Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Cugir vrea să închirieze un spaţiu pentru adăpostirea temporară a câinilor comunitari

Publicat

Pe baza unei hotărâri adoptate în Consiliul Local Cugir, administraţia locală intenţionează să închirieze un spaţiu în care vor fi strânşi şi adăpostiţi temporar câinii fără stăpân din oraş. Primăria va participa, luni, la o licitaţie organizată pentru un imobil aparţinând UM Cugir, pe care, dacă îl va obţine pentru închiriere, îl va amenaja cu strictul necesar pentru cazarea patrupedelor, până ce acestea vor fi preluate de o firmă specializată.

Spaţiul pe care îl are în vizor Primăria este un fost grajd pentru porci, aflat în proprietatea UM Cugir, cu o suprafaţă construită de 454 mp şi cea a terenului de 1.605 mp. În cazul în care va câştiga licitaţia pentru închiriere, administraţia locală va amenaja cuşti şi va asigura hrana pentru câinii comunitari care vor fi strânşi de pe străzi. Animalele vor fi reţinute în acest spaţiu doar până când vor fi adunate într-un anumit număr, ce va fi stabilit prin contractul ce va fi ulterior semnat cu o firmă specializată, care îi va prelua în custodie.

Reprezentanţii Primăriei Cugir susţin că aceasta este o soluţie eficientă şi rapidă, în condiţiile în care amenajarea unui adăpost la standarde europene pentru câini reprezintă o investiţie costisitoare şi nu poate fi susţinută, deocamdată, din bugetul local.

Astfel, ar urma să fie rezolvată problema câinilor comunitari de pe raza oraşului Cugir, o chestiune ce a fost reclamată în mai multe oraşe din ţară, de locuitori, care de multe ori nu pot să se apere de atacurile acestora. A fost şi cazul unei femei de Cugir, care a fost muşcată, joi dimineaţa, de un patruped fără stăpân, pe o alee . Din fericire, a scăpat cu răni uşoare, dar a fost nevoită să facă un drum la spital, pentru a primi tratamentul de specialitate.

Foto: arhivă

Sorin GIURCA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Camelian Propinatiu

    marți, 22.05.2012 at 13:51

    Problema câinilor comunitari din Cugir nu se poate rezolva decât prin iubire si Poezie:
    https://www.scribd.com/doc/91082233/Camelian-Propinatiu-Muscatura

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax