experiența mea durează până la o săptămână umplerea sistemului. Nu putem să o facem mai rapid, la presiuni mai mari riscăm să producem alte probleme” a spus Bardan.

Acesta a adăugat că cele două companii care au produs avarii vor plăti facturile pe are le va emite furnizorul de apă, respectiv apa consumată și prețul intervențiilor, dar a adăugat că disconfortul oamenilor rămâne.

Ștefan Bardan a spus că în perioada următoare apa va ajunge la oameni va fi cel mai probabil tulbure. A spus că specialiștii nu au mai spălat conductele pentru că s-ar fi pierdut și mai mult timp și că apa, chiar dacă va fi la început murdară, va putea fi măcar folosită la toaletă și la alte nevoi urgente în gospodărie.

Apa va alimenta întâi zonele joase

Specialiștii au explicat că mai întâi sunt alimentate zonele mai joase, însă din cauza consumului mare, apa nu reușește să ajungă și în zonele mai înalte ale localităților.

Primarul comunei Ciugud (unde joi s-a sistat furnizarea apei), Gheorghe Damian, a explicat că deși furnizarea apei a fost repornită, deocamdată zonele înalte ale satelor continuă să fie fără apă.

Asta pentru că umplerea rezervorului comunei durează mai mult din cauza consumului în zonele mai joase. Situația s-ar putea remedia probabil pe timpul nopții, când consumul va fi mai mic și rezervorul se va umple.

Apă cu porția

În următoarele 5 zile, pentru încărcarea rezervoarelor comunale (acolo unde există), APA CCTA Alba va opri furnizarea apei pe timpul nopții.

Zilnic între orele 22.00 – 05.00, în comuna Valea Lungă (localitățile Valea Lungă, Gogoveț, Lunga, Lodroman și Tauni), se va sista furnizarea apei în vederea încărcării cu apă a rezervoarelor aferente comunelor Cergău și Roșia de Secaș.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dele Ali

    luni, 12.07.2021 at 16:39

    Sloganul „un pic mai bun” se schimba in „un pic mai mult”…Adica oamenii au de asteptat un „pic mai mult” pana apa va fi curata si o vor primi. Apoi vor plati un „pic mai mult” pentru o apa murdara pe care nu o pot folosi nici macar pentru spalare. Apoi vom plati „un pic mai mult” pentru service la centrale si incalzitoarele de apa unde namolul va colmata incalzitoarele…NU?… Mi s-ar parea normal ca acea apa murdara livrata prin conducta(Oare ce zice DSP-UL SI PROTECTIA CONSUMATORULUI ?)sa o plateasca nacadaii de la AKTOR o firma absolut neprofesionista prin tot ce face…CE ZICETI DOMN DIRECTOR Bardan….veti incasa „un pic mai mult” pe apa aruncata si contorizata de consumatori? Iar contul firmei ce o conduceti se va umple un „pic mai mult”? Deci schimbati sloganul firmei ca nu gresiti cu nimic 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax