Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria închiriază, prin licitaţie, caponiera dintre Bastionul Carol şi Sf. Michael pentru un spaţiu de creaţie şi bistro

Publicat

Administraţia locală din Alba Iulia scoate la licitaţie publică terenurile şi construcţiile din perimetrul aflat între Bastionul Carol şi Sf. Michael, în interiorul Cetăţii Alba Carolina. Proiectul a fost supus aprobării Consiliului Local, care a votat ca preţul minim de pornire al licitaţiei publice pentru închiriere să fie 4 euro pe metru pătrat, pe lună.

În raportul de specialitate prezentat consilierilor se arată că, din suprafaţa totală de 750 de mp, va fi scoasă la închiriere doar 53,47 mp, restul reprezentând spaţii de circulaţie publică. În şedinţa de marţi a fost aprobat şi caietul de sarcini al licitaţiei şi contractul cadru. Potrivit raportului, terenul din interiorul caponierei (galerie acoperită) va fi închiriat în scopul amenajării prin lucrări de restaurare a unui spaţiu de creaţie, expunere şi bistro, conform Planului Urbanistic de Detaliu deja aprobat.

La aprobarea acestui proiect de hotărâre, consilierilor li s-a atras atenţia să se ţină cont de faptul că terenurile şi spaţiile respective nu mai sunt folosite de mult timp şi se degradează cu fiecare zi ce trece. „Datorită faptului că există persoane care doresc să investească în amenajarea acestui imobil, se evită degradarea totală a acestuia, se pune în valoare fără nici o cheltuială de la buget şi prin punerea sa în valoare se aduc bani la bugetul local, bani proveniţi din chiria la acest imobil, precum şi din taxele şi impozitele aferente ce vor fi încasate de la chiriaş, prin realizarea acestei investiţii punându-se în circuitul turistic încă o porţiune din Cetatea Vauban”, se precizează în raportul de specialitate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cristi V

    miercuri, 29.02.2012 at 05:02

    E o idee foarte buna!
    Sper sa nu se inece la mal ca tiganu’!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax