Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria investeşte în sensurile giratorii din municipiul Alba Iulia

Publicat

Primăria municipiului Alba Iulia alocă peste 500.000 de lei la bugetul local pentru amenajarea, în acest an, a patru sensuri giratorii permanente în interiorul oraşului.

Primul dintre acestea este amplasat la intersecţia dintre Calea Moţilor şi Bulevardul Horea. Necesitatea amplasării unui sens giratoriu în această zonă este dată de frecvenţa producerii accidentelor uşoare. „Multe accidente au avut loc la intersectia străzii Septimius Severus – Cartier Tolstoi cu Calea Moţilor. Prin sistematizarea căilor de rulare, se doreşte înlăturarea în mare măsură a riscurilor existente în prezent la accesarea arterei colectoare Calea Moţilor, dinspre Cartierul Tolstoi. O altă motivaţie importantă pentru această investiţie este un studiu de trafic realizat în anul 2001, prin care se demonstra oportunitatea amplasării de sensuri giratorii pe mai multe artere, pentru fluidizarea traficului. S-a avut în vedere şi faptul că zona respectivă este specifică traficului greu pe direcţia Zlatna şi Cluj. Un alt beneficiu direct este posibilitatea trasării unei noi treceri de pietoni, care să favorizeze traversarea străzii Calea Moţilor spre centru (în apropierea străzii Aurel Vlaicu)”, se arată în comunicatul Primăriei Alba Iulia. Costul amenajării giratoriului din intersecţia străzii Septimius Severus – Cartier Tolstoi cu Calea Moţilor se ridică la suma de 221.323 lei. 

Administraţia locală a specificat faptul că, în urmă cu doi ani, s-a solicitat un studiu de soluţie firmei „Veltona” (lider naţional în proiectare de trafic auto). Ulterior, a fost proiectată soluţia finală pentru acest sens giratoriu. În anul 2010, Consiliul Local a votat studiul de fezabilitate pentru amenajarea a 10 intersecţii din oraş.

„În prezent, s-au desfăcut insulele existente şi s-a turnat stratul de beton stabilizant. În cursul zilei de joi (21 aprilie), dacă vremea va permite, se va turna asfaltul, urmând ca toate lucrările să fie finalizate până în data de 15 mai. Sensul giratoriu va avea un diametru de 11 metri şi va avea două benzi de circulaţie cu lăţimea de 5 metri, fiecare”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coşer.

Potrivit Primăriei Alba Iulia, tot în acest an se vor permanentiza sensurile giratorii din alte trei intersecţii din Alba Iulia: Calea Moţilor cu Strada Doinei, Henri Coandă (fosta Oborului) cu Vasile Alecsandri şi Toporaşilor cu Bulevardul Revoluţiei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petrescu

    joi, 21.04.2011 at 08:17

    221.323 ron pentru un sens giratoriu mi se pare un cost imens!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax